Georgijus Gamovas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Zygimantus (aptarimas | indėlis)
Zygimantus (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Eilutė 20: Eilutė 20:


== DNR ir RNR ==
== DNR ir RNR ==
Po to, kai 1953 m. [[Fransis Krikas]]] ir [[Džemsas D. Vatsonas]] atrado [[DNR]] struktūrą, Gamovas bandė išspręsti problemą kaip 4 skirtingos bazės ([[adeninas]], [[citozinas]], [[timinas]] ir [[guaninas]]), kurios yra susijungusios DNR grandinėje kontroliuoja [[Baltymų sintezė|baltymų sintezę]] iš [[Aminorūgštys|aminorūgščių]].
Po to, kai 1953 m. [[Fransis Krikas]] ir [[Džemsas D. Vatsonas]] atrado [[DNR]] struktūrą, Gamovas bandė išspręsti problemą kaip 4 skirtingos bazės ([[adeninas]], [[citozinas]], [[timinas]] ir [[guaninas]]), kurios yra susijungusios DNR grandinėje kontroliuoja [[Baltymų sintezė|baltymų sintezę]] iš [[Aminorūgštys|aminorūgščių]].





19:02, 17 liepos 2013 versija

Georgijus Gamovas
rus. Георгий Гамов
Vaizdas:GamovGA 1930.jpg
Gimė 1904 m. kovo 4 d.
Odesa, Rusijos imperija
Mirė 1968 m. rugpjūčio 19 d. (64 metai)
Boulderis, Koloradas, JAV
Veikla fizikas
Organizacijos Getingeno universitetas, Kalifornijos universitetas Berklyje
Žinomas (-a) už Kvantinis tuneliavimas, Didysis sprogimas

Georgijus Antonovičius Gamovas (rus. Георгий Антонович Гамов; 1904 m. kovo 4 d. – 1968 m. rugpjūčio 19 d.) – Rusijos fizikas, teoretikas ir kosmologas.

Per savo vėlyvąją karjerą Gamovas daugiau skyrė dėmesio mokymui ir tapo plačiai žinomu dėl savo populiarių knygų „Vienas, du, trys…begalybė“ (angl. One Two Three...Infinity) ir „P. Tompkinsas“ (angl. Mr Tompkins) serijų (1939–1967 m.). Viena iš pastarųjų buvo parašyta kartu su lietuvių kilmės biologu ir biochemiku Martynu Yču.

DNR ir RNR

Po to, kai 1953 m. Fransis Krikas ir Džemsas D. Vatsonas atrado DNR struktūrą, Gamovas bandė išspręsti problemą kaip 4 skirtingos bazės (adeninas, citozinas, timinas ir guaninas), kurios yra susijungusios DNR grandinėje kontroliuoja baltymų sintezęaminorūgščių.



Šablonas:Link GA