Apollo 11: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
Zirzilia (aptarimas | indėlis)
Atšauktas naudotojo 88.222.162.3 (Aptarimas) darytas keitimas 4279236
Eilutė 125: Eilutė 125:
[[yi:אפאלא 11]]
[[yi:אפאלא 11]]
[[zh:阿波罗11号]]
[[zh:阿波罗11号]]
"Apollo 11"
Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Televizijos filmas, Apollo 11 (filmas).
Puslapis pusiau apsaugotas
Puslapis pusiau apsaugotas
Tai geras straipsnis. Spustelėkite čia, jei norite daugiau informacijos.
"Apollo 11"
Misija insignijas
Apskritas insignijas: erelis su nuleistais sparnais ištiestą turi alyvmedžio šakelę su žeme mėnulio fone, mėlynos ir aukso sienos.
Misija statistikos [1]
Misija pavadinimas "Apollo 11"
Komanda modulis CM-107. £ 12.250 masė (5560 kg)
Paslaugų modulis SM-107. Masė £ 51.243 (23.243 kg)
Mėnulio modulyje LM-5. Masė £ 33.278 (15.095 kg)
Įgulos narių skaičius 3
Šaukinys BSB: Columbia. LM: Eagle skrydžio metu; Ramybė Bazinė Mėnulio paviršiumi
Raketa Saturn V SA-506
KSC, Florida, Jungtinės Amerikos Valstijos pradžios taškas LC 39A
Pradėti m. Liepos 16, 1969, 13:32:00 UTC
Mėnulio iškrovimo Liepa 20, 1969, 20:17:40 UTC jūroje ramybės
Pirmasis žingsnis: Liepos 21, 02:56 UTC
Mėnulio EVA trukmė 2 h 36 m 40 s
Mėnulio paviršiaus laikas 21 h 36 m 21 s
Mėnulio bandinio masė £ 47,5 (21,5 kg)
AMT laikas Mėnulio orbitą 59 h 30 m 25,79 s (30 Orbita)
Tiesioginiai pigūs skrydžiai iš Lie 24, 1969, 16:50:35 UTC Šiaurės Ramusis vandenynas, 13 ° 19'N 169 ° 9'W [2]
Komandiruotės trukmė prieš 8 d 03 h 18 m 35 s
Įgula nuotrauka
Trys astronautai spacesuits be šalmų, sėdi priešais didelio mėnulio nuotraukas.
Iš kairės į dešinę: Armstrong, Collins Aldrinas
Susijusios komandiruotės
Ankstesnis Po
"Insignia" Apollo 10 "Insignia" Apollo 12

"Apollo 11" buvo skrydis nusileido pirmieji žmonės, amerikiečiai Neilas Armstrongas ir Buzz Aldrin Mėnulyje liepos 20, 1969, 20:18 UTC. Armstrongas tapo pirmuoju dėti ant mėnulio paviršiaus 6 valandas, vėliau liepos 21 02:56 UTC. Armstrong už erdvėlaivio ribų praleido apie dvi su puse valandos, Aldrinas šiek tiek mažiau, ir kartu jie surinko £ 47,5 (21,5 kg), mėnulio medžiagos grįžti į Žemę. Trečiosios valstybės misijos, Michael Collins, pilotuojamas komandų erdvėlaivio vien tik mėnulio orbitą iki Armstrong ir Aldrinas už kelionę atgal į Žemę grįžo į.

Pradėjo Saturn V raketa iš Kennedy Space Center Merritt Island, Florida, liepos 16, "Apollo 11" buvo penktas pilotuojamiems NASA "Apollo" programos misija. "Apollo" erdvėlaivio turėjo trijų dalių: valdymo modulio su trijų astronautų, kuris buvo tik dalis, kuris nusileido atgal į Žemę saloną Paslaugos modulis, kuris parėmė valdymo modulio varymo elektra, deguonies ir vandens, ir Mėnulio modulyje nusileidimo Mėnulyje. Saturnas V "viršutinės pakopos siunčiamas į Mėnulį, astronautai atskirta erdvėlaivio iš jos ir keliavo tris dienas, kol jie atvyko į mėnulio orbitą. Armstrong ir Aldrinas tada persikėlė į Mėnulio modulio ir nusileido į ramybės jūrą. Jie liko iš viso apie 21 su puse valandos ant mėnulio paviršiaus. Po nukelti mėnulio modulio viršutinėje dalyje ir vėl prisijungti Collins valdymo modulio, jie sugrįžo į Žemę ir nusileido Ramiajame vandenyne liepos 24 d.

Transliacija rodoma tiesiogiai per televiziją visame pasaulyje auditoriją, Armstrongas dėti ant mėnulio paviršiaus ir aprašyti įvykį kaip "Vienas mažas žingsnis [a] žmogui, tačiau milžiniškas šuolis žmonijai". "Apollo 11" veiksmingai užbaigtas kosmoso lenktynėse ir atitiko nacionalinį tikslą, pasiūlė 1961 m. Pabaigoje JAV prezidento John F. Kennedy kalba prieš JAV Kongreso "prieš šį dešimtmetį, iškrovimo vyro Mėnulyje ir grąžinti jį saugiai į Žemę. "[3]
Turinys

1 Pagrindų
1,1 ekipą
1.2 Atsarginė įgulos
1.3 Palaikymo įgulos
1.4 Skrydžio direktoriai
1.5 šaukiniai
1,6 Insignia "
2 Misija pabrėžia
2.1 Paleisti ir skrydžio į Mėnulio orbitą
2.2 Mėnulio nusileidimas
2,3 Tiesioginiai pigūs skrydžiai
2.4 Mėnulio paviršiuje operacijos
2.5 Mėnulio pasikėlimas ir grąžinimo
2,6 Spaceflight ir karantino
2,7 šventė
3 Moon lenktynes
4 Erdvėlaiviai vieta
5 40. jubiliejiniai renginiai
6 galerija
7 Taip pat žiūrėkite
8 Pastabos
9 Nuorodos
10 Toliau skaitykite
11 Išorinės nuorodos
11,1 NASA ataskaitos
11,2 Multimedija

