Respublika (dienraštis): Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Žyma: Žyma: Išmestos nuorodos
S Atmestas 195.14.172.35 pakeitimas, grąžinta ankstesnė versija (Vilniškis keitimas)
Eilutė 22: Eilutė 22:
== Respublika.lt ==
== Respublika.lt ==


[[2007]] m. gegužės pradžioje „Respublikos leidiniai“ įkūrė bulvarinę naujienų svetainę ''Delfis.lt'', skelbdama, kad jo savininku bus [[Anton Tunyla]], tačiau portalo [[Delfi.lt]] reikalavimu šis domenas buvo areštuotas dar iki jo starto ir uždrausta juo naudotis.<ref>[http://verslas.delfi.lt/media/teismas-arestavo-delfislt-subdomena-ir-prekes-zenkla.d?id=13073005 Teismas areštavo delfis.lt subdomeną ir prekės ženklą]</ref> Tuomet svetainė startavo pavadinimu ''Delfinas.lt'', netrukus pervadinta į ''Tunyla.lt'', bet rugsėjo pradžioje apsistota prie vieno iš „Respublikos leidinių“ leidžiamo laikraščių „Vakaro žinios“ pavadinimą atitinkančio domeno vardo ''Vakarozinios.lt''.<ref>[http://partija.blogas.lt/delfis-lt-delfinas-lt-tunyla-lt-vakarozinios-lt-ziniasklaida-1.html DELFIS.LT = DELFINAS.LT = TUNYLA.LT = VAKAROZINIOS.LT = ? || ŽINIASKLAIDA]</ref>
Svetainėje Respublika.lt skelbiamos svarbesnės dienraščių „Respublika“ ir „Vakaro žinios“ publikacijos, kitos naujienos.

[[2009]] m. balandžio pabaigoje domenas ''Vakarozinios.lt'' buvo peradresuotas į ''Respublika.lt''.<ref>[http://web.archive.org/web/20090215000000*/http://www.vakarozinios.lt Vakarozinios.lt pokyčiai interneto archyve Web.Archive.org]</ref> Tokiu pavadinimu [[naujienų svetainė]] veikia iki šiol, tačiau vėliau atkurtas ir domenas ''Vakarozinios.lt'', kuris veikia kaip ''Respublika.lt'' veidrodis.

Svetainėje Respublika.lt skelbiamos svarbesnės dienraščių „Respublika“ ir „Vakaro žinios“ publikacijos, kitos naujienos. Didesnio populiarumo ji neįgijo.


== Šaltiniai ==
== Šaltiniai ==

14:42, 21 rugpjūčio 2013 versija

Logotipas
Respublika, 1989 m., Nr. 1
Respublika, 1993 m., Nr. 1000
Respublika, 1998 m.
Plius, 1994 m.

Respublika – dienraštis, einantis nuo 1989 m. rugsėjo 16 d. Vilniuje.

Istorija

19891990 m. Sąjūdžio dienraštis, nuo 1990 m. – nepriklausomas dienraštis.

19911996 m. leido koncernas TTL, 1996–1998 m. – bendrovė „Respublika“, o nuo 1998 m. – bendrovė „Respublikos leidiniai“. Nuo 1991 m. leidžiamas rusų kalba.[1]

Redaktoriai

Respublika.lt

2007 m. gegužės pradžioje „Respublikos leidiniai“ įkūrė bulvarinę naujienų svetainę Delfis.lt, skelbdama, kad jo savininku bus Anton Tunyla, tačiau portalo Delfi.lt reikalavimu šis domenas buvo areštuotas dar iki jo starto ir uždrausta juo naudotis.[2] Tuomet svetainė startavo pavadinimu Delfinas.lt, netrukus pervadinta į Tunyla.lt, bet rugsėjo pradžioje apsistota prie vieno iš „Respublikos leidinių“ leidžiamo laikraščių „Vakaro žinios“ pavadinimą atitinkančio domeno vardo Vakarozinios.lt.[3]

2009 m. balandžio pabaigoje domenas Vakarozinios.lt buvo peradresuotas į Respublika.lt.[4] Tokiu pavadinimu naujienų svetainė veikia iki šiol, tačiau vėliau atkurtas ir domenas Vakarozinios.lt, kuris veikia kaip Respublika.lt veidrodis.

Svetainėje Respublika.lt skelbiamos svarbesnės dienraščių „Respublika“ ir „Vakaro žinios“ publikacijos, kitos naujienos. Didesnio populiarumo ji neįgijo.

Šaltiniai