Falco 3: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
DELACORADO (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Homobot (aptarimas | indėlis)
S Automatinis klaidų taisymas.
Eilutė 71: Eilutė 71:
[[1985]] m. gale paaiškėjo, kad „Falco 3“ buvo vienas iš 30 geriausiai pasaulyje parduotų tų metų albumų.
[[1985]] m. gale paaiškėjo, kad „Falco 3“ buvo vienas iš 30 geriausiai pasaulyje parduotų tų metų albumų.


Pažymint 25-ąjį albumo jubiliejų, [[2010]] m. buvo išleistas specialus albumas „Falco 3 - 25th Anniversary Edition“. Riboto tiražo leidimo pakuotės pirmasis CD - „Falco 3“ albumas, atnaujintas skaitmeniniu būdu, o antrąjame CD galima rasti iki šiol nepublikuotą [[Falco]] dainos „Without You“ demo versiją, kurią Falco norėjo įtraukti į „Falco 3“ albumą, sėkmingiausios jo dainos „Rock Me Amadeus“ ilgąją versiją bei specialų biografinį miksą, vieną ankstyvųjų dainininkų kūrinių „Urban Tropical“, [[JK|Did. Britanijos]] grupės „[[Hurts]]“ įrašytą skandalingosios Falco dainos „Jeanny“ perdirbinį ir kt. „Deluxe“ leidime yra ir papildomas [[DVD]], kuriame - to laikotarpio Falco vaizdo klipų, kuriuos režisavo „DoRo“ (Hannes Rossacher ir Rudi Dolezal kompanija), kūrimo medžiaga.
Pažymint 25-ąjį albumo jubiliejų, [[2010]] m. buvo išleistas specialus albumas „Falco 3 - 25th Anniversary Edition“. Riboto tiražo leidimo pakuotės pirmasis CD - „Falco 3“ albumas, atnaujintas skaitmeniniu būdu, o antrajame CD galima rasti iki šiol nepublikuotą [[Falco]] dainos „Without You“ demo versiją, kurią Falco norėjo įtraukti į „Falco 3“ albumą, sėkmingiausios jo dainos „Rock Me Amadeus“ ilgąją versiją bei specialų biografinį miksą, vieną ankstyvųjų dainininkų kūrinių „Urban Tropical“, [[JK|Did. Britanijos]] grupės „[[Hurts]]“ įrašytą skandalingosios Falco dainos „Jeanny“ perdirbinį ir kt. „Deluxe“ leidime yra ir papildomas [[DVD]], kuriame - to laikotarpio Falco vaizdo klipų, kuriuos režisavo „DoRo“ (Hannes Rossacher ir Rudi Dolezal kompanija), kūrimo medžiaga.


== Nuorodos ==
== Nuorodos ==

15:18, 28 rugpjūčio 2012 versija

Falco 3
Falco 3 viršelis
Falco albumo Falco 3 viršelis
Falco studijinis albumas
Išleistas 1985 m.
Įrašytas 1984-1985 m.m. „Sound Push Studios“, Olandija
Žanras Pop, rock, rap
Trukmė 51:04
Įrašų kompanija Teldec
Prodiuseris Bolland & Bolland
Falco chronologija
Junge Roemer
(1984)
Falco 3
(1985)
Emotional
(1986)

Falco 3 yra 3-asis austrų dainininko Falco albumas, išleistas 1985 m., pakilęs į 1-ąją Austrijos ir Šveicarijos topo vietą, 2-ą - Vokietijos, 3-ą JAV bei Norvegijos topo vietą, kitose šalyse pakilo į Top-10.

Priešistorė

Po bendradarbiavimo su prodiuseriu Robertu Pongeriu, su kuriuo išleido du albumus „Einzelhaft“ bei „Junge Roemer“, priblėsus populiarumui, Falco nusprendė bendradarbiauti su olandų prodiuserių duetu - broliais Robu ir Ferdi Bollandais. Albumo įrašinėjimas truko virš dviejų mėnesių ir buvo paruoštas leidybai 1985 m. pavasarį. Pats Falco norėjo, kad jame būtų 11 dainų, tačiau jo sukurta „Without You“ į jį netilpo.

Albume yra du koveriai - vokiškai perdainuota The Cars daina „Lookin' for Love“, pervadinta „Munich Girls“, ir Bob Dylan kūrinys „It's All Over Now, Baby Blue“, kurioje vietoj titulinės angliškos eilutės dainuojama vokiškai „Was vorbei ist, ist vorbei“.