Struktūra
Įgula
Pozicija Astronautas
Vadas Neil A. Armstrong
Valdymo modulio Bandomasis Michael Collins
Mėnulio modulis Bandomasis Edwin "Buzz" E. Aldrinas, Jr

Kiekvienas "Apollo 11" įgulos narys padarė Spaceflight prieš šią misiją, tai tik antra-veteranas įgula (kita "Apollo 10) Žmogaus skrydis į kosmosą istorijoje. [4]

Collins iš pradžių buvo pašymėti kaip būti Apollo 8 Command Modulio Pilot (CMP), bet buvo pašalintas, kai jis reikalingas ant nugaros operacija, ir buvo pakeistas Jim Lovell, jo atsarginės tuo reisu. Collins mediciniškai išvalytas, jis paėmė, kas būtų buvę Lovell vietoje "Apollo 11" Apollo 8 veteranas, Lovell buvo perkeltas į "Apollo 11" atsarginės įgulos, bet paaukštintas į atsarginę kopiją vadas.
Atsarginė kopija įgula
Pozicija Astronautas
Vadas James A. Lovell, Jr.
Valdymo modulio Bandomasis William A. Anders
Mėnulio modulis Bandomasis Fred W. Haise, Jr

Pradžioje 1969, Bill Anders priėmė su Nacionalinės Kosmoso reikalų tarybos veiksmingą darbą rugpjūčio mėn 1969 ir paskelbė apie savo pasitraukimą, kaip kosmonautas. Tuo momentu Ken Mattingly buvo perkeltas į paramos įgulos į lygiagrečiai mokymo Anders kaip atsarginės vadavietės modulio Pilot tuo atveju, jei "Apollo 11" buvo atidėtas pro savo paskirtį liepa starto (, kuriame taškas Andersas būtų būti nepasiekiama, jei reikia) ir būtų vėliau prisijungti prie Lovell "įgula ir galiausiai gali būti priskiriamos kaip ir originalus "Apollo 13 CMP [5].
Parama įgula
Kunigaikštis, Lovell, ir "Apollo 11" Capcom Haise

Charlie kunigaikštis, Kapsulės Communicator (Capcom)
Ronaldas Evansas (Capcom)
Owen K. Garriott (Capcom)
Don L. Lind (Capcom)
Ken Mattingly (Capcom)
Bruce McCandless II (Capcom)
Harrison Schmitt (Capcom)
Billas Pogue
Džekas Swigert

Skrydžio direktoriai

Cliff Charlesworth (Žalioji komanda), paleidimo ir kosmosas
Genų Kranz (Baltas Komanda), Mėnulio nusileidimas
Glynn Lunney (Juodas Komanda), mėnulio pasikėlimas

Šaukiniai
Erdvėlaivio "Apollo 11". SM: paslaugos modulis (šaukinys); CM: Komandų modulis, Kolumbija; LM: Mėnulio modulis, erelis (ikigamybinį išvaizda)

Po to, kai Apollo 10 įgula pavadino savo erdvėlaivio Charlie Brown ir Snoopy, Assistant Manager viešųjų reikalų Julian Scheer rašė pilotuojamą erdvėlaivių centro direktorius George M. Low pasiūlyti "Apollo 11 įgula mažiau nerimtas pavadinti savo amato. Užsnigti vynai ir šieno kupetoje vardai buvo naudojami per anksti misijų planavimo, ir įdėti naujienų pranešime [6], tačiau įgula vėliau nusprendė juos pakeisti.

Komanda modulis buvo pavadintas Columbia po to, kai į Columbiad, milžinas patranka apvalkalas "erdvėlaivių" atleistas per milžinišką patrankos (atsitiktinai iš Floridos) Žiulio Verno "1865 romano nuo Žemės iki Mėnulio. [7] mėnulio modulis buvo pavadintas Eagle už nacionalinis paukštis Jungtinėse Amerikos Valstijose, nuplikęs erelis, kuris yra matomas aiškiai misijos skiriamaisiais ženklais.
Emblema
Misija insignijas

"Apollo 11" misija Insignia buvo sukurta Collins, kuris norėjo simbolis "taikaus mėnulio iškrovimo iš Jungtinių Valstijų." Jis pasirinko kaip simbolis erelis, įdėti alyvuogių filialą jos snapas, ir atkreipė mėnulio fone su tolumoje žemėje. NASA pareigūnai sakė, kad erelis talons atrodė per daug "karingais" ir po tam tikrų diskusijų, alyvmedžio šakelė buvo perkeltas į nagai. Įgula nusprendė romėnišką XI nebūtų suprantamas kai kurių tautų ir atėjo su "Apollo 11", jie nusprendė ne įdėti savo vardus ant pleistro, todėl "visiems, kurie dirbo link mėnulio iškrovimo atstovas." [8]

Visos spalvos yra natūralūs, su mėlynos ir aukso sienų aplink pleistro. Kai Eisenhoweris dolerio moneta buvo išleista po kelerių metų, pleistras dizainas erelis lapo pusėje. [9] dizainas buvo palikta mažesnių Susan B. Anthony dolerio, kuris buvo pristatytas 1979 metais, praėjus dešimčiai metų po to, kai "Apollo 11" misija. [reikalinga citata]
Misija pabrėžia
Paleisti ir skrydis į Mėnulio orbitą
Saturnas V vykdant Apollo 11 pakyla praeityje paleidimo bokštas kamera
Žemė matyti iš "Apollo 11" tik baigus Žemės orbitoje (translunar įpurškimas)

Be to, minios žmonių perkrautas magistrales ir paplūdimiai šalia kosmodromo milijonai stebėjo renginį per televiziją, su NASA vado Visuomenės informavimo Jack karalius komentarus. Nuo Oval Office Baltųjų rūmų prezidentas Richard Nixon peržiūrėta bylos nagrinėjimą.

