George Michael: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Luckas-bot (aptarimas | indėlis)
S r2.7.1) (robotas Pridedama: io:George Michael
Luckas-bot (aptarimas | indėlis)
S r2.7.1) (robotas Pridedama: be:Джордж Майкл
Eilutė 64: Eilutė 64:
[[ar:جورج مايكل]]
[[ar:جورج مايكل]]
[[az:Corc Maykl]]
[[az:Corc Maykl]]
[[be:Джордж Майкл]]
[[bg:Джордж Майкъл]]
[[bg:Джордж Майкъл]]
[[ca:George Michael]]
[[ca:George Michael]]

15:30, 26 kovo 2012 versija

Šablonas:Infobox grupė

George Michael (tikrasis vardas Georgios Kyriacos Panayiotou, g. 1963 birželio 25) – graikų kilmės Didžiosios Britanijos muzikantas, prieš pradėdamas solo karjerą grojęs grupėje Wham!.

Per ketvirtį amžiaus trunkančią muzikinę karjerą pardavė daugiau nei 85 milijonus albumų bei singlų ir laimėjo eilę Grammy, Brit, American Music, Rolling Stone, MTV ir kitų apdovanojimų.

Wham! laikai

Dar būdamas paauglys, George’as subūrė grupę "The Executive" su savo vaikystės laikų draugu Andrew Ridgeley, o 1981 m. pradėjo rimtą muzikinę karjerą, persivadinę į "Wham!". Groję populiarią ir patrauklią muziką, vaikinai netruko susilaukti sėkmės. Iki 1986 m. išleidę keturis albumus, nutarė išsiskirti ir pasuko skirtingais keliais. Nuo pat grupės gyvavimo pradžios pagrindinę rolę vaidinęs Michael’as pradėjo sėkmingą solo karjerą.

Solo karjera

Debiutinis 1987 m. išleistas albumas "Faith" susilaukė neregėtos sėkmės – buvo parduota apie 14 mln. jo kopijų ir net išrinktas į 480-ą vieta Rolling Stone žurnalo "500 geriausių visų laikų albumų" sąraše[1].

Po "Faith" sekusiu "Listen Without Prejudice, Vol. 1" albumu autorius pakreipė savo dainas bei muziką lyriškesne, dramatiškesne kryptimi. Albumas komerciškai vėlgi buvo labai sėkmingas, o albumo pavadinimas "Listen Without Prejudice" (angl. "Klausykite be išankstinės nuomonės") tarsi kvietė klausytoją pažvelgti į George’o kurybą iš kitos, nekomercinės pusės. "Vol. 1" leido atsirasti spekuliacijoms, jog bus išleista ir antroji albumo dalis, tačiau "Vol. 2" taip ir neišvydo dienos šviesos.

1996 m. išleistas albumas "Older" sukiršino kūrėją su leidėjais. Albumas, pasak Michael’o, nebuvo pakankamai sėkmingai ir plačiai reklamuojamas, tačiau leidėjams nepatiko ilgas tarpas tarp antrojo bei trečiojo albumų išleidimo. Visgi George’as pralaimėjo teisinius mūšius, tačiau po poros metų išleido dvigubą geriausių dainų albumą "Ladies And Gentlemen: The Best Of George Michael" ir dar po metų – koverių albumą "Songs From The Last Century".

Naujo albumo vėl teko laukti ilgokai – tik 2004 m. buvo išleistas "Patience" įrašas. Jame galima sutikti net politinių elementų – "Shoot The Dog" vaizdo klipe vaizduojami animaciniai Džordžo V. Bušo ir Tonio Blero personažai[2]. 2006 m., minėdamas 25-ąsias savo muzikinės karjeros metines, George’as išleido geriausių kūrinių albumą "25" ir po ilgos pertraukos leidosi į koncertines gastroles.

George'as Michael'as koncertiniame ture 2006

Diskografija

Studijiniai albumai

  • 1987 "Faith"
  • 1990 "Listen Without Prejudice, Vol. 1"
  • 1996 "Older"
  • 1999 "Songs From The Last Century"
  • 2004 "Patience"

Kompiliaciniai albumai

  • 1998 "Ladies And Gentlemen: The Best Of George Michael"
  • 2006 "25"

Live albumai

Asmeninis gyvenimas

Seksualinė orientacija

1998 m. po skandalo Beverli Hillse, Kalifornijoje, kuomet Michael’as buvo areštuotas viename viešųjų tualetų, jis patvirtino esąs homoseksualus. Kalbos apie jo seksualinę orientaciją prasidėjo gerokai anksčiau, tačiau dainininkas nebuvo linkęs to aptarinėti viešai.

Narkotikai

Michael’as patvirtino turįs problemų dėl depresjos ir yra pareiškęs, jog kanapės padeda jam išsivaduoti nuo blogos nuotaikos[3]. Dėl narkotinių medžiagų laikymo jis taip pat buvo areštuotas.

Nuorodos

Šaltiniai:

  1. http://www.rollingstone.com/news/story/5938174/the_rs_500_greatest_albums_of_all_time Rolling Stone's 500 Greatest Songs of All Time
  2. http://www.youtube.com/watch?v=oBJ4zJkc9Eg GEORGE MICHAEL - SHOOT THE DOG
  3. http://www.youtube.com/watch?v=Uj9fs64b3FE George Michael Smokes a Joint During TV Interview