Patirties taškai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
 
Knutux (aptarimas | indėlis)
iw; kat; korekcijos
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Patirties taškai''' (ang. ''Experience Points'') vaidmenų žaidimuose simbolizuoja veikėjo tobulėjimą. Jie skiriami veikėjui už nugalėtus oponentus, atliktas užduotis, gerai išvaidintą personažą ir kitką.
'''Patirties taškai''' (ang. ''Experience Points'') [[vaidmenų žaidimas|vaidmenų žaidimuose]] simbolizuoja veikėjo tobulėjimą. Jie skiriami veikėjui už nugalėtus oponentus, atliktas užduotis, gerai suvaidintą personažą ir kitką.


Stalo vaidmenų žaidimuose kiek patirties taškų gauna veikėjas sprendžia Žaidimo meistras žaidmo sesijos pabaigoje.
Stalo vaidmenų žaidimuose veikėjui skiriamų patirties taškų kiekį sprendžia [[žaidimo meistras]] žaidimo sesijos pabaigoje.


Pirmosios vaidmenų žaidimų sistemos ([[Dungeons and Dragons]], [[RIFTS]] ir kitos) buvo paremtos veikėjų lygiais, kurie simbolizavo bendrą veikėjo sugebėjimų lygį. Surinkęs tam tikrą patirties taškų kiekį vaikėjas pasiekdavo sekantį lygį. Jo statistikos ir sugebėjimai pagerėdavo, jis galėdavo gauti naujų sugebėjimų. Veikėjų lygių principas dažniausiai naudojamas ir kompiuteriniuose vaidmenų žaidimuose.
Pirmosios vaidmenų žaidimų sistemos ([[Dungeons and Dragons]], [[RIFTS]] ir kitos) buvo paremtos veikėjų lygiais, kurie simbolizavo bendrą veikėjo sugebėjimų lygį. Surinkęs tam tikrą patirties taškų kiekį, vaikėjas pasiekdavo aukštesnį lygį. Jo statistikos ir sugebėjimai pagerėdavo, jis galėdavo gauti naujų sugebėjimų. Veikėjų lygių principas dažniausiai naudojamas ir kompiuteriniuose vaidmenų žaidimuose.


Vėliau sukurtos sistemos ([[GURPS]], [[Unknown armies]] ir kitos) atsisakė veikėjo lygių ir leidžia už sukauptus patirties taškus gerinti betkurią statistiką, sugebėjimą ar kitką. Kiek taškų reikia surinkti, kad pagerintį statistiką ar sugebėjimą yra nurodoma taisyklių knygoje.
Vėliau sukurtos sistemos ([[GURPS]], [[Unknown armies]] ir kitos) atsisakė veikėjo lygių ir leidžia už sukauptus patirties taškus gerinti bet kurią statistiką, sugebėjimą ar kitką. Kiek taškų reikia surinkti, kad pagerintį statistiką ar sugebėjimą yra nurodoma taisyklių knygoje.


{{RPG-stub}}
{{RPG-stub}}
[[category:vaidmenų žaidimai]]
[[en:Experience point]]

10:13, 5 rugsėjo 2006 versija

Patirties taškai (ang. Experience Points) vaidmenų žaidimuose simbolizuoja veikėjo tobulėjimą. Jie skiriami veikėjui už nugalėtus oponentus, atliktas užduotis, gerai suvaidintą personažą ir kitką.

Stalo vaidmenų žaidimuose veikėjui skiriamų patirties taškų kiekį sprendžia žaidimo meistras žaidimo sesijos pabaigoje.

Pirmosios vaidmenų žaidimų sistemos (Dungeons and Dragons, RIFTS ir kitos) buvo paremtos veikėjų lygiais, kurie simbolizavo bendrą veikėjo sugebėjimų lygį. Surinkęs tam tikrą patirties taškų kiekį, vaikėjas pasiekdavo aukštesnį lygį. Jo statistikos ir sugebėjimai pagerėdavo, jis galėdavo gauti naujų sugebėjimų. Veikėjų lygių principas dažniausiai naudojamas ir kompiuteriniuose vaidmenų žaidimuose.

Vėliau sukurtos sistemos (GURPS, Unknown armies ir kitos) atsisakė veikėjo lygių ir leidžia už sukauptus patirties taškus gerinti bet kurią statistiką, sugebėjimą ar kitką. Kiek taškų reikia surinkti, kad pagerintį statistiką ar sugebėjimą yra nurodoma taisyklių knygoje.