Begalybė: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Homobot (aptarimas | indėlis)
S Šalinamas Link FA šablonas.
Zygimantus (aptarimas | indėlis)
vikifikuota +vaizdas
Eilutė 1: Eilutė 1:
[[Vaizdas:Infinity symbol.svg|thumb|Begalybės simboliai.]]
'''Begalybė''' – terminas, naudojamas [[matematika|matematikoje]], [[fizika|fizikoje]], [[astronomija|astronomijoje]].
'''Begalybė''' – terminas, naudojamas [[matematika|matematikoje]], [[fizika|fizikoje]], [[astronomija|astronomijoje]].


== [[Matematika]] ==
== [[Matematika]] ==
Eilutė 11: Eilutė 12:


== [[Programavimas]] ==
== [[Programavimas]] ==
Begalybė yra speciali kintamojo reikšmė, gaunama jei operacijos rezultatas yra matematinė begalybė arba jo absoliuti reikšmė per didelė naudojamam kintamojo tipui. Tokia begalybė turi ženklą ir su ja galima atlikti kai kuriuos veiksmus. Jei operacijos reikšmė matematiškai neapibrėžta (tarkim, 0/0), gaunama kita reikšmė – ''[[neskaičius]]'' (NaN). Teigiama bei neigiama begalybės ir neskaičiai numatyti įvairiose kalbose paplitusiame [[IEEE 754]] standarte.
Begalybė yra speciali kintamojo reikšmė, gaunama jei operacijos rezultatas yra matematinė begalybė arba jo absoliuti reikšmė per didelė naudojamam kintamojo tipui. Tokia begalybė turi ženklą ir su ja galima atlikti kai kuriuos veiksmus. Jei operacijos reikšmė matematiškai neapibrėžta (tarkim, 0/0), gaunama kita reikšmė – ''[[neskaičius]]'' (NaN). Teigiama bei neigiama begalybės ir neskaičiai numatyti įvairiose kalbose paplitusiame [[IEEE 754]] standarte.


== Nuorodos ==
== Nuorodos ==

15:17, 9 kovo 2016 versija

Begalybės simboliai.

Begalybė – terminas, naudojamas matematikoje, fizikoje, astronomijoje.

Matematika

Begalybė žymima . Užrašas reiškia, jog x artėja prie begalybės vertės. Begalybė gali būti ir kai kurių skaičiavimų rezultatas:


Dar dažnai nagrinėjamos begalinio ilgio skaičių eilutės. Be to visos skaičių aibės turi narių. Apskritimą sudaro vienodu atstumu nuo taško o padėtų taškų. Lygtys gali turėti sprendinių.

Kosmologija ir Filosofija

Begalybė kartais naudojama nusakyti beribę (begalinę) Visatą.

Programavimas

Begalybė yra speciali kintamojo reikšmė, gaunama jei operacijos rezultatas yra matematinė begalybė arba jo absoliuti reikšmė per didelė naudojamam kintamojo tipui. Tokia begalybė turi ženklą ir su ja galima atlikti kai kuriuos veiksmus. Jei operacijos reikšmė matematiškai neapibrėžta (tarkim, 0/0), gaunama kita reikšmė – neskaičius (NaN). Teigiama bei neigiama begalybės ir neskaičiai numatyti įvairiose kalbose paplitusiame IEEE 754 standarte.

Nuorodos

Vikicitatos

Wikiquote logo
Wikiquote logo
Puslapis Vikicitatose