Išrinktieji (TV serialas): Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
EmausBot (aptarimas | indėlis)
Ribakau (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Eilutė 8: Eilutė 8:
| Aktoriai = [[Jared Padalecki]]<br />[[Jensen Ackles]]
| Aktoriai = [[Jared Padalecki]]<br />[[Jensen Ackles]]
| Šalis = {{USAv}}
| Šalis = {{USAv}}
| Leidėjas = [[Wonderland Sound and Vision]]<br />[[Warner Bros. Television]]
| Leidėjas = [[Wonderland Sound and Vision]]<br />[[Warner Bros.]]
| Sezonai = 6
| Sezonai = 6
| Epizodai = 126
| Epizodai = 126
Eilutė 17: Eilutė 17:
| tv_com_id = 30144
| tv_com_id = 30144
}}
}}
'''Išrinktieji''' (originalus pavadinimas [[Supernatural]]) – amerikiečių dramos/siaubo serialas, pristatantis [[Jared Padaleck]], kaip Sem Winchester, ir [[Jensen Ackles]], kaip Dyn Winchester, atliekančius pagrindinius vaidmenis. Jie vaidina brolius, kurie medžioja velnius ir kitas antgamtines būtybes. Pirmoji serija, kuri yra nufilmuota Vankuveryje, [[Kanadoje|Kanada]], debiutavo 2005 m. rugsėjo 13-ąją. Antro sezono premjera įvyko 2006 m. [[rugsėjo 28]]-ąją, trečiojo - [[2007]] m. spalio 4-ąją, nors pastarasis buvo pertrauktas įvykusio rašytojų streiko, tačiau „Išrinktieji“ sugrįžo ketvirtajam sezonui [[2008]] m. [[rugsėjo 18]]- ąją. Serijos buvo pratęstos penktam sezonui [[2009]] m. [[vasario 24]]-ąją.
'''Išrinktieji''' (originalus pavadinimas '''Supernatural''') – amerikiečių dramos/siaubo serialas, pristatantis [[Jared Padaleck]], kaip Sem Winchester, ir [[Jensen Ackles]], kaip Dyn Winchester, atliekančius pagrindinius vaidmenis. Jie vaidina brolius, kurie medžioja velnius ir kitas antgamtines būtybes. Pirmoji serija, kuri buvo nufilmuota Vankuveryje, [[Kanada|Kanadoje]], debiutavo 2005 m. rugsėjo 13-ąją. Antro sezono premjera įvyko 2006 m. [[rugsėjo 28]]-ąją, trečiojo - [[2007]] m. spalio 4-ąją, nors pastarasis buvo pertrauktas įvykusio rašytojų streiko, tačiau „Išrinktieji“ sugrįžo ketvirtajam sezonui [[2008]] m. [[rugsėjo 18]]- ąją. Serijos buvo pratęstos penktam sezonui [[2009]] m. [[vasario 24]]-ąją.


== Siužetas ==
== Siužetas ==
Serijos pasakoja apie du brolius, Semą ir Dyną, kuriuos vaidina [[Jared Padalecki]] ir [[Jensen Aukles]], kurie važiuoja skersai šalį su savo 1967 metų [[Chevy Impala]] ir tiria bei kovoja su antgamtiniais įvykiais ir kitais nepaaiškinamais atsitikimais, daugelis jų yra pagrysti tautosaka, mitais ir amerikietiškomis miestų legendomis, taip pat ir klasikinėmis antgamtinėmis būtybėmis, tokiomis kaip [[vampyrai]], [[vilkolakiai]] ir [[vaiduokliai]].
Serijos pasakoja apie du brolius, Semą ir Dyną, kuriuos vaidina [[Jared Padalecki]] ir [[Jensen Aukles]], kurie važiuoja skersai šalį su savo 1967 metų [[Chevy Impala]] ir tiria bei kovoja su antgamtiniais įvykiais ir kitais nepaaiškinamais atsitikimais, daugelis jų yra pagrįsti tautosaka, mitais ir amerikietiškomis miestų legendomis, taip pat ir klasikinėmis antgamtinėmis būtybėmis, tokiomis kaip [[vampyrai]], [[vilkolakis|vilkolakiai]] ir [[vaiduokliai]].
Eric Kripke, serijų kūrėjas, cituoja [[Neil Gaiman]] „Miego nykštuką“ ir „ Amerikos Dievus“ ,
Eric Kripke, serijų kūrėjas, cituoja [[Neil Gaiman]] „Miego nykštuką“ ir „ Amerikos Dievus“ ,
„Amerikos Vilkolakį Londone“ ir Joseph Campbell „Didvyrio Kelionę“ kaip įtakos „Išrinktiesiems“ šaltinį.
„Amerikos Vilkolakį Londone“ ir Joseph Campbell „Didvyrio Kelionę“ kaip įtakos „Išrinktiesiems“ šaltinį.
Eilutė 36: Eilutė 36:


== Pirmasis sezonas ==
== Pirmasis sezonas ==
Pirmasis sezonas prasideda, kai Dynas pasirodo Semo namuose ir pasako, jog jų tėvas išvyko medžioklei ir dar negrįžo. Dynas prašo Semo pagalbos. Semas nenori važiuoti dėl turėtų nesutarimų su tėvu, tačiau galiausiai jis sutinka ir broliai išvyksta. Sezono pradžioje Semo mergina yra nužudoma. Semas tiki, kad jis galėjo ją apsaugoti, jei nebūtų išvažiavęs su broliu. Taigi Semas nutaria neiti į susitikimą dėl priėmimo į teisės mokyklą, nes jis nori sumedžioti padarą, kuris nužudė jo merginą. Semo ir Dyno mama mirė taip pat, kai Semas buvo dar tik kūdikis, todėl broliai mano, jog tas padaras, kuris nužudė jų motiną, nužudė ir Semo merginą. Jie tiki, kad jų šeima kažkokiu būdu yra surišta su [[demonu|demonai]], kurį yra minėjęs jų tėvas savo užrašų knygelėje. Tad broliai nusprendžia vytis demoną, bet tuo pat metu padėti kitiems kovoti su antgamtiniais padarais. Jie keliauja per šalį bandydami prisiartinti prie demono arba savo tėvo, tačiau supranta, kad nei vienas iš pastarųjų nenori būti surastas.
Pirmasis sezonas prasideda, kai Dynas pasirodo Semo namuose ir pasako, jog jų tėvas išvyko medžioklei ir dar negrįžo. Dynas prašo Semo pagalbos. Semas nenori važiuoti dėl turėtų nesutarimų su tėvu, tačiau galiausiai jis sutinka ir broliai išvyksta. Sezono pradžioje Semo mergina yra nužudoma. Semas tiki, kad jis galėjo ją apsaugoti, jei nebūtų išvažiavęs su broliu. Taigi Semas nutaria neiti į susitikimą dėl priėmimo į teisės mokyklą, nes jis nori sumedžioti padarą, kuris nužudė jo merginą. Semo ir Dyno mama mirė taip pat, kai Semas buvo dar tik kūdikis, todėl broliai mano, jog tas padaras, kuris nužudė jų motiną, nužudė ir Semo merginą. Jie tiki, kad jų šeima kažkokiu būdu yra surišta su [[demonas|demonu]], kurį yra minėjęs jų tėvas savo užrašų knygelėje. Tad broliai nusprendžia vytis demoną, bet tuo pat metu padėti kitiems kovoti su antgamtiniais padarais. Jie keliauja per šalį bandydami prisiartinti prie demono arba savo tėvo, tačiau supranta, kad nei vienas iš pastarųjų nenori būti surastas.


== Antrasis sezonas ==
== Antrasis sezonas ==
Eilutė 43: Eilutė 43:


== Trečiasis sezonas ==
== Trečiasis sezonas ==
Trečiajame sezone siužetas susifokusuoja ties bandymu išlaisvinti Dyną iš jo sutarties. Veiksmui vystantis, broliai susitinka su demone vardu Rubė, kuri yra susidomėjusi Semu ir tvirtina galinti padėti išgelbėti Dyną. Taip pat jie susitinka su Bela Talbot, magiškų objektų "savininke“ ir pardavėja, kuri pastoviai maišosi jų kelyje. Galiausiai broliams pavyksta susekti demoną, kuris sudarė su Dynu sutartį. Tai demonė vardu Lilith, kuri siekia ir Semo mirties. Tačiau Semui ir Rubei nepavyksta išgelbėti Dyno, kuris yra nužudomas ir nusiunčiamas į [[pragarą|pragaras]].
Trečiajame sezone siužetas susifokusuoja ties bandymu išlaisvinti Dyną iš jo sutarties. Veiksmui vystantis, broliai susitinka su demone vardu Rubė, kuri yra susidomėjusi Semu ir tvirtina galinti padėti išgelbėti Dyną. Taip pat jie susitinka su Bela Talbot, magiškų objektų "savininke“ ir pardavėja, kuri pastoviai maišosi jų kelyje. Galiausiai broliams pavyksta susekti demoną, kuris sudarė su Dynu sutartį. Tai demonė vardu Lilith, kuri siekia ir Semo mirties. Tačiau Semui ir Rubei nepavyksta išgelbėti Dyno, kuris yra nužudomas ir nusiunčiamas į [[pragaras|pragarą]].