Saturnas V pradėjo nuo Launch Pad 39A "Apollo 11", 1969 m. Vykdyti kompleksines 39 svetainėje Kennedy Space Center liepos 16, 13:32:00 UTC (09:32:00 EVPRIK vietos laiku). Jis įrašytas orbitą 12 minučių vėliau. [1] Po to, kai vienas ir puse orbitomis, S-IVB trečiosios pakopų variklis stumiama erdvėlaivio į jos trajektorija link Trans Mėnulio Įpurškimo sudeginti 16:22:13 UTC Mėnulio. Apie 30 minučių vėliau komanda / paslaugų modulis pora atskirtas nuo šio paskutinio likusio Saturn V etapo ir sujungta su Mėnulio modulyje adapteriu dar nestled į mėnulio modulio. Po mėnulio modulis buvo išgautos, apdorotos, bendras erdvėlaivis vadovauja "Mėnulis", o trečiasis etapas stiprintuvas skrido praeities fazė ir į Žvaigždžių orbitos trajektorija. [10]

Liepos 19 17:21:50 UTC, "Apollo 11" priėmė už Mėnulį ir paleido savo paslaugų variklį į Mėnulio orbitą. Trisdešimt orbitų [11], kad po to, įgula pamatė artimųjų nuomonę savo nusileidimo vietą pietinėje jūros ramybės (MARE Tranquillitatis) apie 20 kilometrų (12 km) į pietvakarius nuo kraterio Sabine D (0.67408N, 23.47297E). Nusileidimo vietą buvo pasirinktas, nes jis buvo apibūdinamas kaip gana plokščias ir lygus, kuriuos automatizuotos Ranger 8 ir Surveyor 5 Landers kartu su Lunar Orbiter priskyrimo erdvėlaivių ir nekelia didelę iškrovimo arba papildomo transporto priemonių veiklą (EVA), iššūkius. 12]
Mėnulio nusileidimas
Mėnulio orbitą Eagle atskyrus iš Kolumbijos.

1969 liepos 20 d. Mėnulio modulis (LM) Eagle atskirtas nuo valdymo modulio Columbia. Collins, vien laive Kolumbijos, tikrinama Eagle, nes ji pirouetted prieš jį užtikrinti amatų nebuvo pažeistas.

Kaip nusileidimas prasidėjo, Armstrong ir Aldrinas nustatė, kad jie eidavo orientyrus ant paviršiaus anksti 4 sekundes, ir pranešė, kad jie buvo "ilgas": jie būtų žemės km į vakarus nuo savo tikslo taško.

Penkias minutes į kilmės dega, ir 6000 pėdų (1800 m), virš Mėnulio paviršiaus, LM navigacijos ir orientavimo kompiuteris išsiblaškęs įgulos pirmoji kelių netikėtų "1202" ir "1201" programos aliarmo. Viduje Skrydžių valdymo centras Hiustone, Teksase, kompiuterių inžinierius Jack Garman papasakojo orientavimo pareigūnui Steve ryšulius, kad saugu toliau nusileidimas, ir tai buvo perduodama įgulai. Programos signalizacija, nurodytus "vykdomųjų perpildymo", o tai reiškia, orientavimo kompiuteris gali atlikti visas savo užduotis realiu laiku ir turėjo atidėti, kai kurie iš jų. [13]

Laiške Datamation, kovo 1, 1971, Margaret H. Hamiltonas, Apollo skrydžio Kompiuterių programavimo MIT "Draper Laboratory, Cambridge, Massachusetts, direktorius pareiškė:" Atsižvelgdami į tai, kad į kontrolinį sąrašą vadove klaida, pasimatymas radaras jungiklis buvo įtrauktas į klaidingą poziciją. Tai sukelia, kad ji siunčia klaidingus signalus į kompiuterį. Rezultatas buvo, kad kompiuteris buvo paprašyta atlikti visas savo funkcijas būtų galima iškrauti, gaudamas papildomą apkrovą melagingų duomenų, kurie naudojami iki 15% savo laiko. Kompiuteris (arba, o jame programinė įranga) buvo pakankamai protingas, kad pripažinti, kad jis buvo paprašyta atlikti daugiau užduočių, nei ji turėtų būti atlikti. Tada jis išsiuntė žadintuvą, o tai reiškė, kosmonautas, aš perkrautas su daugiau užduočių, nei turėčiau daryti šiuo metu ir aš ruošiuosi palikti tik svarbesnius darbus, ty, tie, kurie reikalingi iškrovimo .. Tiesą sakant, kompiuteris buvo užprogramuotas padaryti daugiau, nei pripažinti klaidos sąlygų. Komplektas atkūrimo programas buvo įtraukta į programinę įrangą. Programinės įrangos veiksmų, šiuo atveju, buvo pašalinti mažesnius prioritetines užduotis ir atkurti svarbesnių ... Jei kompiuteris nebuvo pripažino šią problemą ir ėmėsi dėl išieškojimo pateiktas ieškinys, aš abejoju, jei "Apollo 11" būtų buvę sėkmingai mėnulis nusileidimo, tai buvo ". [14] []
Nusileidimas
"Apollo 11" nusileidimo aikštelė jūroje ramybės

Kai Armstrongas vėl atrodė ne, jis pamatė, kad sugenda nusileidimo tikslas buvo per riedulys-Pasipylė srityje į šiaurę ir į rytus per 300 metrų (980 pėdų) skersmens krateris (vėliau nustatoma "Vakarų krateris", pavadinta jo vietą vakarinė dalis, kaip buvo planuota nukreipimo elipsės). Armstrongas buvo pusiau automatinės kontrolės [18] ir Aldrinas skambinama iš aukščio ir greičio duomenys, Nusileido 20:17 UTC liepos 20 dieną su maždaug 25 sekundžių kuro kairėje. [19]

"Apollo 11" nusileido mažiau degalų negu kitų misijų ir astronautai taip pat susidūrė su per anksti mažai kuro įspėjimą. Tai vėliau buvo nustatyta, kad dėl didesnio sprogstamąją "Tepti stiprus smūgis", nei tikėtasi, atskleisti kuro jutiklį. Dėl vėlesnių misijų, papildomi ekranai buvo įtraukta į rezervuarų užkirsti tam kelią. [19]

