American Express: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Legobot (aptarimas | indėlis)
S Perkeliamos 35 tarpkalbinės nuorodos, dabar pasiekiamos Wikidata puslapyje d:q194360.
Lot-bot-as (aptarimas | indėlis)
S Šablonų peradresavimų šalinimas
Eilutė 31: Eilutė 31:


== Išnašos ==
== Išnašos ==
{{ref}}
{{Išnašos}}


== Nuorodos ==
== Nuorodos ==

06:01, 2 vasario 2016 versija

American Express
PramonėFinansinės paslaugos, Kelionių paslaugos
ProdukcijaFinansinės paslaugos, Mokėjimo kortelės
Darbuotojų58 300 (2009)
TinklalapisAmericanExpress.com
„American Express“ lt

American Express yra amerikiečių tarptautinė finansų bendrovė, teikianti patį plačiausią finansinių produktų spektrą, tarp jų ir mokėjimo korteles bei jų aptarnavimo tinklą. Kompanija įsikūrusi Niujorke.

Istorija

„American Express“ buvo įkurta 1850 m. Niujorke. Kompanija iš pradžių užsiėmė siuntinių gabenimu, siūlydama paslaugas, alternatyvias paštui, bet dirbo nepalyginamai greičiau ir efektyviau nei tradicinis paštas. Dėl šios priežasties didžioji dalis „American Express“ klientų buvo bankai.

Plėsdama savo veiklą, 1882 m. „American Express“ pradėjo siūlyti įvairias finansines paslaugas – pinigų pervedimą bei čekius. 1895 m. Paryžiuje buvo atidaryta pirmoji kompanijos atstovybė Europoje. Vėliau atidarytos atstovybės dar dešimtyje Europos šalių. Nuo 1905 m. kompanija pradėjo valiutos keitimo operacijas JAV teritorijoje.

American Express pastatas Niujorke (aukščiausias kairėje)

Pirmo Pasaulinio karo sukelta masinė žmonių migracija lėmė poreikį teikti paslaugas, susijusias su kelionėmis. 1915 m. „American Express“ oficialiai pradėjo teikti kompleksines kelionių paslaugas keliautojams – bilietus, kelionių čekius, viešbučių rezervavimą. 1922 m. „American Express“ organizavo pirmąjį keturių savaičių kruizą aplink pasaulį ir buvo pripažinta liukso klasės kelionių operatoriumi. Tarpukario metais „American Express“ sutelkė savo veiklą į kelionių organizavimą, o finansines paslaugas klientams teikė kaip papildomas galimybes. Bet didžiulė žmonių migracija reikalavo stiprinti piniginių pervedimų sritį ir buvo pasirašytos sutartys dėl atlyginimų išmokėjimo JAV kariams, tarnaujantiems Europoje.

1950 m. „American Express“ turėjo 173 atstovybėse visame pasaulyje dirbo 5500 darbuotojų, teikiančių aukščiausio lygio pinigų pervedimo bei paslaugas kelionių metų.

1958 m. „American Express“ išleido pirmąją mokėjimo kortelę. Per penkerius metus buvo išduota daugiau nei 1 mln. kortelių, kuriomis buvo galima atsiskaityti daugiau nei 85 000 vietų JAV ir kitose pasaulio šalyse. 1966 m. svarbiausiems ir lojaliausiems klientams buvo pasiūlyta „The American Express Gold Card“ kortelė.

Siekdama kuo geriau patenkinti klientų poreikius bei teikti išskirtines paslaugas, 1983 m. „American Express“ išleido „The Platinum Card“ kortelę.

1997 m. „American Express“ dar labiau išplėtė savo veiklą, įsteigdama tarptautinio tinklo struktūrinį padalinį - „Global Network Services“ (GNS), kuris bendradarbiauja su geriausiais bankais ir finansinėmis institucijomis visame pasaulyje, suteikdamas jiems teisę išleisti „American Express“ mokėjimo korteles. Dabar GNS sistemos tinkle dirba 86 partneriai iš 96 pasaulio šalių.

1998 m. kompanija klientams pasiūlė „Blue from American Express“ – naują mokėjimo kortelę plačiajai klientų auditorijai. Kortelė išsiskyrė ne tik dizainu, bet ir siūlomų paslaugų gausa bei naujausiomis technologijomis. 2000 m. buvo išleista „American Express Centurion“ – išskirtinio dizaino kortelė, suteikianti daugybę papildomų privilegijų siauram išskirtinių klientų ratui[1].

Išnašos

Nuorodos