Core Design: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Locomotyve (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Lot-bot-as (aptarimas | indėlis)
S Šablonų peradresavimų šalinimas
Eilutė 31: Eilutė 31:


== Išnašos ==
== Išnašos ==
{{Ref}}
{{Išnašos}}
== Nuorodos ==
== Nuorodos ==
* [http://www.core-design.com Fanų svetainė]
* [http://www.core-design.com Fanų svetainė]

07:23, 7 vasario 2016 versija

„Core Design“
PramonėVideo ir kompiuteriniai žaidimai
Įkurta1988 m.
Uždaryta2006 m.
ProdukcijaTomb Raider“ serija

Core Design Ltd. – buvusi Britanijos kompiuterinių žaidimų gamybos ir leidybos įmonė, geriausiai žinoma dėl pirmų šešių „Tomb Raider“ serijos žaidimų ir šių žaidimų herojės Laros Kroft sukūrimo.

Istorija

„Core Design“ buvo įkurta 1988 m. Derbyje Jeremy Heath-Smith ir keleto programuotojų iš „Gremlin Graphics“. 1989 m. studija sukūrė pirmąjį žaidimą „Rick Dangerous“. 1994 m. „Core Design“ buvo įsigyta „CentreGold“ grupės, tačiau išlaikė autonominės veiklos modelį. 1996 m. studija sukūrė didelės komercinės sėkmės sulaukusį žaidimą „Tomb Raider“ iš pradžių „Sega Saturn“ ir „PlayStation“ konsolėms, kuris buvo išplatintas iki 8 mln. vienetų tiražu. Ties šiuo žaidimu dirbo viso labo 6 studijos kūrėjai.

1997 m. žaidimas „Tomb Raider II“ buvo beveik lygiai komerciškai sėkmingas kaip pirmasis. 1998 m. „Core Design“ buvo nupirkta britų „Eidos Interactive“ kompiuterinių žaidimų leidėjo. Po šeštojo „Tomb Raider: The Angel of Darkness“ žaidimo tiek komercinės, tiek kritikų vertinimų nesėkmės, 2003 m. „Eidos Interactive“ frančizės žaidimus kurti patikėjo JAV „Crystal Dynamics“ studijai. Didelė dalis darbuotojų išėjo iš įmonės ir 2006 m. jos aktyvai buvo parduoti, veikla nutraukta.

„Tomb Raider“ žaidimai

„Core Design“ sukurti „Tomb Raider“ žaidimai:

Išnašos

Nuorodos