Visoje kilmės Aldrinas buvo vadinamas navigacijos duomenis, Armstrong, kuris buvo užimtas išbandant LM. Po kelių akimirkų iki iškrovimo, šviesos informavo Aldrinas, kad bent vienas iš 67-colių (170 cm) zondai kabo nuo erelio Padeliai palietė paviršių, ir jis tarė: "Contact šviesą!" Trys sekundės vėliau, Eagle nusileido ir Armstrong sakė "Shutdown". Aldrinas iš karto pasakė: "Gerai, variklio sustabdymo ACA -. Sustojimo" Armstrongas pripažino: "Iš sustojimo Automat." Ir Aldrinas ir toliau "režimo kontrolė - tiek auto Nusileidimas variklis komandą nepaisyti Variklio rankos -. 413-tai."

Charles kunigaikštis, veikia kaip "Capcom" nukreipimo metu pripažino, juos iškrauti, sakydamas: "Mes kopijuoti tave, Eagle".

Armstrongas pripažino Aldrinas užbaigti po iškrovimo kontrolinis sąrašas "Variklio rankos yra išjungtas." prieš reaguoti į kunigaikščio su žodžiais, "Houston, Ramybė Bazinė čia. Eagle nusileido". Armstrong pasikeitimą šaukinio iš "Eagle" "Tranquility bazėje" patvirtino, kad nusileidimas buvo baigtas ir sėkmingai, ir kunigaikštis mispronounced savo atsakymo, kaip jis išreiškė prie misijos kontrolės palengvėjimą: "Roger Twan - Ramybė, mes jus kopijuoti ant žemės Jūs turite vaikinai apie tai, mėlynuoti krūva. Mes kvėpuoti vėl. Thanks a lot. [19] [20]

Dvi su puse valandas po iškrovimo, prieš preparatai pradėjo Eva Aldrinas transliuoti, kad:
Tiesioginiai pigūs skrydžiai iš Mėnulio, 20 liepa 1969

"Tai LM pilotas. Norėčiau pasinaudoti šia proga ir paprašyti bet kuris asmuo, klausymasis, kas ir kur jie gali būti, jei norite sustabdyti for a moment, ir apmąstyti įvykius per pastaruosius keletą valandų ir dėkoti jo ar savaip. "[21]

Tada jis paėmė bendrystę privačiai. Šiuo metu NASA vis dar kovoja iðkelto ateistinės Madalyn Murray O'Hair (kuris nesutiko, kad "Apollo 8 įgulos rodmens nuokrypis nuo Pradžios knygos), reikalaudami, kad jų astronautai susilaikyti nuo transliavimo religinę veiklą, o erdvėje. Kaip, pavyzdžiui, Aldrinas nusprendė susilaikyti nuo tiesiogiai ir nekalbama bendrystę Mėnulyje. Aldrinas buvo Webster presbiterionų bažnyčia ir bendrystę rinkinys seniūnas parengė bažnyčios klebono kun dekanas Woodruff. Aldrinas aprašyta bendrystę Mėnulį ir jo bažnyčios ir pastoriaus dalyvavimas 1970 m. Spalio Guideposts žurnalo numeryje ir savo knygoje Grįžti į Žemę. Webster presbiterionų turi taurę naudotą Mėnulyje ir įamžintas įvykis kiekvienais metais iki liepos 20 arčiausiai sekmadienį. [22]

Paragino astronautų misijos sekti nusileidimą su penkių valandų miego laikotarpio, nes jie buvo miega nuo ankstyvo ryto tvarkaraštis. Tačiau jie nusprendė atsisakyti miego laikotarpį ir pradėti pasirengimą už EVA pradžioje, manydami, kad jie būtų negali miegoti.
Mėnulio paviršiuje operacijos
Taip pat žiūrėkite: Pirmas Moon pėsčiomis
Montuojamas slowscan TV kamera rodo Armstrongas, kaip jis lipa kopėčiomis žemyn į paviršių.

Astronautai planuojama platinti ankstyvo Apollo Mokslinis eksperimentas paketą (EASEP) [23] ir JAV vėliava, tyrinėdami nusileidimo aikštelė per dvigubus erelio trikampiais langais, ir suteikė jiems 60 ° matymo lauko. Paruošimas reikalingas ilgesnis nei dviejų valandų reguliariojo. Armstrongas iš pradžių turėjo tam tikrų sunkumų, nuspaudžiant per liuko su savo nešiojamas gyvybės palaikymo sistemos (plss). Pagal veteranas mėnulio Walker John Young iš LM įtraukti mažesnį liukas perprojektavimo nebuvo po perdaryti plss kuprinė, todėl kai kurie iš didžiausių širdies normos, užregistruotos iš "Apollo" astronautai įvyko LM išėjimo ir patekimo [ 24] [25]
Aldrinas bootprint; dalis eksperimentą išbandyti lunar regolith savybes

02:39 UTC liepos 21 d. Pirmadienis 1969, "Armstrong" atidarė liuką ir, ne 02:51 UTC pradėjo leistis į Mėnulio paviršiumi. Nuotolinio valdymo pultas kontrolė jo krūtinės nuolat jį matyti savo kojas. Laipiojimo devynių rung laiptais, "Armstrong" ištraukė D-ring panaudoti Moduliniai technika SUKRAUTI asamblėją (Mesa), sulankstyti prieš Eagles pusėje ir įjungti TV kamera, 02:56:15 UTC jis kaire koja ant paviršiaus [26]. [27] pirmojo iškrovimo naudojamas lėtai nuskaitymo televizijos nesuderinama su komercine televizija, todėl jis rodomas ant specialaus monitoriaus ir paprastųjų kameros TV peržiūrėjo šį monitorių, žymiai sumažinti paveikslėlio kokybę. [28] Šis signalas gavo R. Goldstone Jungtinėse Valstijose, bet geriau Honeysuckle Creek sekimo stoties tikslumo, Australijoje. Minučių vėliau perėjo į pašarus jautresnis Parkes Radioteleskopas Australijoje. [29] Nepaisant kai kurių techninių ir oro sunkumų, vaiduokliškas balti ir juodi vaizdai pirmojo mėnulio išėjimo į atvirą kosmosą buvo gauta ir transliuoti ne mažiau kaip 600 milijonų žmonių Žemėje. 30] Nors šio vaizdo transliacijos formato kopijos buvo išgelbėti ir yra plačiai prieinama, įrašai pradinio lėtai nuskaitymo šaltinio perdavimo iš mėnulio paviršiaus buvo netyčia sunaikinamos atliekant įprastinius magnetinės juostos pakartotinio naudojimo NASA.

