George Clooney: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 8: Eilutė 8:
| Apdovanojimai = 2 Oskarai, 3 Auksiniai gaubliai
| Apdovanojimai = 2 Oskarai, 3 Auksiniai gaubliai
}}
}}
'''Džordžas Timotis Klūnis''' (<nowiki>{{</nowiki>en|''George Timothy Clooney<nowiki>}}</nowiki>''; g. [[1961]] m. [[gegužės 6]] d.) – [[JAV]] aktorius, kino režisierius, prodiuseris, scenaristas. Jis laimėjo tris „[[Auksinis gaublys|Auksinio gaublio]]“ apdovanojimus už vaidmenis filmuose ir du „[[Oskaras|Oskaro]]“ apdovanojimus – vieną už vaidinimą ir kitą už prodiusavimą. D. Klūnis irgi žinomas dėl savo politinio aktyvumo: jis dirba [[JTO|Jungtinių Tautų Organizacijos]] programoje „United Nations Messengers of Peace“ nuo 2008 m. sausio 31 d.
'''Džordžas Timotis Klūnis''' (''George Timothy Clooney''; g. [[1961]] m. [[gegužės 6]] d.) – [[JAV]] aktorius, kino režisierius, prodiuseris, scenaristas. Jis laimėjo tris „[[Auksinis gaublys|Auksinio gaublio]]“ apdovanojimus už vaidmenis filmuose ir du „[[Oskaras|Oskaro]]“ apdovanojimus – vieną už vaidinimą ir kitą už prodiusavimą. D. Klūnis irgi žinomas dėl savo politinio aktyvumo: jis dirba [[JTO|Jungtinių Tautų Organizacijos]] programoje „United Nations Messengers of Peace“ nuo 2008 m. sausio 31 d.


D. Klūnis debiutavo televizijoje [[1978]] m., ir vėliau gavo platų pripažinimą už vaidmenį <nowiki>[[Doug Ross|Dr. Douglas "Doug" Ross]]</nowiki> medicinos seriale <nowiki>''[[ER (TV series)|ER]]''</nowiki> nuo 1994 m. iki 1999 m. Jis gavo du „[[Emmy]]“ apdovanojimo nominacijas. Kol dar seriale ''ER'', jis pradėjo vaidinti filmuose, pavyzdžiui ''Batman & Robin'' (1997 m.) ir ''Out of Sight'' (1998 m.), kuriame jis pirmąkart dirbo su ilgalaikiu bendradarbiu [[Steven Soderbergh]]. D. Klūnis [[1999]] m. suvaidino vaidmenį pirmam plane filme ''Three Kings''. Filmas-[[satyra]] apie karo metus Irake ir sulaukė gerų atsiliepimų.
D. Klūnis debiutavo televizijoje [[1978]] m., ir vėliau gavo platų pripažinimą už vaidmenį Dr. Douglas "Doug" Ross medicinos seriale ''ER'' nuo 1994 m. iki 1999 m. Jis gavo du „[[Emmy]]“ apdovanojimo nominacijas. Kol dar seriale ''ER'', jis pradėjo vaidinti filmuose, pavyzdžiui ''Batman & Robin'' (1997 m.) ir ''Out of Sight'' (1998 m.), kuriame jis pirmąkart dirbo su ilgalaikiu bendradarbiu [[Steven Soderbergh]]. D. Klūnis [[1999]] m. suvaidino vaidmenį pirmam plane filme ''Three Kings''. Filmas-[[satyra]] apie karo metus Irake ir sulaukė gerų atsiliepimų.


D. Klūnio reputacija augo 2001 m. po komercinio pasisekimo filmo ''Ocean’s Eleven'', pirma dalis pelningo trilogijos, kuri buvo perdirbimas 1960 m. filmo, kuriame vaidino Rat Pat nariai kaip [[Frank Sinatra]], kuris suvaidino Klūnio Danny Ocean vaidmenį.
D. Klūnio reputacija augo 2001 m. po komercinio pasisekimo filmo ''Ocean’s Eleven'', pirma dalis pelningo trilogijos, kuri buvo perdirbimas 1960 m. filmo, kuriame vaidino Rat Pat nariai kaip [[Frank Sinatra]], kuris suvaidino Klūnio Danny Ocean vaidmenį.

12:51, 30 gegužės 2014 versija

George Clooney
Tikras vardas George Timothy Clooney
Gimė 1961 m. gegužės 6 d. (62 metai)
Šalis JAV, Leksingtonas, Kentukis, JAV
Žymesni vaidmenys
Doug Ross ("Ligoninės priimamasis")
Betmenas ("Betmenas ir Robinas")
Jack Foley ("Dingti iš akių")
Archie Gates ("Trys karaliai")
Danny Ocean ("Oušeno vienuoliktukas")
Apdovanojimai
2 Oskarai, 3 Auksiniai gaubliai

Džordžas Timotis Klūnis (George Timothy Clooney; g. 1961 m. gegužės 6 d.) – JAV aktorius, kino režisierius, prodiuseris, scenaristas. Jis laimėjo tris „Auksinio gaublio“ apdovanojimus už vaidmenis filmuose ir du „Oskaro“ apdovanojimus – vieną už vaidinimą ir kitą už prodiusavimą. D. Klūnis irgi žinomas dėl savo politinio aktyvumo: jis dirba Jungtinių Tautų Organizacijos programoje „United Nations Messengers of Peace“ nuo 2008 m. sausio 31 d.

D. Klūnis debiutavo televizijoje 1978 m., ir vėliau gavo platų pripažinimą už vaidmenį Dr. Douglas "Doug" Ross medicinos seriale ER nuo 1994 m. iki 1999 m. Jis gavo du „Emmy“ apdovanojimo nominacijas. Kol dar seriale ER, jis pradėjo vaidinti filmuose, pavyzdžiui Batman & Robin (1997 m.) ir Out of Sight (1998 m.), kuriame jis pirmąkart dirbo su ilgalaikiu bendradarbiu Steven Soderbergh. D. Klūnis 1999 m. suvaidino vaidmenį pirmam plane filme Three Kings. Filmas-satyra apie karo metus Irake ir sulaukė gerų atsiliepimų.

D. Klūnio reputacija augo 2001 m. po komercinio pasisekimo filmo Ocean’s Eleven, pirma dalis pelningo trilogijos, kuri buvo perdirbimas 1960 m. filmo, kuriame vaidino Rat Pat nariai kaip Frank Sinatra, kuris suvaidino Klūnio Danny Ocean vaidmenį.