== Ketvirtasis sezonas ==
== Ketvirtasis sezonas ==
Ketvirtasis sezonas prasideda apsvaigusio ir pasimetusio Dyno prabudimu karste. Dievo pavedimu
Ketvirtasis sezonas prasideda apsvaigusio ir pasimetusio Dyno prabudimu karste. Dievo pavedimu
jis yra išgelbėjamas angelo vardu Castiel. Kol Dynas buvo miręs, Semas padedamas Rubės išlavina savo sugebėjimus. Greitai atskleidžiama, kad Dynas buvo atgaivintas, kad padėtų sustabdyti Lilith planą nutraukti 66 antspaudus, kurie vėl išlaisvintų [[Liuciferį|Liuciferis]]. Sezono pabaigoje Semas nužudo Lilith, bet jos nužudymas yra paskutinysis antspaudas. Rubi visą laiką lydėjo Semą, tačiau keršydamas Dynas ją nužudo. Taigi, kai Semas nužudo Lilith taip nutraukdamas paskutinį antspaudą, išlaisviną Liuciferį, kuris paskleidžia pragarą žemėje.
jis yra išgelbėjamas angelo vardu Castiel. Kol Dynas buvo miręs, Semas padedamas Rubės išlavina savo sugebėjimus. Greitai atskleidžiama, kad Dynas buvo atgaivintas, kad padėtų sustabdyti Lilith planą nutraukti 66 antspaudus, kurie vėl išlaisvintų [[Liuciferis|Liuciferį]]. Sezono pabaigoje Semas nužudo Lilith, bet jos nužudymas yra paskutinysis antspaudas. Rubi visą laiką lydėjo Semą, tačiau keršydamas Dynas ją nužudo. Taigi, kai Semas nužudo Lilith taip nutraukdamas paskutinį antspaudą, išlaisviną Liuciferį, kuris paskleidžia pragarą žemėje.


== Penktasis sezonas ==
== Penktasis sezonas ==
Buvo manyta, jog ketvirtasis sezonas bus paskutinis, tačiau dėl labai aukštų reitingų buvo pasirašyta sutartis dėl penkto sezono. Penktasis sezonas bus pradėtas rodyti [[Amerikoje|JAV]] 2009 metų rugsėjį. Kalbama, jog šiame sezone bus kalbama apie [[apokalipsę|apokalipsė]] ir Liuciferio grąžinimą į jo kalėjimą.
Buvo manyta, jog ketvirtasis sezonas bus paskutinis, tačiau dėl labai aukštų reitingų buvo pasirašyta sutartis dėl penkto sezono. Penktasis sezonas bus pradėtas rodyti [[JAV]] 2009 metų rugsėjį. Kalbama, jog šiame sezone bus kalbama apie [[apokalipsė|apokalipsę]] ir Liuciferio grąžinimą į jo kalėjimą.


[[Kategorija:Televizijos serialai]]
[[Kategorija:Televizijos serialai]]

22:02, 24 vasario 2013 versija

ŽanrasDramos/Siaubo
Kūrėjas (-ai)Eric Kripke
VaidinaJared Padalecki
Jensen Ackles
Kilmės šalis JAV
Sezonų skaičius6
Serijų skaičius126
Trukmė38–45 min.
Originalus kanalasWonderland Sound and Vision
Warner Bros.
IMDb įrašas
TV.com įrašas

Išrinktieji (originalus pavadinimas Supernatural) – amerikiečių dramos/siaubo serialas, pristatantis Jared Padaleck, kaip Sem Winchester, ir Jensen Ackles, kaip Dyn Winchester, atliekančius pagrindinius vaidmenis. Jie vaidina brolius, kurie medžioja velnius ir kitas antgamtines būtybes. Pirmoji serija, kuri buvo nufilmuota Vankuveryje, Kanadoje, debiutavo 2005 m. rugsėjo 13-ąją. Antro sezono premjera įvyko 2006 m. rugsėjo 28-ąją, trečiojo - 2007 m. spalio 4-ąją, nors pastarasis buvo pertrauktas įvykusio rašytojų streiko, tačiau „Išrinktieji“ sugrįžo ketvirtajam sezonui 2008 m. rugsėjo 18- ąją. Serijos buvo pratęstos penktam sezonui 2009 m. vasario 24-ąją.