Po aprašant, kad paviršiaus dulkes kaip "labai bauda grūdėtu" ir "beveik kaip miltelių pavidalu" [27] Armstrong sustiprino išjungti erelio plėšikas ir ištarė savo garsiąją liniją, "Tai yra 1 mažas žingsnis [yra] žmogus, 1 milžinas šuolis žmonijai "[31] [32] [33] [34] [35] šešių su puse valandas po iškrovimo. [1] Aldrinas prisijungė prie jo, aprašant vaizdą kaip" Magnificent sielvartą. "[36]

"Tai vienas mažas žingsnis ..."
Meniu
0:00
Problemos klausantis šio failo? Žiūrėti žiniasklaida padeda.


Apie septynias minutes po žengia ant Mėnulio paviršiaus, "Armstrong" surinko nenumatytų atvejų dirvožemio ėminys, taikant ėminio rinkimo maiše ant pagaliuko. Jis tada sulankstyti maišelį ir sukišti jį į savo dešinės šlaunies kišenėje. Tai buvo daroma siekiant garantuoti, kad būtų kai Lunar soil parsivežė atveju avarinio reikia astronautai atsisakyti Eva ir grįžti į LM [37].

Be to, vykdydama prezidentas Džonas F. Kenedis mandatą žemę vyro Mėnulyje iki 1960-ųjų pabaigos [38] "Apollo 11 Apollo sistemos, techninių bandymų, todėl Armstrong išpirko nuotraukų LM, todėl inžinieriai būtų galime spręsti po nusileidimo būklę. Jis pašalino iš MESA TV kamera ir panoraminis nurašymas, tada montuojamas ant trikojo 68 pėdų (21 m) iš LM. TV kameros kabelis išliko iš dalies susukti ir pertraukimo pavojaus visoje Eva.
Aldrinas kelia į Mėnulį, Armstrongas fotografuoti tiek iš jų naudojant skydelis atspindys.

Armstrongas teigė, kad juda mėnulio gravitacija, vieną šeštadalį Žemės, buvo "netgi galbūt lengviau nei modeliavimo ... Tai absoliučiai jokių problemų vaikščioti" [27]. Aldrinas prisijungė prie jo paviršiaus ir išbandyti metodai juda , įskaitant dviejų kojis kengūrų apynių. Plss kuprinė sukurta tendenciją iki galo atgal, bet nei astronautas turėjo rimtų problemų, pusiausvyros išlaikymas. Loping tapo priimtiniausias būdas judėti. Astronautai pranešė, kad jiems reikia šešių ar septynių žingsnių į priekį planuoti savo judėjimą. Baudos dirvožemis buvo gana slidus. Aldrinas pastebėjo, kad pereinant nuo tiesioginių saulės spindulių į Erelio šešėlis neturi temperatūros pokyčių viduje kostiumas, nors šalmas buvo šiltesnis saulės spindulių, todėl jis manė, aušintuvas šešėlyje. [27]

Astronautai ant mėnulio paviršiaus pasodinti specialiai sukurta JAV vėliava, aiškią nuomonę apie TV kameros. Kiek vėliau prezidentas Richard Nixon kalbėjo jiems per telefono radijo ryšiu, kuris Nixon vadinamas "labiausiai istorinis telefono skambutis kada nors iš Baltųjų rūmų." [39] Nixon pradžių turėjo ilgą laiką kalbėti pasirengę skaityti telefono ryšio metu, bet Frank Borman, kuris buvo Baltuosiuose rūmuose kaip NASA palaikydama ryšį per "Apollo 11", įsitikinęs Nixon, kad jo žodžiai trumpas, gerbti mėnulio iškrovimo, Kennedy palikimas. [40]

Mesa nepavyko užtikrinti stabilią darbo platformą ir buvo šešėlyje, šiek tiek lėtėja darbą. Kaip jie dirbo, spardė moonwalkers pilka dulkių, kurios nešvarių išorinę dalį savo kostiumus, integruota šilumos Meteoroidas drabužių.

Jie pritaikė EASEP, kuriame buvo pasyvus Seismograph ir lazeriu svyruoja retroreflector. Tada Armstrong išsirutuliojo apie 120 metrų (390 pėdų) iš LM przystawkę nuotraukas Little West kraterio krašto, o Aldrinas surinkti du pagrindinius vamzdžius. Jis naudojamas geologinis plaktukas svarą vamzdžių - tik laiko plaktukas "Apollo 11" buvo naudojamas. Astronautai surenkamas uolienų pavyzdžiai naudojant kaušeliai ir dėl įgaliojimų rankenėlės žnyplės. Daugelis paviršiaus veiklos užtruko ilgiau, nei tikėtasi, todėl jie turėjo nutraukti pavyzdžių rinkiniui dokumentavimo pusiaukelėje per paskirtą 34 min.

Buvo aptiktos trys nauji mineralai, uolienų mėginių,, astronautų surinktų: armalcolite, tranquillityite ir pyroxferroite. Armalcolite buvo pavadintas po Armstrong, Aldrinas ir sprendimas Collins.

