Hack and slash: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nestea (aptarimas | indėlis)
Nestea (aptarimas | indėlis)
Eilutė 12: Eilutė 12:
== Šaltiniai ==
== Šaltiniai ==
{{reflist}}
{{reflist}}

{{Kompiuterinių žaidimų žanrai}}


[[Kategorija:Žaidimų žanrai]]
[[Kategorija:Žaidimų žanrai]]

20:20, 27 vasario 2015 versija

Hack and slash arba hack and slay, sutrump. H&S arba HnS – kompiuterinių žaidimų, kuriuose vyrauja kovos, žanras.

Terminas hack and slash pirmiausia buvo naudojamas stalo vaidmenų žaidimų stiliui apibūdinti, bet vėliau pritaikytas ir MUD, MMORPG žanrams bei apskritai daugeliui veiksmo žaidimų. Konsolių ir žaidimų automatų žaidimuose šis terminas naudojamas apibūdinti juose vyraujančias kirstynes. Kituose kontekstuose šis terminas yra platesnio pobūdžio, pvz., lankininkas arba neginkluotas kovų menų meistras taip pat gali būti hack and slash žaidimo veikėju. Terminas taip pat gali būti užrašomas žodžius atskiriant brūkšneliais arba su apostrofais, kaip, pvz., hack-and-slash, hack 'n' slay.

Kilmė

Hack and slash sąvokos kilmės šaknys siekia stalo RPG žaidimus, tokius kaip „Dungeons & Dragons“, kuriuose ji apibūdina kampanijas, kupinas smurto ir be jokių kitų siužeto elementų ar išskirtinio tikslo. Pati sąvoka atsirado apie XX a. 9-ąjį dešimtmetį, kaip rašoma žurnale „Dragon“. Vėliau imtas naudoti tokiems kompiuteriniams vaidmenų žaidimams kaip „Lineage[1] arba „Diablo[2] apibūdinti. Šiuo terminu taip pat vadinti ankstyvieji beat 'em up žaidimai, tokie kaip „Golden Axe“.[3][4]

Taip pat skaitykite

Šaltiniai

  1. Huhh, Jun Sok; Park, Sang Woo. „Game Design, Trading Markets, and Playing Practices“ (pdf).{{cite web}}: CS1 priežiūra: multiple names: authors list (link)
  2. Cord Kruse (2008-09-05). „Diablo III: Timeline, Expanded RPG Elements, iTunes D3 Music“. Nuoroda tikrinta 2008-10-07.
  3. Greg Kasavin (2006-11-30). „Golden Axe Review“. GameSpot. Nuoroda tikrinta 2008-10-07.
  4. Patrick Shaw (2008-05-16). „Golden Axe: Beast Rider“. GamePro. Suarchyvuotas originalas 2008-10-17. Nuoroda tikrinta 2008-10-07.