Kompozitorius: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
SNėra keitimo santraukos
Tocekas (aptarimas | indėlis)
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Kompozitorius''' – žmogus, kuriantis [[Muzika|muziką]]. Kompozitoriumi gali vadintis žmogus, kuriantis bet kokio žanro muziką. Sąvoka 'kompozitorius' dažniausiai naudojama kalbant apie kompozitorius, kuriančius muziką instrumentais. Tačiau nuo 20-ojo amžiaus ši sąvoka buvo pritaikyta ir elektroniniais instrumentais kuriantiems asmenims.
'''Kompozitorius''' – žmogus, kuriantis [[Muzika|muziką]]. Kompozitoriumi gali vadintis žmogus, kuriantis bet kokio žanro muziką. Sąvoka 'kompozitorius' dažniausiai naudojama kalbant apie kompozitorius, kuriančius muziką instrumentais. Tačiau nuo 20-ojo amžiaus ši sąvoka buvo pritaikyta ir elektroniniais instrumentais kuriantiems asmenims.
Žymiausi kompozitoriai buvo linkę burtis į grupeles pagrindiniuose miestuose. Vienas tokių miestų buvo [[Paryžius]]. Tai buvo reikšmingiausias miestas 15 amžiuje dėl klasikinės muzikos kuriamos reikšmės.
Žymiausi kompozitoriai buvo linkę burtis į grupeles pagrindiniuose miestuose. Vienas tokių miestų buvo [[Paryžius]]. Tai buvo reikšmingiausias miestas XV amžiuje dėl klasikinės muzikos kuriamos reikšmės.
{{socio-stub}}
{{socio-stub}}



17:36, 7 sausio 2013 versija

Kompozitorius – žmogus, kuriantis muziką. Kompozitoriumi gali vadintis žmogus, kuriantis bet kokio žanro muziką. Sąvoka 'kompozitorius' dažniausiai naudojama kalbant apie kompozitorius, kuriančius muziką instrumentais. Tačiau nuo 20-ojo amžiaus ši sąvoka buvo pritaikyta ir elektroniniais instrumentais kuriantiems asmenims. Žymiausi kompozitoriai buvo linkę burtis į grupeles pagrindiniuose miestuose. Vienas tokių miestų buvo Paryžius. Tai buvo reikšmingiausias miestas XV amžiuje dėl klasikinės muzikos kuriamos reikšmės.