Albumo pavadinimas „Falco 3“ interpretuojamas ir kaip chronologinis, nes tai yra 3-asis Falco albumas, ir kaip „Falco - laisvas“ (angl. three - „trys“ tariama taip pat, kaip ir free - „laisvas“), nes su jo išleidimu atlikėjas tarsi išsilaisvino nuo vien Austrijos žvaigždės statuso, tapęs pasauline superžvaigžde, rengiančia pasirodymus įvairiausiuose pasaulio kampeliuose.

Dainos

  1. Rock Me Amadeus (3:22)
  2. America (3:53)
  3. Tango The Night (2:27)
  4. Munich Girls (4:17)
  5. Jeanny (5:50)
  6. Vienna Calling (7:40)
  7. Männer des Westens (3:51)
  8. Nothing Sweeter Than Arabia (4:43)
  9. Macho Macho (4:55)
  10. It's All Over Now, Baby Blue (4:41)

Falco 3 - 25th Anniversary Edition

2010 m. išleistame albume yra 10 originaliojo albumo dainų bei 7 papildomos.

  1. Jeanny (Hurts & Falco)
  2. Without You (Demo Version)
  3. Rock Me Amadeus (Extended Version)
  4. Vienna Calling (Tourist Version)
  5. Männer des Westens (Extended Version)
  6. Urban Tropical (Extended Version)
  7. Rock Me Amadeus (The Falco Biography Mix)

„Falco 3 - 25th Anniversary Deluxe Edition“ išleistas su DVD „The Making-of Legendary Falco-3-Videos“.

Singlai

Išleisti singlai - „Rock Me Amadeus“, „Vienna Calling“ ir „Jeanny“.

„Rock Me Amadeus“ tapo Nr.1 Vokietijoje, Austrijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Švedijoje, Suomijoje, Japonijoje, Naujojoje Zelandijoje, Kanadoje, Pietų Afrikoje, o taip pat Did. Britanijoje ir JAV. Falco yra pirmasis ir iki šiol vienintelis atlikėjas, pasiekęs topo viršūnę JAV su vokiška daina.

„Jeanny“ tapo Nr.1 Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Olandijoje. Parduota 2,5 mln. kopijų, „Jeanny“ tapo pačiu sėkmingiausiu 1985 m. singlu Vokietijoje.

Kiti faktai

Su tomis pačiomis dainomis buvo išleisti du skirtingi albumų variantai. Ant Europos rinkai skirto albumo viršelio matyti Falco parašas, tuo tarpu JAV rinkai skirtas albumo viršelyje pavaizduotas kadras iš Falco videoklipo „Rock Me Amadeus“ - dainos, kuria dainininkas užkariavo JAV muzikos sceną.

Šis albumas tarptautiniu mastu tapo pačiu sėkmingiausiu Falco darbu. Lyderiavęs Europoje, po milžiniškos singlo „Rock Me Amadeus“ sėkmės jis pakilo ir į JAV albumų Top-3.

1985 m. gale paaiškėjo, kad „Falco 3“ buvo vienas iš 30 geriausiai pasaulyje parduotų tų metų albumų.

Pažymint 25-ąjį albumo jubiliejų, 2010 m. buvo išleistas specialus albumas „Falco 3 - 25th Anniversary Edition“. Riboto tiražo leidimo pakuotės pirmasis CD - „Falco 3“ albumas, atnaujintas skaitmeniniu būdu, o antrajame CD galima rasti iki šiol nepublikuotą Falco dainos „Without You“ demo versiją, kurią Falco norėjo įtraukti į „Falco 3“ albumą, sėkmingiausios jo dainos „Rock Me Amadeus“ ilgąją versiją bei specialų biografinį miksą, vieną ankstyvųjų dainininkų kūrinių „Urban Tropical“, Did. Britanijos grupės „Hurts“ įrašytą skandalingosios Falco dainos „Jeanny“ perdirbinį ir kt. „Deluxe“ leidime yra ir papildomas DVD, kuriame - to laikotarpio Falco vaizdo klipų, kuriuos režisavo „DoRo“ (Hannes Rossacher ir Rudi Dolezal kompanija), kūrimo medžiaga.

Nuorodos