Azeotropinis mišinys: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
S pakankamai tvarkingas
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Azeotropinis mišinys''' – toks mišinys, kurio [[garai|garų]] sudėtis sutampa su [[tirpalas|tirpalo]] sudėtimi.
'''Aceotropinis mišinys''' – toks mišinys, kurio [[garai|garų]] sudėtis sutampa su [[tirpalas|tirpalo]] sudėtimi.


Azeotropinis – terminas, reiškiantis skysčių mišinį, kurio skysta ir dujinė fazės [[termodinaminė pusiausvyra|termodinaminės pusiausvyros]] sąlygomis turi vienodą sudėtį. Mišinio [[virimo temperatūra]] pastovi.
Aceotropinis – terminas, reiškiantis skysčių mišinį, kurio skysta ir dujinė fazės [[termodinaminė pusiausvyra|termodinaminės pusiausvyros]] sąlygomis turi vienodą sudėtį. Mišinio [[virimo temperatūra]] pastovi.
Azeotropijos taškas – [[temperatūra]], kuriai esant skysčių mišinys verda ir susidaro tos pačios sudėties garai, kaip ir skysčių mišinys.
Aceotropijos taškas – [[temperatūra]], kuriai esant skysčių mišinys verda ir susidaro tos pačios sudėties garai, kaip ir skysčių mišinys.


[[Kategorija:Cheminiai mišiniai]]
[[Kategorija:Cheminiai mišiniai]]

19:05, 4 gruodžio 2011 versija

Aceotropinis mišinys – toks mišinys, kurio garų sudėtis sutampa su tirpalo sudėtimi.

Aceotropinis – terminas, reiškiantis skysčių mišinį, kurio skysta ir dujinė fazės termodinaminės pusiausvyros sąlygomis turi vienodą sudėtį. Mišinio virimo temperatūra pastovi.

Aceotropijos taškas – temperatūra, kuriai esant skysčių mišinys verda ir susidaro tos pačios sudėties garai, kaip ir skysčių mišinys.