Siužetas

Serijos pasakoja apie du brolius, Semą ir Dyną, kuriuos vaidina Jared Padalecki ir Jensen Aukles, kurie važiuoja skersai šalį su savo 1967 metų Chevy Impala ir tiria bei kovoja su antgamtiniais įvykiais ir kitais nepaaiškinamais atsitikimais, daugelis jų yra pagrįsti tautosaka, mitais ir amerikietiškomis miestų legendomis, taip pat ir klasikinėmis antgamtinėmis būtybėmis, tokiomis kaip vampyrai, vilkolakiai ir vaiduokliai. Eric Kripke, serijų kūrėjas, cituoja Neil Gaiman „Miego nykštuką“ ir „ Amerikos Dievus“ , „Amerikos Vilkolakį Londone“ ir Joseph Campbell „Didvyrio Kelionę“ kaip įtakos „Išrinktiesiems“ šaltinį.

Aktoriai

Pirmasis sezonas

Pirmasis sezonas prasideda, kai Dynas pasirodo Semo namuose ir pasako, jog jų tėvas išvyko medžioklei ir dar negrįžo. Dynas prašo Semo pagalbos. Semas nenori važiuoti dėl turėtų nesutarimų su tėvu, tačiau galiausiai jis sutinka ir broliai išvyksta. Sezono pradžioje Semo mergina yra nužudoma. Semas tiki, kad jis galėjo ją apsaugoti, jei nebūtų išvažiavęs su broliu. Taigi Semas nutaria neiti į susitikimą dėl priėmimo į teisės mokyklą, nes jis nori sumedžioti padarą, kuris nužudė jo merginą. Semo ir Dyno mama mirė taip pat, kai Semas buvo dar tik kūdikis, todėl broliai mano, jog tas padaras, kuris nužudė jų motiną, nužudė ir Semo merginą. Jie tiki, kad jų šeima kažkokiu būdu yra surišta su demonu, kurį yra minėjęs jų tėvas savo užrašų knygelėje. Tad broliai nusprendžia vytis demoną, bet tuo pat metu padėti kitiems kovoti su antgamtiniais padarais. Jie keliauja per šalį bandydami prisiartinti prie demono arba savo tėvo, tačiau supranta, kad nei vienas iš pastarųjų nenori būti surastas.

Antrasis sezonas

Antrajame sezone išaiškėja, jos demonas turi didesnių planų Semui Winchesteriui. Tą naktį, kai mirė jo motina, Semas buvo užkrėstas demono krauju, kuris jam užaugus suteikė galingą telepatinę, aiškiaregio galią. Demonas tokį gebėjimą suteikė ir kitiems vaikams, sulaukusiems 6 mėnesių. Azazelis nužudomas sezono pabaigoje, tačiau demonas spėja įvykdyti savo planus ir atverti pragaro Vartus, taip paleisdamas gaują demonų į pasaulį. Šio įvykio metu miršta Semas, tačiau yra atgaivinamas kai Dynas mainais už brolio prikėlimą parduoda savo sielą antro sezono pabaigoje.

Trečiasis sezonas

Trečiajame sezone siužetas susifokusuoja ties bandymu išlaisvinti Dyną iš jo sutarties. Veiksmui vystantis, broliai susitinka su demone vardu Rubė, kuri yra susidomėjusi Semu ir tvirtina galinti padėti išgelbėti Dyną. Taip pat jie susitinka su Bela Talbot, magiškų objektų "savininke“ ir pardavėja, kuri pastoviai maišosi jų kelyje. Galiausiai broliams pavyksta susekti demoną, kuris sudarė su Dynu sutartį. Tai demonė vardu Lilith, kuri siekia ir Semo mirties. Tačiau Semui ir Rubei nepavyksta išgelbėti Dyno, kuris yra nužudomas ir nusiunčiamas į pragarą.

Ketvirtasis sezonas

Ketvirtasis sezonas prasideda apsvaigusio ir pasimetusio Dyno prabudimu karste. Dievo pavedimu jis yra išgelbėjamas angelo vardu Castiel. Kol Dynas buvo miręs, Semas padedamas Rubės išlavina savo sugebėjimus. Greitai atskleidžiama, kad Dynas buvo atgaivintas, kad padėtų sustabdyti Lilith planą nutraukti 66 antspaudus, kurie vėl išlaisvintų Liuciferį. Sezono pabaigoje Semas nužudo Lilith, bet jos nužudymas yra paskutinysis antspaudas. Rubi visą laiką lydėjo Semą, tačiau keršydamas Dynas ją nužudo. Taigi, kai Semas nužudo Lilith taip nutraukdamas paskutinį antspaudą, išlaisviną Liuciferį, kuris paskleidžia pragarą žemėje.

Penktasis sezonas

Buvo manyta, jog ketvirtasis sezonas bus paskutinis, tačiau dėl labai aukštų reitingų buvo pasirašyta sutartis dėl penkto sezono. Penktasis sezonas bus pradėtas rodyti JAV 2009 metų rugsėjį. Kalbama, jog šiame sezone bus kalbama apie apokalipsę ir Liuciferio grąžinimą į jo kalėjimą.