Vaidmenų žaidimų tipai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
SNėra keitimo santraukos
S mergeto
Eilutė 1: Eilutė 1:
{{mergeto|Žaidimas vaidmenimis}}
'''Vaidmenų žaidimų tipai''' yra kelios kategorijos, į kurias skirstomi vaidmenų žaidimai ne pagal istorijos žanrą ([[kiberpankas]], [[maginė fantastika]] ir kt.) bet pagal paties žaidimo pobūdį.
'''Vaidmenų žaidimų tipai''' yra kelios kategorijos, į kurias skirstomi vaidmenų žaidimai ne pagal istorijos žanrą ([[kiberpankas]], [[maginė fantastika]] ir kt.) bet pagal paties žaidimo pobūdį.



13:24, 31 rugpjūčio 2006 versija

   Šį straipsnį ar jo dalį yra pasiūlyta įkelti į „Žaidimas vaidmenimis“.
Dėl kokių priežasčių palikta ši žymė galite sužinoti diskusijų puslapyje.

Vaidmenų žaidimų tipai yra kelios kategorijos, į kurias skirstomi vaidmenų žaidimai ne pagal istorijos žanrą (kiberpankas, maginė fantastika ir kt.) bet pagal paties žaidimo pobūdį.

Socialinis žaidimas

yra vaidmenų žaidimuose naudojamas terminas nusakantis žaidimo tipą, kai pagrindinė tikslo siekimo priemonė yra ne grubi jėga, o bendravimas su ne žaidėjų personažais (NPC, ang. Non Player Characters), kuriuos valdo Žaidimo Meistras. Taip pat tokiuose žaidimuose kovos yra sumažintos iki minimumo arba išvis pašalinamos. To pasiekiama arba mechanikos dėka (veikėjai labai lengvai miršta) arba pasaulio santvarkos dėka (nusikaltimai greitai išaiškinami ir baudžiami).

Požemių valymas

(ang. Dungeon Crawl) yra vaidmenų žaidimo tipas, kur didžiąją laiko dalį veikėjai praleidžia požemiuose žudydami ten gyvenančias pabaisas. Paprastai požemiai būna apleistos šventyklos, kokio nors galingo pabaisos ar neigiamo personažo tvirtovė. Tokio tipo žaidimuose praktiškai nėra socialinio žaidimo elementų ir visas dėmesys koncentruojamas į kovas ir lobių rinkimą. Daugeliui žaidėjų "požemių valymas" tvirtai siejasi su vaidmenų žaidimų sistema "Požemiai ir Drakonai" (ang. "Dungeons and Dragons") .