Pieter Claesz: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Submixster (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Submixster (aptarimas | indėlis)
Eilutė 3: Eilutė 3:
== Biografija ==
== Biografija ==


Piteris Klasas gimė apie 1596 m., tikriausiai Berchemo miestelyje prie Antverpeno (senesniu manymu − Vokietijoje). Būdamas jaunu jis persikėlė į [[Harlemas|Harlemą]], kur 1617 m. vedė. Jis ir [[Vilemas Klasas Heda]] buvo vienais reikšmingiausių XVII a. olandų tapytojų, kurie specializavosi natiurmortų žanre. Tapė taip vadinamus „pusryčių stalus“, pažymėtinus paprastų objektų ir šviesos žaismo tarp jų vaizdavimu. Piteris Klasas minimas palaidotas 1660 m. sausio 1 d. Jo sūnus [[Nikolas Pitersas Berchemas]] (g. 1620) tapo žymiu ir populiariu olandų XVII a. tapytoju [[peizažas|peizažistu]].
Piteris Klasas gimė apie 1596 m., tikriausiai Berchemo miestelyje prie Antverpeno (senesniu manymu − Vokietijoje). Būdamas jaunu jis persikėlė į [[Harlemas|Harlemą]], kur 1617 m. vedė. Jis ir [[Vilemas Klasas Heda]] buvo vienais reikšmingiausių XVII a. olandų tapytojų, kurie specializavosi natiurmortų žanre. Tapė taip vadinamus „pusryčių stalus“, pažymėtinus paprastų objektų ir šviesos žaismo tarp jų vaizdavimu. Piteris Klasas minimas palaidotas 1660 m. sausio 1 d. Jo sūnus [[Nicolaes Berchem|Nikolas Pitersas Berchemas]] (g. 1620) tapo žymiu ir populiariu olandų XVII a. tapytoju [[peizažas|peizažistu]].

== Darbų galerija ==
== Darbų galerija ==
{{-}}
{{-}}

19:49, 12 gegužės 2015 versija

Piteris Klasas (ol. Pieter Claesz, 1596 ar 1597 m. – 1660 m. sausio 1 (?) d.) – XVII a. Nyderlandų tapytojas, specializavosi natiurmorto žanre.

Pieter Claesz „Natiurmortas“, (1627)

Biografija

Piteris Klasas gimė apie 1596 m., tikriausiai Berchemo miestelyje prie Antverpeno (senesniu manymu − Vokietijoje). Būdamas jaunu jis persikėlė į Harlemą, kur 1617 m. vedė. Jis ir Vilemas Klasas Heda buvo vienais reikšmingiausių XVII a. olandų tapytojų, kurie specializavosi natiurmortų žanre. Tapė taip vadinamus „pusryčių stalus“, pažymėtinus paprastų objektų ir šviesos žaismo tarp jų vaizdavimu. Piteris Klasas minimas palaidotas 1660 m. sausio 1 d. Jo sūnus Nikolas Pitersas Berchemas (g. 1620) tapo žymiu ir populiariu olandų XVII a. tapytoju peizažistu.

Darbų galerija


Nuorodos