Marius (filmas): Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
S įtraukta Kategorija:Filmai naudojant HotCat
Eilutė 51: Eilutė 51:
== '''Siužetas''' ==
== '''Siužetas''' ==
XVIII a. pirmos pusės [[Lietuva]]. Pagrindinis herojus motinos netekęs Marius vos pats lieka gyvas , ir vėliau atsiduria pačiam konflikto tarp dviejų šlėktų centre bandydamas rasti kaltus dėl motinos žūties.Bet, yra aplinkybių supainiojamas ir kovoja pagrindinio priešo naudai.
XVIII a. pirmos pusės [[Lietuva]]. Pagrindinis herojus motinos netekęs Marius vos pats lieka gyvas , ir vėliau atsiduria pačiam konflikto tarp dviejų šlėktų centre bandydamas rasti kaltus dėl motinos žūties.Bet, yra aplinkybių supainiojamas ir kovoja pagrindinio priešo naudai.

[[Kategorija:Filmai]]


[[ru:Марюс]]
[[ru:Марюс]]

23:24, 27 gegužės 2012 versija

Marius – 1990 m. Lietuvos kino studijoje TSRS Centrinės televizijos užsakymu K.Almeno romano „Šienapjūtė“ motyvais sukurtas dviejų serijų spalvotas meninis filmas. Filmo trukmė – 140 min. 1992m. sukurtas tęsinys Sudarė 4 serijos-264 min.

Kūrybinė grupė

Vaidina

  • Gediminas Storpirštis – Marius Almenas. Serijos nuo 2iki6 Našlaitis,vėliau Pegrinio apmokytas tampa puikiai špagą valdančiu kileriu-

Susidarius situacijai, tampa pagrindinio savo priešo motinos žūties kaltininko Giedraičio samdiniu ,apmoko jo vyrus kautis ir padeda kovoje su Dabulskiu. Gale filmo po Giedraičio mirties tampa dvarų , ir žemių valdytoju kartu su Izabele Giedraitiene. Pagrindinis herojus

  • Tomas Urbšas – Marius vaikystėjeSerijos 1-2
  • Zanė Jančevska – Marija Almena† Mariaus mama-Mirtinai sudraskyta medžioklinių skalikų , kurie buvo pasiūsti Giedraičio įsakymu , norint atsikratyti nepageidaujamų gyventojų jo žemėse.Serija 1.
  • Liubomiras Laucevičius – Šlėkta Mykolas Augustas Giedraitis†' Serijos nuo1iki6. Nušautas žmonos Izabelės Giedraitienės.Mirtinas Dabulskio priešas.Pagrindinis Mariaus priešas..Salaparaugės dvarų , ir žemių valdytojas.

Mėgino apkaltinti Marių nužudžius Dabulskį , ir pakarti jį, taip keršydamas jam už romaną su jo žmona.Pagrindinis Antagonistas

  • Vytautas Paukštė – Šlėkta Jeronimas Kristupas Dabulskis†. Mirtinas Giedraičio priešas-Selionių dvarų , ir žemių valdytojas. .Nušautas Giedraičio per Finalinį susirėmimą.Buvo pagrobęs iš Giedraičio medžioklinius skalikus.Serijos nuo1iki6.
  • Nelė Savičenko-"Izabelė Giedraitienė"-Giedraičio žmona.Serijos nuo3iki6.
  • Valentina Braudė- Liudvika Dabulskytė -Dabulskio duktė, vėliau Narušio žmona.Serijos nuo3iki6
  • Regina Arbačiauskaitė – "Dabulskienė" .
  • Sakalas Uždavinys – Dailininkas Benvenutas† Išgelbsti Marių nuo mirties 1 serijoje-Donžuanas dėl moterų nuolat įsiveliantis į bėdą, Roberto Pegrinio giminė. Nusmeigtas Pono Zablockio, dvikovoje dėl žmonos garbės. Serijos 1-2.
  • Viktoras Šinkariukas – Kapitonas Robertas Pegrinis"Volčinės Vilkų" gvardiečių Kapitonas.Mariaus fechtavimo mokytojas ,ir globėjas.Benvenuto dėdė.Serijos1-2.Likimas nežinomas
  • Jonas Pakulis – Sėlis† Giedraičio pakalikas,išdavikas slaptai palaikantis kontaktą su Narušiu.Dalyvavo Mariaus motinos, ir jos gentainių likvidavime pats įsakė paleisti skalikus.Mirtinai nusmeigtas Mariaus Trikovoje.Serijos nuo1iki5.Antagonistas
  • Saulius Kizas – Ignacas Narušis. Dabulskio dvaro prievaizdas ,Intrigantas . Palaiko slaptą kontaktą su Giedraičio pakaliku Sėliu. Sudaro sąjungą , su Dabulskio žentu Kežgaila ir Sėliu bandant Trikovoje nužudyti Marių,bet pats vos nenužudomas.

Gale filmo po Dabulskio mirties tampa jo turtų , ir žemių valdytoju bei vienos iš dukterų vyru.Serijos nuo1iki6.

Siužetas

XVIII a. pirmos pusės Lietuva. Pagrindinis herojus motinos netekęs Marius vos pats lieka gyvas , ir vėliau atsiduria pačiam konflikto tarp dviejų šlėktų centre bandydamas rasti kaltus dėl motinos žūties.Bet, yra aplinkybių supainiojamas ir kovoja pagrindinio priešo naudai.