Per šį laikotarpį misijos kontrolės koduotą frazę perspėti Armstrong, kad jo medžiagų apykaitos lygis yra didelis ir kad jis turėtų sulėtėti. Jis judėjo greitai nuo užduoties iki užduoties laikas bėgo. Tačiau, kaip medžiagų apykaitos lygis iš esmės išliko mažesnis, nei tikėtasi, tiek visoje vaikščioti astronautų, misijos kontrolės suteikė astronautų 15-minučių pratęsimo. [41]
Mėnulio pasikėlimas ir grąža
Aldrinas šalia pasyvios seismikos eksperimento paketas su erelio fone.

Aldrinas įrašytas Eagle 1.. Astronautai Trudnawo pakelti plėvelę ir du pavyzdžiai dėžės, kurių sudėtyje yra daugiau nei 22 kg (49 lb) Mėnulio paviršiaus medžiaga flat cable skriemulio įrenginį LM liukas vadinamas Mėnulio technika konvejeris. Armstrong priminė Aldrinas atminimo daiktų maišelį savo kostiumo kišenėje rankovės, ir Aldrinas tossed maišelį žemyn; Armstrong tada šoktelėjo iki kopėčių trečiojo laiptelio ir pakilo į LM. Perkėlus į LM gyvybės palaikymo, tyrinėtojai apšvietė Ascent etapą grįžti į Mėnulio orbitą supimas savo plss kuprinės, mėnulio kaliošai, vieną Hasselblad kamera, ir kitą įrangą. Tada jie slėgio LM, ir įsitaisiau miegoti. [42]

Nors judantiems salone, Aldrinas netyčia sulaužė jungtuvą, kad būtų apginkluoti pagrindinis variklis pakilti iš Mėnulio. Ten buvo dėl to, tai padėtų išvengti šaudymo variklį, užplaukė Mėnulyje. Laimei flomasteris pakanka įjungti jungiklį. [42] Jei šis neapdoroti, Mėnulio modulis schema galėjo būti pertvarkyti taip, kad būtų galima šaudymo Ascent variklis. [43]

Po maždaug septynių valandų poilsio, įgula buvo pažadinti Hiustonas pasirengti skrydį atgal. Dvi su puse valandos vėliau, ne 17:54 UTC, jie pakilo Erelio kylantieji etape, atliekant su jais 21,5 kilogramų mėnulio mėginių, prie jos prisijungti CMP Michael Collins laivą Kolumbijos į Mėnulio orbitą. Paleidimo metu aldrino pažvelgė laiko, kad pamatytumėte Ascent modulio variklio išmetamųjų dujų trankyti per Amerikos vėliavą, su kuria jie buvo pasodinti. [1]
Plokštelėje į kairę Eagle kopėčių

Po daugiau nei 2 ½ valandos ant mėnulio paviršiaus, jie paliko mokslo priemonių, kurios buvo įtrauktas retroreflector masyvas naudojamas Lunar Laser Ranging eksperimentą ir pasyvios seismikos eksperimento naudojamas matuoti Moon drebėjimai. Jie taip pat paliko Amerikos vėliavą, misija "Apollo 1" pleistras, ir apnašas (montuojamas ant LM žemėjimo etapas kopėčių), turint du Žemės brėžiniai (Vakarų ir Rytų pusrutuliuose), užrašas, ir parašai astronautų ir prezidento Richard M. Nixon. Užrašas skaityti:

Čia žmonės iš "Planet Earth" pirmą kartą nustatyti koja ant Mėnulio, liepa 1969 AD Mes atėjo taikos visai žmonijai.

Jie taip pat paliko už memorialinis maišą, kuriame yra aukso replika alyvmedžio šakele kaip tradicinis simbolis taikos ir silicio pranešimą diską. Kad diskas veža Prestižas, prezidentų Eisenhoweris, Kennedy, Johnson ir Nixon ir laiškus iš 73 pasaulio šalių lyderių pareiškimus,. Diskas taip pat vykdo, kad į JAV Kongreso, nariai su 4 komitetų rūmų ir Senato, atsakingų už su NASA teisės aktų, ir NASA praeities ir dabarties viršų valdymo pavadinimus kotiravimo vadovų sąrašą. [44] (į jo 1989 knyga, Vyrai Žemėje Aldrinas sako, kad šie objektai įtraukti sovietų kosmonautas Vladimiras Komarov ir Jurijus Gagarinas atminimo medalius.) Be to, pagal Deke Slayton knygų Raketa eiti link Mėnulio, "Armstrong" vykdė su juo ypatingą deimantų dygliuotos astronautas PIN kodas Slayton.
Erelio pasikėlimas etapas artėja Columbia.

Filmas, paimti iš LM Ascent etape nuo Liftoff iš Mėnulio atskleidžia Amerikos vėliava, pasodinti maždaug 25 pėdų (8 m) nuo nusileidimo etapą, Plakti smarkiai kylantieji etapo variklio išmetamus. Buzz "Aldrinas paliudijo nuversti:" LM pasikėlimas etapas atskirtas ... Man buvo sutelkiant dėmesį į kompiuterių ir Neil mokėsi požiūris indikatorių, bet aš mačiau pakankamai ilgai, kad pamatyti vėliavos nugriūti ". [45] Po "Apollo" misijų paprastai sodinami AMERICAN vėliavos ne mažiau kaip 100 pėdų (30 m) iš LM, kad būtų išvengta jo nuversti kylantieji variklio išmetamosiose dujose.

Po pasimatymo su Columbia, Eagle "pasikėlimas etapas buvo jettisoned į Mėnulio orbitą 1969 metų liepos 21 dieną 23:41 UTC. Tiesiog iki skrydžio "Apollo 12", buvo pažymėta, kad erelis vis dar gali būti skrieja Mėnulį. Vėliau NASA ataskaitos minėta, kad Erelio orbita turėjo sugedę, todėl į jį poveikį yra "neaiškioje vietoje" mėnulio paviršiaus. [46] vieta yra neaiški nes Eagle pasikėlimas etapas buvo ne stebimi po to, kai jis buvo jettisoned, ir mėnulio gravitacijos laukas yra pakankamai ne vienodas, kad padaryti per trumpą laiką nenuspėjamo erdvėlaivio orbitą. NASA Apskaičiuota, kad orbita buvo sugedę per kelis mėnesius, ir galėjo turėti poveikio Mėnulyje.

