Improvizacija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Atlantas (aptarimas | indėlis)
S Atmestas 88.118.195.225 pakeitimas, grąžinta paskutinė versija (naudotojo Lot-bot-as keitimas)
Eilutė 3: Eilutė 3:
== Improvizacija edukologijoje ==
== Improvizacija edukologijoje ==


Improvizacija edukologijoje taip pat yra kaip vienas mokymosi visą gyvenimą elementų. Ji taipogi yra viena iš ''[[Do it yourself]]'' judėjimo
Improvizacija edukologijoje taip pat yra kaip vienas mokymosi visą gyvenimą elementų. Ji taipogi yra viena iš ''[[Do it yourself]]'' judėjimo maksimų.


== Gebėjimų lygis ==
== Gebėjimų lygis ==

19:48, 4 spalio 2006 versija

Improvizacija (ital.: improvviso nelauktai, iš lot.: im (žodžio reikšmę paverčia priešinga); proviso numatyti iš anksto) reiškia procesą, veiksmą, ką nors darant arba veikiant prieš tai Ųiš anksto) nepasiruošus arba ad hoc. Improvizacija bendrinėje kalboje reiškia spontaminį kūrybos galių demonstravimą, jų panaudojimą ar pritaikymą konkrečioje situacijoje.

Improvizacija edukologijoje

Improvizacija edukologijoje taip pat yra kaip vienas mokymosi visą gyvenimą elementų. Ji taipogi yra viena iš Do it yourself judėjimo maksimų.

Gebėjimų lygis

Gebėjimai maksimaliai išlavinti, technika - aukščiausio lygio, tikslus sudėtingų ir labai rizikingų veiksmų, technikų atlikimas, aukštas meistriškumas. Aiškiai suvokiamos realių galimybių ir esamos rizikos galimybės, nebijant jas peržengti ir jas sėkmingai plečiant.

Užduotis nėra suformuluota tiksliai, o tik pateikus tam tikrus rėmus, žanrą, sritį ar pošakį. Tikslas - meistriškai atlikti veiksmus, pademonstruojant technikos įvaldymą ir neperžengiant atliekamo dalyko (kūrinio, problemos) ribų, paisant jo pobūdžio, savybių ir prigimties.

Improvizacija muzikoje

Daugiau galite sužinoti straipsnyje Improvizacija muzikoje.

Improvizacija šokio mene

Muzikos improvizacijos, įtakojamos, pvz., John Cage, 1970-1980 paskatino kurti naujas šokio formas (Contact Improvisation). Contact Improvisation metu šokama nesant nsutatytų formų ir iš anksto numatytų judesių. Kūno refleksai ir spontaniškumas, kūrybinė pasąmonės (per dešiniojo pusrutulio veiklą pasireiškianti) galia čia vaidina ypatingą vaidmenį.

Improvizacija teatre

Daugiau apie improvizacijas teatre rašoma straipsniuose Improvizacijos teatras, komedija ir commedia dell'arte.

Žiūrėkite taip pat

Kompetencija, Improvizacijos teatras, komedija ir commedia dell'arte