Laistytuvas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
S PEN15
S PEN15
Eilutė 4: Eilutė 4:
'''Laistytuvas''' - tai nešiojamas konteineris dažniausiai su rankena, naudojamas laistyti augalams rankomis. Jis buvo naudojams nuo 17 a, ir buvo padaryta daug pakeitimų jo dizaine. Be augalų laistymo jis buvo naudojamas daug kur kitur, jis yra visai universalus Irankis.
'''Laistytuvas''' - tai nešiojamas konteineris dažniausiai su rankena, naudojamas laistyti augalams rankomis. Jis buvo naudojams nuo 17 a, ir buvo padaryta daug pakeitimų jo dizaine. Be augalų laistymo jis buvo naudojamas daug kur kitur, jis yra visai universalus Irankis.


Laistytuvo talpa gali buti nuo 0.5 Litro(Vidaus augalams) iki 10 litrų (naudojimui soduose). Laistytuvai dažniausia buna gaminami iš[[|metalas|metalo]], [[karamika|keramikos]], [[Plastikas|plastiko]]. Gale yra [[snapelis]] , "Rožė" (aparatas su daug mažų skylučių) gali būti uždedama kad sumažintų srovę į mažus lašelius, kad išvenktų per didelio spaudono dirvoje ir kad nepažeistų jautrių augalų.
Laistytuvo talpa gali buti nuo 0.5 Litro(Vidaus augalams) iki 10 litrų (naudojimui soduose). Laistytuvai dažniausia buna gaminami iš [[metalas|metalo]], [[karamika|keramikos]], [[Plastikas|plastiko]]. Gale yra [[snapelis]] , "Rožė" (aparatas su daug mažų skylučių) gali būti uždedama kad sumažintų srovę į mažus lašelius, kad išvenktų per didelio spaudono dirvoje ir kad nepažeistų jautrių augalų.


== Istorija ==
== Istorija ==

15:39, 6 kovo 2015 versija

Laistytuas Pagamintas iš metalo.
Laistytuas pagamintas iš plastiko
žalias]], 2 Litrų Laistytuas pagamintas iš Vulkanizuotos galežies laisto vandenį.

Laistytuvas - tai nešiojamas konteineris dažniausiai su rankena, naudojamas laistyti augalams rankomis. Jis buvo naudojams nuo 17 a, ir buvo padaryta daug pakeitimų jo dizaine. Be augalų laistymo jis buvo naudojamas daug kur kitur, jis yra visai universalus Irankis.

Laistytuvo talpa gali buti nuo 0.5 Litro(Vidaus augalams) iki 10 litrų (naudojimui soduose). Laistytuvai dažniausia buna gaminami iš metalo, keramikos, plastiko. Gale yra snapelis , "Rožė" (aparatas su daug mažų skylučių) gali būti uždedama kad sumažintų srovę į mažus lašelius, kad išvenktų per didelio spaudono dirvoje ir kad nepažeistų jautrių augalų.

Istorija

Pirmą kartą žodis "laistytuvas" buvo paminėtas 1692. 1886 "Haws" Laistytuvą užpatentavo John Haws. The patente buvo parašyta "Šis naujas išradimas "laistytuvas yra daug lengviau neštis ir paversti, tuo pačiu metu bunant daug švaresnis, ir daugiau pritaikytas paprastiems žmonėms."[1]

Modernus naudojimas

Laistytuai naudojami sodininkų, Kelininkų užpilti bitumą ant asfalto, kaip ornamentas, ir reguliariai kaip dalis meno.

Pop kultūra

  • Savo svetainėje, Martha Stewart siulo nusiplauti pėdas laistytuvu po purvino darbo. [2]
  • Impresijonistas Pierre-Auguste Renoir nupiešė paveikslą Mergina su laistytuvu.[3]
  • Grupė "Radiohead" sukūtė dainą Netikri plastikiniai medžiai Manoma, kad ši daina pabrėžia, kaip laistyti gali taip stipriai įtakoja visuomenę, o tai "netikras medis", kad per daina yra vadinamas yra tik visuomenei metafora ir nekilnojamojo žinia yra kaip galingas plastiko laistymas gali mirkymas visuomenė žinių ir galių, kurios negali būti kontroliuojami.[4]
  • John Cleese, 1963 Kembridžo universitete Rampa apžvalga ("Cambridge cirkas") eskizas "Neteiskite" aprašyta laistymas gali taip: "didelė, cilindro formos, alavuoto laivas su perforuota pilant gabalas, daug naudojama žemesniųjų klasių dėl dirbtinai sudrėkinus paviršiaus dirvą ".

Katedorija:konteineriai

  1. „The Roots of Haws“. Haws Elliott Ltd. Nuoroda tikrinta 20 August 2014.
  2. Watering-Can Shower
  3. A Girl with a Watering Can
  4. http://www.greenplastic.com/radiohead-lyrics/the-bends/fake-plastic-trees/