Core Design: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Locomotyve (aptarimas | indėlis)
Locomotyve (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Eilutė 15: Eilutė 15:
| Svetainė =
| Svetainė =
}}
}}
'''Core Design Ltd.''' – buvusi [[Jungtinė Karalystė|Britanijos]] kompiuterinių žaidimų gamybos ir leidybos įmonė, geriausiai žinoma dėl pirmų 6 „[[Tomb Raider]]“ serijos žaidimų ir šių žaidimų herojės Laros Kroft sukūrimo.
'''Core Design Ltd.''' – buvusi [[Jungtinė Karalystė|Britanijos]] kompiuterinių žaidimų gamybos ir leidybos įmonė, geriausiai žinoma dėl pirmų šešių „[[Tomb Raider]]“ serijos žaidimų ir šių žaidimų herojės Laros Kroft sukūrimo.
== Istorija ==
== Istorija ==
„Core Design“ buvo įkurta 1988 m. [[Derbis|Derbyje]] Jeremy Heath-Smith ir keleto programuotojų iš „Gremlin Graphics“. 1989 m. studija sukūrė pirmąjį žaidimą „Rick Dangerous“. 1994 m. „Core Design“ buvo įsigyta „CentreGold“ grupės, tačiau išlaikė autonominį veiklos modelį. 1996 m. studija sukūrė didelės komercinės sėkmės sulaukusį žaidimą „[[Tomb Raider (1996 kompiuterinis žaidimas)|Tomb Raider]]“ iš pradžių „[[Sega Saturn]]“ ir „[[PlayStation]]“ konsolėms, kuris buvo išplatintas iki 8 mln. vienetų tiražu. Ties šiuo žaidimu dirbo viso labo 6 studijos kūrėjai.
„Core Design“ buvo įkurta 1988 m. [[Derbis|Derbyje]] Jeremy Heath-Smith ir keleto programuotojų iš „Gremlin Graphics“. 1989 m. studija sukūrė pirmąjį žaidimą „Rick Dangerous“. 1994 m. „Core Design“ buvo įsigyta „CentreGold“ grupės, tačiau išlaikė autonominės veiklos modelį. 1996 m. studija sukūrė didelės komercinės sėkmės sulaukusį žaidimą „[[Tomb Raider (1996 kompiuterinis žaidimas)|Tomb Raider]]“ iš pradžių „[[Sega Saturn]]“ ir „[[PlayStation]]“ konsolėms, kuris buvo išplatintas iki 8 mln. vienetų tiražu. Ties šiuo žaidimu dirbo viso labo 6 studijos kūrėjai.


1997 m. žaidimas „[[Tomb Raider II]]“ buvo beveik lygiai komerciškai sėkmingas kaip pirmasis. 1998 m. „Core Design“ buvo nupirkta britų „[[Eidos Interactive]]“ kompiuterinių žaidimų leidėjo. Po šeštojo „[[Tomb Raider: The Angel of Darkness]]“ žaidimo tiek komercinės, tiek kritikų vertinimų nesėkmės, 2003 m. „[[Eidos Interactive]]“ frančizės žaidimus kurti patikėjo JAV „[[Crystal Dynamics]]“ studijai. Didelės dalis darbuotojų išėjo iš įmonės ir 2006 m. jos aktyvai buvo parduoti, veikla nutraukta.
1997 m. žaidimas „[[Tomb Raider II]]“ buvo beveik lygiai komerciškai sėkmingas kaip pirmasis. 1998 m. „Core Design“ buvo nupirkta britų „[[Eidos Interactive]]“ kompiuterinių žaidimų leidėjo. Po šeštojo „[[Tomb Raider: The Angel of Darkness]]“ žaidimo tiek komercinės, tiek kritikų vertinimų nesėkmės, 2003 m. „[[Eidos Interactive]]“ frančizės žaidimus kurti patikėjo JAV „[[Crystal Dynamics]]“ studijai. Didelė dalis darbuotojų išėjo iš įmonės ir 2006 m. jos aktyvai buvo parduoti, veikla nutraukta.


== „Tomb Raider“ žaidimai==
== „Tomb Raider“ žaidimai==
Eilutė 28: Eilutė 28:
* 1999 m. „[[Tomb Raider: The Last Revelation]]“, 5 mln.;
* 1999 m. „[[Tomb Raider: The Last Revelation]]“, 5 mln.;
* 2000 m. „[[Tomb Raider Chronicles]]“, 1,5 mln.;
* 2000 m. „[[Tomb Raider Chronicles]]“, 1,5 mln.;
* 2003 m. „[[Tomb Raider: The Angel of Darkness]]“, 2,2 mln.;
* 2003 m. „[[Tomb Raider: The Angel of Darkness]]“, 2,2 mln.


== Išnašos ==
== Išnašos ==

18:23, 4 liepos 2015 versija

„Core Design“
PramonėVideo ir kompiuteriniai žaidimai
Įkurta1988 m.
Uždaryta2006 m.
ProdukcijaTomb Raider“ serija

Core Design Ltd. – buvusi Britanijos kompiuterinių žaidimų gamybos ir leidybos įmonė, geriausiai žinoma dėl pirmų šešių „Tomb Raider“ serijos žaidimų ir šių žaidimų herojės Laros Kroft sukūrimo.

Istorija

„Core Design“ buvo įkurta 1988 m. Derbyje Jeremy Heath-Smith ir keleto programuotojų iš „Gremlin Graphics“. 1989 m. studija sukūrė pirmąjį žaidimą „Rick Dangerous“. 1994 m. „Core Design“ buvo įsigyta „CentreGold“ grupės, tačiau išlaikė autonominės veiklos modelį. 1996 m. studija sukūrė didelės komercinės sėkmės sulaukusį žaidimą „Tomb Raider“ iš pradžių „Sega Saturn“ ir „PlayStation“ konsolėms, kuris buvo išplatintas iki 8 mln. vienetų tiražu. Ties šiuo žaidimu dirbo viso labo 6 studijos kūrėjai.

1997 m. žaidimas „Tomb Raider II“ buvo beveik lygiai komerciškai sėkmingas kaip pirmasis. 1998 m. „Core Design“ buvo nupirkta britų „Eidos Interactive“ kompiuterinių žaidimų leidėjo. Po šeštojo „Tomb Raider: The Angel of Darkness“ žaidimo tiek komercinės, tiek kritikų vertinimų nesėkmės, 2003 m. „Eidos Interactive“ frančizės žaidimus kurti patikėjo JAV „Crystal Dynamics“ studijai. Didelė dalis darbuotojų išėjo iš įmonės ir 2006 m. jos aktyvai buvo parduoti, veikla nutraukta.

„Tomb Raider“ žaidimai

„Core Design“ sukurti „Tomb Raider“ žaidimai:

Išnašos

Nuorodos