Meilė: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
Papildyta meilės savoka
Eilutė 6: Eilutė 6:
== Meilė psichologijoje ==
== Meilė psichologijoje ==
Pagal Erichą Fromą ([[Erich Fromm]]) :
<nowiki> </nowiki> 1. "<span lang="en-US"><u>Meile</u>- tai rūpinimas</span><span lang="lt">is, kad kitas žmogus augtų ir atsiskleistų savo paties labui ir savais būdais, bet ne tam, kad tarnautų man. Jei as myliu kitą žmogų, as jį suvokiu tokį, koks jis yra, o ne tokį, koks man reikalingas, kad galėčiau juo pasinaudoti. Jei aš myliu kitą, reiškia aš esu taip pat ir nepriklausomas nuo jo." - [[Erich Fromm]], knyga "Meilės menas". </span>


2. <span lang="lt">"</span><u>Meile susideda iš</u>: rūpinimosi, atsakomybės, pagarbos ir pažinimo". <span lang="lt"> - [[Erich Fromm]], knyga "Meilės menas".</span>


== Meilė kultūroje ==
== Meilė kultūroje ==

11:04, 6 balandžio 2015 versija

Stilizuota širdis – šiuolaikinis meilės simbolis

Meilė – žmogaus būsena, jausmas, emocijos, elgsena, mintys, suvokimas ir požiūris, viena iš esminių tarpusavio santykius ir savęs suvokimą lemiančių ir apibrėžiančių sąvokų.

Meilė psichologijoje

Pagal Erichą Fromą (Erich Fromm) : 1. "Meile- tai rūpinimasis, kad kitas žmogus augtų ir atsiskleistų savo paties labui ir savais būdais, bet ne tam, kad tarnautų man. Jei as myliu kitą žmogų, as jį suvokiu tokį, koks jis yra, o ne tokį, koks man reikalingas, kad galėčiau juo pasinaudoti. Jei aš myliu kitą, reiškia aš esu taip pat ir nepriklausomas nuo jo." - Erich Fromm, knyga "Meilės menas".

2. "Meile susideda iš: rūpinimosi, atsakomybės, pagarbos ir pažinimo". - Erich Fromm, knyga "Meilės menas".

Meilė kultūroje

Meilė yra viena pagrindinių žmonijos kultūrinių vertybių.

Tai žmogaus patyrimo dalis, pasireiškianti viena ar keliomis iš šių formų: prisirišimas, draugystė, artumas, smarkus potraukis, aistra, tarpusavio „chemija“, intymumas, galėjimas pasiaukoti vardan meilės objekto, nepaaiškinamas panašumo ar ryšio jausmas su meilės objektu, kuriuo gali būti kitas žmogus, gamta, arba abstraktus objektas (tėvynė ir pan.).

Meilė religijoje

Meilės sąvoka skirtingų žmonių ir bendruomenių yra suvokiama ir interpretuojama labai skirtingai. Daugelyje religijų meilės sąvoka išreiškia tikinčiojo ryšį su dievybe ar religiniu mokytoju. Meilė yra viena iš pagrindinių temų mene.

Taip pat skaitykite


Vikicitatos

Wikiquote logo
Wikiquote logo
Puslapis Vikicitatose