Moksliniai tyrimai ir eksperimentinė plėtra: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
JonasS (aptarimas | indėlis)
S klaida pavadinime - ir nesu tikra, ar tai tikslus vertimas (development)
Knutux (aptarimas | indėlis)
nereikalingos nuorodos
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Tyrimai ir vystymas''' (angl. ''Research and development'', arba '''R&D''') — tai mokslinė tiriamoji veikla, sietina su naujų produktų kūrimu, inovacijų diegimu ir taikymu.
'''Tyrimai ir vystymas''' (angl. ''Research and development'', arba '''R&D''') — mokslinė tiriamoji veikla, sietina su naujų produktų kūrimu, [[inovacija|inovacijų]] diegimu ir taikymu.


== Tyrimų ir vystymo vienetai ==
== Tyrimų ir vystymo vienetai ==


Tyrimus ir vystymą gali atlkikti pavieniai individai, arba grupės. Dažnai tyrimų ir vystymo padalinius (daugiausiai išsivysčiusiose pasaulio šalyse) turi daugelius [[elektronika|elektronikos]], [[biotechnologija|biotechnologijų]] ir kitų aukštųjų technologijų bendrovių.
Tyrimus ir vystymą gali atlikti pavieniai individai, arba grupės. Dažnai tyrimų ir vystymo padalinius (daugiausiai išsivysčiusiose pasaulio šalyse) turi daugelius [[elektronika|elektronikos]], [[biotechnologija|biotechnologijų]] ir kitų aukštųjų technologijų bendrovių.

==Nuorodos==

* [http://www.innovation.gov.uk/ Innovacijų tinklapis (anglų kalba)]
* [http://www.inovacijos.lt/ Innovacijų tinklapis (lietuvių kalba)]


[[Kategorija:Inovatika]]
[[Kategorija:Inovatika]]

10:45, 10 spalio 2006 versija

Tyrimai ir vystymas (angl. Research and development, arba R&D) — mokslinė tiriamoji veikla, sietina su naujų produktų kūrimu, inovacijų diegimu ir taikymu.

Tyrimų ir vystymo vienetai

Tyrimus ir vystymą gali atlikti pavieniai individai, arba grupės. Dažnai tyrimų ir vystymo padalinius (daugiausiai išsivysčiusiose pasaulio šalyse) turi daugelius elektronikos, biotechnologijų ir kitų aukštųjų technologijų bendrovių.