Thomas Hardy: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Naujas puslapis: Tomasas Hardis Thomas Hardy Apie: Anglų rašytojas – prozininkas, poetas, dramaturgas – Tomasas Hardis (Thomas Hardy) gimė 1840 m. birželio 2 dieną Dorsete, netoli Do...
 
S Homo ergaster pervadino puslapį Tomas Hardis į Thomas Hardy
(Jokio skirtumo)

21:01, 18 sausio 2016 versija

Tomasas Hardis

Thomas Hardy

Apie:

Anglų rašytojas – prozininkas, poetas, dramaturgas – Tomasas Hardis (Thomas Hardy) gimė 1840 m. birželio 2 dieną Dorsete, netoli Dorčesterio. Į vietinę mokyklą pradėjo eiti tik aštuonerių, po metų persikėlė į Dorčesterio mokyklą. Būdamas tik šešiolikos, padėjo tėvui restauruoti Vudsfordo pilį. Savininkas buvo sužavėtas jaunojo Hardžio darbu. Vėliau Hardis persikėlė į Londoną, kur dirbo su garsiu architektu Artūru Blomfildu (Arthur Blomfield). Ten jis ir pradėjo rašyti, bet jo eilėraščiai redaktorių buvo atmetami. Dėl silpnos sveikatos grįžo gyventi į Dorsetą.

1870 m. buvo išsiųstas organizuoti bažnyčios restauracijos į Kornvalį (Cornwall), kur sutiko savo būsimą žmoną Emą Giford (Emma Gifford). 1871 m. buvo išspausdintas pirmas jo romanas, o išgarsėjo Hardis ne vieną kartą ekranizuotu kūriniu Tesė iš d’Erbervilių giminės (Tess Of The D'urbervilles, 1891).

Mirė Hardis 1928 m. sausio 11 dieną savo namuose, Dorčesteryje.

Knygos: Tesė iš d‘Erbervilių giminės Tesė iš d‘Erbervilių giminės Tomasas Hardis