Poezijos pavasaris: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Eilutė 55: Eilutė 55:
* 2008 m. – [[Viktoras Rudžianskas]] (Nuo do iki do, 2007)
* 2008 m. – [[Viktoras Rudžianskas]] (Nuo do iki do, 2007)
* 2009 m. – [[Rimvydas Stankevičius]] (Laužiu antspaudą, 2008)
* 2009 m. – [[Rimvydas Stankevičius]] (Laužiu antspaudą, 2008)
* 2010 m. – [[Zita Mažeikaitė]] (Tenoriu būti, 2009)
* 2011 m. – [[Jonas Kalinauskas]] (Plunksnų plėšytojos, 2010)
* 2012 m. – [[Eugenijus Ališanka]] (Jeigu, 2011)


== Šaltiniai ==
== Šaltiniai ==

23:29, 18 rugpjūčio 2012 versija

Poezijos pavasaris – kasmetinis tarptautinis poezijos festivalis, kurį organizuoja Lietuvos rašytojų sąjunga ir Rašytojų klubas. Jame savo kūrybą skaito Lietuvos ir užsienio poetai, dalyvauja aktoriai, dainininkai, muzikantai, dailininkai.

Istorija

Festivalis rengiamas kasmet nuo 1965 m.. pradėtas rengti pažymint poetės Salomėjos Nėries 20-ąsias mirties metines. Pirmojo poezijos pavasario iniciatorius ir pirmasis laureatas – Justinas Marcinkevičius. Renginio simbolis – Stasio Krasausko „poezijos paukštė“.

Per keletą dienų įvyksta apie penkiasdešimties susitikimų. Susitikimai vyksta įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Kasmet rengiama poetų konferencija, kurioje poetai ir kritikai diskutuoja apie įvairias literatūrinio pasaulio aktualijas. Tradiciniu tapo moksleivių poezijos vakaras bei neformalūs skaitymai „Eilėraščiai per naktį“.

Festivalio išvakarėse išleidžiamas naujų eilėraščių, poezijos vertimų ir esė apie literatūrą almanachas „Poezijos pavasaris“. Festivalio dienomis pagerbiami ryškiausi praėjusių metų poetai, įteikiami prizai už poezijos vertimus į lietuvių kalbą, už lietuvių poezijos vertimus į kitas kalbas, už svariausią debiutą almanache, pagerbiamas aktorius poezijos skaitovas. Kaune tradiciškai vainikuojamas "Poezijos pavasario" laureatas. Uždaromasis vakaras vyksta Vilniaus universiteto Sarbievijaus kiemelyje. [1]

Laureatai

Šaltiniai