Liepos 23, paskutinę naktį prieš Spaceflight, trys astronautai transliuoja televizijos programą, kurių Collins pakomentavo,

"... Saturnas V raketa, pateikti mums orbitoje yra neįtikėtinai sudėtingas gabalas mašinų, kiekvienas gabalas, kuris dirbo nepriekaištingai ... Mes visada turėjo pasitikėjimą, kad ši įranga bus dirbti tinkamai. Visa tai yra įmanoma tik per kraują , prakaitas, ir ašaros tautos ... visi matote, mes visi trys, bet po paviršiaus yra tūkstančiai ir tūkstančiai kitų, ir visiems tiems, norėčiau pasakyti: "Ačiū labai daug. "

Aldrinas pridūrė,

"Tai buvo kiek daugiau nei trys vyrų misijos į Mėnulį, daugiau, vis dar, nei vyriausybės ir pramonės grupės pastangų; daugiau, net nei vienos tautos pastangų Mes manome, kad tai kaip simbolis stovai nepasotinamas smalsumas visos žmonijos ištirti, kas nežinoma ... Asmeniškai, mąstant apie per pastaruosius keletą dienų įvykių, iš Psalmių eilėraštis ateina į galvą. "Kai pasižiūriu į dangų, Tavo pirštų darbą, į mėnulį ir žvaigždės, Tu įšventintas; Kas yra žmogus, kad Tu atsimeni, jam "?

Armstrongas padarė išvadą,

"Šio skrydžio tenka pirmą kartą su istorija ir su mokslo gigantų, kurie iki šio pastangų, šalia Amerikos žmonėms, kurie per jų valią, išreiškė norą, šalia keturių administracijų ir suvažiavimus, įgyvendinimo bus; ir tada, agentūros ir pramonės komandų, kurios pastatė savo erdvėlaivių, Saturn, Columbia, Eagle, ir šiek tiek EPS kosmonauto ir kuprinė, tai buvo mūsų mažas erdvėlaivis ant mėnulio paviršiaus norėtų duoti Ypatingą padėką visų tų amerikiečių, kurie pastatė erdvėlaivių, statybos, projektavimo, bandymai ir įdėti savo širdį ir visus savo sugebėjimus į tokių laivų, kurie padarė tiems žmonėms, šį vakarą, mes suteikiame ypatingas ačiū, ir visi kiti žmonės, kurie yra klausytis ir žiūrėti šį vakarą, Dievas telaimina jus Labanakt "Apollo 11". [47]

Grįžti į Žemę, Guamas sekimo stotis nepavyko, kuriais būtų užkirstas kelias komunikatą dėl paskutinio segmento Žemės deklaracijos. Pataisyti prietaiso nebuvo įmanoma, iki stoties direktorius, Charles jėga, jo dešimties metų sūnus Gregas naudoti savo mažas rankas, tai padaryti. Greg vėliau buvo padėkojo Armstrong. [48]
Spaceflight ir karantino
Kolumbijos plaukia į vandenyną karinio jūrų laivyno narai padėti gaunant astronautai.
Jų biologinių Isolation Drabužiai astronautai Borto Hornet

Liepos 24, astronautai grįžo namo laive valdymo modulio Columbia prieš auštant vietos laiku (16:51 UTC [49]) 13 ° 19'N 169 ° 9'W, Ramiojo vandenyno 2660 km (1440 NMI), į rytus Wake Island, 380 km (210 NMI) į pietus nuo Johnston Atoll ir 24 km (13 NMI) iš atkūrimo laivui, USS Hornet [reikalinga citata]

Ne 16:44 UTC Pagalbiniai parašiutai buvo dislokuotos ir 7 minučių vėliau komanda modulis sudavė per vandenį ryžtingai. Komanda modulis nusileido aukštyn kojom, bet buvo ginamus per 10 minučių plūduriavimo maišus, aktyvina astronautų. "Viskas gerai. Mūsų sąrašas yra baigtas. Laukiama plaukikų," Armstrong oficialus perdavimas iš "Columbia". Iš karinio jūrų laivyno sraigtasparnis naras sklandė virš jūros inkaro pridedamas į valdymo modulis užkirsti kelią jį iš dreifuojančius. Papildomos narai pridedamas plūduriavimo apvadai stabilizuoti astronautas gavybos modulis ir pareigos plaustai. Nors sugrįžus patogenų nuo mėnulio paviršiaus tikimybė buvo laikoma nuotoliniu būdu, buvo laikomas viena iš galimybių ir NASA ėmėsi daug atsargumo priemonių susigrąžinimo vietoje. Narai astronautus su biologinių Isolation drabužiai (Bigs), kurie buvo dėvėti, kol jie pasiekė izoliavimo patalpas laive Hornet. Be to astronautai buvo trinamas su natrio hipochlorito tirpalo ir valdymo modulio nuvaloma Betadine siekiama panaikinti bet kokį mėnulio dulkes, kad gali būti. Kenksmingumo pašalinimo medžiagų, kurių sudėtyje yra plaustas buvo tyčia nuskendo. [50]

Iškelta į bortą astronautai NASA skrydžio chirurgas, kur davė kiekvienam trumpą fizinius patikrinimus, per 0,5 jūrmylių (930 m) kelionę atgal į Hornet antroji Sea King sraigtasparnis.
Apollo 11 įgula karantine Grįžęs į Žemę, aplankė Richard Nixon.

