Linksmos istorijos (filmas): Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Lot-bot-as (aptarimas | indėlis)
S Kai kurių rašybos, skyrybos klaidų taisymas
Zirzilia (aptarimas | indėlis)
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''„Linksmos istorijos“''' - [[1973]] m. TSRS Centrinės televizijos užsakymu [[Lietuvos kino studija|Lietuvos kino studijoje]] sukurtas trijų kino novelių rinkinys pagal rusų rašytojo Nikolajaus Nosovo apsakymus. Filmo trukmė - 79 min.
'''„Linksmos istorijos“''' – [[1973]] m. TSRS Centrinės televizijos užsakymu [[Lietuvos kino studija|Lietuvos kino studijoje]] sukurtas trijų kino [[novelė|novelių]] rinkinys pagal rusų rašytojo Nikolajaus Nosovo apsakymus. Filmo trukmė – 79 min. Tai buvo pirmasis lietuviškas filmas, kurį užsakė Centrinė televizija.
Tai buvo pirmas lietuvių filmas, užsakytas Centrinės televizijos.


== Kūrybinė grupė ==
== Kūrybinė grupė ==
*Scenarijaus autorius - Nikolajus Nosovas
* Scenarijaus autorius – Nikolajus Nosovas
*Režisieriai statytojai - [[Stasys Motiejūnas]] (novelė „Nenuorama“), [[Algimantas Kundelis]] (novelė „Melagėlis“), [[Gytis Lukšas]] (novelė „Telefonas“)
* Režisieriai statytojai – [[Stasys Motiejūnas]] (novelė „Nenuorama“), [[Algimantas Kundelis]] (novelė „Melagėlis“), [[Gytis Lukšas]] (novelė „Telefonas“)
*Kompozitorius - [[Giedrius Kuprevičius]]
* Kompozitorius – [[Giedrius Kuprevičius]]
*Operatorius statytojas - [[Algimantas Mockus]]
* Operatorius statytojas – [[Algimantas Mockus]]
*Garso operatorius - [[Petras Lipeika]]
* Garso operatorius – [[Petras Lipeika]]
*Dailininkas statytojas - [[Antanas Šakalys]]
* Dailininkas statytojas – [[Antanas Šakalys]]
*Kostiumų dailininkė - [[Gražina Remeikaitė]].
* Kostiumų dailininkė – [[Gražina Remeikaitė]].


== Vaidina ==
== Vaidina ==
*[[Daiva Daujotytė]] - ''Daiva''
* [[Daiva Daujotytė]] – ''Daiva''
*Aleksejus Denisovas - ''Simas Narūnas''
* Aleksejus Denisovas – ''Simas Narūnas''
*[[Artūras Pravilonis]] - ''Mikas Kikutis''
* [[Artūras Pravilonis]] – ''Mikas Kikutis''
*Sergejus Michailovas - ''Gintas''
* Sergejus Michailovas – ''Gintas''
*[[Gražina Balandytė]] - ''Ginto mama''
* [[Gražina Balandytė]] – ''Ginto mama''
*[[Jonas Pakulis]] - ''Ginto tėtis''
* [[Jonas Pakulis]] – ''Ginto tėtis''
*[[Eugenija Pleškytė]] - ''mokytoja''
* [[Eugenija Pleškytė]] – ''mokytoja''
*[[Steponas Kosmauskas]] - ''profesorius''
* [[Steponas Kosmauskas]] – ''profesorius''
*[[Gediminas Girdvainis]] - ''dirigentas''
* [[Gediminas Girdvainis]] – ''dirigentas''
*taip pat [[Saulius Balandis]], [[Artūras Vegys]], A. Lukšas, A. Muraškaitė, [[Aleksandras Ribaitis]], A. Suchodimcevas, [[Jonas Čepaitis]], [[Laima Štrimaitytė]], [[Juozas Jaruševičius (1930)|Juozas Jaruševičius]] ir kiti.
* taip pat [[Saulius Balandis]], [[Artūras Vegys]], A. Lukšas, A. Muraškaitė, [[Aleksandras Ribaitis]], A. Suchodimcevas, [[Jonas Čepaitis]], [[Laima Štrimaitytė]], [[Juozas Jaruševičius (1930)|Juozas Jaruševičius]] ir kiti.


== Siužetas ==
== Siužetas ==
{{spoil}}Rusiškų apsakymų veikėjams suteikti lietuviški vardai, veiksmas pritaikytas Lietuvai. Filmas pasakoja apie 1970-ųjų pradžios mokinių gyvenimą. Kino noveles jungia vaikai, renkantys metalo laužą. Novelė „Nenuorama“ - apie mergaitę, kuri pabėgo iš namų ir padeda rinkti metalo laužą moksleiviškam garlaiviui statyti. „Melagėlis“ - apie berniuką, kuris neruošia pamokų, važinėja dviračiu, o tėvams ir mokytojams meluoja, kad renka metalo laužą. „Telefonas“ - apie du berniukus, kurie už surinktą metalo laužą dovanų gauna telefoną ir jį išardo, norėdami sužinoti, kaip jis padarytas.{{endspoil}}
{{spoil}}Rusiškų apsakymų veikėjams suteikti lietuviški vardai, o veiksmas pritaikytas [[Lietuva]]i. Filmas pasakoja apie 1970 m. pradžios mokinių gyvenimą. Kino noveles jungia vaikai, renkantys metalo laužą. Novelė „Nenuorama“ – apie mergaitę, kuri pabėgo iš namų ir padeda rinkti [[Metalai|metalo]] laužą moksleiviškam garlaiviui statyti. „Melagėlis“ – apie berniuką, kuris neruošia pamokų, važinėja dviračiu, o tėvams ir mokytojams meluoja, kad renka metalo laužą. „Telefonas“ – apie du berniukus, kurie už surinktą metalo laužą dovanų gauna telefoną ir jį išardo, norėdami sužinoti, kaip jis padarytas.{{endspoil}}


== Nuorodos ==
== Nuorodos ==

13:32, 28 kovo 2012 versija

„Linksmos istorijos“ – 1973 m. TSRS Centrinės televizijos užsakymu Lietuvos kino studijoje sukurtas trijų kino novelių rinkinys pagal rusų rašytojo Nikolajaus Nosovo apsakymus. Filmo trukmė – 79 min. Tai buvo pirmasis lietuviškas filmas, kurį užsakė Centrinė televizija.

Kūrybinė grupė

Vaidina

Siužetas

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Rusiškų apsakymų veikėjams suteikti lietuviški vardai, o veiksmas pritaikytas Lietuvai. Filmas pasakoja apie 1970 m. pradžios mokinių gyvenimą. Kino noveles jungia vaikai, renkantys metalo laužą. Novelė „Nenuorama“ – apie mergaitę, kuri pabėgo iš namų ir padeda rinkti metalo laužą moksleiviškam garlaiviui statyti. „Melagėlis“ – apie berniuką, kuris neruošia pamokų, važinėja dviračiu, o tėvams ir mokytojams meluoja, kad renka metalo laužą. „Telefonas“ – apie du berniukus, kurie už surinktą metalo laužą dovanų gauna telefoną ir jį išardo, norėdami sužinoti, kaip jis padarytas.

Nuorodos