Po tūpimo dėl Hornet, astronautai išėjo sraigtasparnis, paliekant skrydžių chirurgas ir trys įgulos narių. Tada Sraigtasparnis buvo nuleista į angaro Bay # 2, kur astronautai vaikščiojo 30 pėdų (9,1 m) mobiliojo karantino patalpas (MQF), kai jie pradeda savo 21 dienos karantinas. Ši praktika bus tęsiama dar du "Apollo" misijų, "Apollo 12" ir "Apollo 14", prieš Mėnulis buvo įrodyta būti nevaisinga gyvenimo ir, karantino procesas sumažėjo [50]. [51]

Prezidentas Richard Nixon laive buvo Hornet asmeniškai pasveikinti astronautų atgal į Žemę. Jis papasakojo astronautus, "Kaip tai, ką padarei, kad pasaulis niekada nebuvo suartino prieš". [52] Po Nixon išvyko Hornet buvo pareikštas kartu su penkių tonų valdymo modulio, jei ji buvo pateikta, laive pagal

10:38, 23 vasario 2013 versija

Apollo 11
Apollo 11 logotipas
Apollo 11 logotipas
Misijos statistika
Pavadinimas Apollo 11
Įgulos narių skaičius 3
Įgulos nariai Nilas Armstrongas,
Michaelis Kolinzas,
Edvinas Oldrinas
Raketa Saturn V
Paleidimo vieta JAV, Florida, Kenedžio kosminių skrydžių centras
Paleidimo data 1969 m. liepos 16, 13:32:00 vietos laiku
Nusileidimo vieta 13°19′ š. pl. 169°9′ v. ilg. / 13.317°š. pl. 169.150°r. ilg. / 13.317; 169.150 (Apollo 11 splashdown)
Misijos trukmė 8 dienos, 3 val., 18 min. ir 35 s.
Misijos tikslas pirmasis žmogaus nusileidimas Mėnulyje
Saturn V raketos Apollo 11 paleidimas liepos 16, 1969 m.
Neilas Armstrongas lipa ant Mėnulio paviršiaus

Erdvėlaivis Apollo 11 - pirmasis pilotuojamas kosminis skrydis į Mėnulį. Tai įvyko vykdant NASA Apollo programą 1969 m. liepos 20 d. Erdvėlaivio komandą sudarė Nilas Armstrongas, komandinio modulio pilotas Michaelis Kolinzas ir Mėnulio modulio pilotas Edvinas Oldrinas.
Skrydis realizavo tuometinio JAV prezidento Kenedžio iškeltą misiją pasiekti Mėnulį dar 7-ame dešimtmetyje:

Visų pirmą, aš manau, kad ši tauta turėtų įsipareigoti pasiekti tikslą – dar nesibaigus šiam dešimtmečiui išlaipinti žmogų Mėnulio paviršiuje ir saugiai sugrąžinti jį atgal į Žemę. Nė vienas kosminės erdvės projektas tuo laiku nebus toks įspūdingas visai žmonijai, nė vienas kosminės erdvės tyrimo projektas nebus toks svarbus kaip šis. Ir nė vienas jų nebus toks sunkiai ir brangiai įgyvendinamas kaip šis.[1]

Eiga

  • Saturn V raketa iššaunama iš Kenedžio kosminio centro liepos 16 13:32 UTC.
  • Po 12 minučių išskriejama į Žemės orbitą.
  • Apskriejus žemę pusantro karto, įjungiamas trečios pakopos raketinis variklis ir pajudama link Mėnulio.
  • Po pusvalandžio Saturn V raketa išnaudoja visą degalų likutį ir galutinai numetama.
  • liepos 19 pasiektas Mėnulis ir įjungti tarnybinio modulio varikliai perėjimui į stabilią orbitą.
  • Mėnulis apskriejamas 19 kartų, per tą laiką įgulos du nariai iš trijų ruošiasi nusileidimui į vietą, kurią surado Ranger 8 ir Surveyor 5 nepilotuojami robotai, seniau nusileidę į Mėnulį.
  • liepos 20 Armstrong ir Aldrin įsėdo į Eagle nusileidimo modulį ir atsiskyrė nuo valdymo modulio Columbia. Kolinzas liko

Columbia erdvėlaivyje, skirtame grįžimui į žemę.

  • Tą pačią dieną 20:17 UTC jie nusileido. Nusileidimas buvo gana sudėtingas. Teko pilotuoti rankiniu būdu, kompiuteriai nuolat signalizavo apie sutrikimus, o priekyje buvo pastebėtas paviršiaus nelygumas ir teko sukti kiek į šoną. Degalų liko tik 30 sekundžių, be to Mėnulio trauka suspaudė degalus bake ir indikatoriai rodė likutį "Kritiškai mažai".
  • Po sėkmingo nusileidimo Oldrinas pasakė: "Contact light! Okay, engine stop. ACA - out of detent. " Armstrong patvirtino "Out of detent". Aldrin tęsė, "Mode control - both auto. Descent engine command override off. Engine arm - off. 413 is in. "
  • Jie išsilaipina į paviršių
  • Kalbama su JAV prezidentu, iškeliama vėliava, daromos nuotraukos ir renkami grunto pavyzdžiai (22 kg pririnkta). Amstrongas fiziškai tai darydamas kiek persistengė, ir jam buvo pasiūlyta atsipalaiduoti.
  • Dėl pernelyg sunkaus grunto teko čia pat išmesti dalį įrangos ir liautis rinkus grunto pavyzdžius anksčiau nei planuota. Oldrinas išmetė ir visus asmeninius daiktus.
  • Viso išbūta Mėnulyje beveik 3 valandos.
  • Su Eagle kylama vėl atgal į Mėnulio orbitą.
  • Perlipama į Columbia, o likęs Eagle išmetamas atgal į Mėnulį. Tuo pat metu jau nuo žemės kyla sekanti misija Apollo 12.
  • Columbia parskrenda į Žemės orbitą, o iš jos su karščiui atsparia kapsule krentama į Žemę iš ~400 km aukčio.
  • Išskleidžiami parašiutai, numetamas karščio skydas ir kapsulė, sauganti įgulą ir uolienas, nusileidžia į vandenį.

Šaltiniai

  1. Kennedy, John F. (1961-05-25). „Special Message to the Congress on Urgent National Needs Page 4“. John F. Kennedy Library.

Šablonas:Link FA Šablonas:Link FA Šablonas:Link FA Šablonas:Link GA Šablonas:Link GA