Lineage II: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nestea (aptarimas | indėlis)
Eilutė 78: Eilutė 78:
* CT2.3 – ''Gracia Final''
* CT2.3 – ''Gracia Final''
* CT2.4 – ''Gracia Epilogue''
* CT2.4 – ''Gracia Epilogue''
* CT2.5 – ''Freya''
* CT3 – ''Freya''
* CT2.6 – ''High Five''
* CT3.1 – ''High Five''
|width=25% valign="top"|
|width=25% valign="top"|



22:18, 13 rugpjūčio 2011 versija

Lineage II
Kūrėjas NCsoft
Leidėjas NCsoft, AsianMedia Pietryčių Azijos rinkai
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data {{{išleidimo data}}}
Žanras (-ai) MMORPG
Režimas Multiplayer
Reitingai ESRB: T
PEGI: 12+
GRB: 15+ (ne-PvP) 18+ (PvP)
Platforma Windows
Versija CT2.6 High Five
Variklis Unreal Engine 2
Reikalavimai

Procesoriaus greitis: Intel® Pentium® 4 2.0 GHz ar geresnis
Atmintis: 512 MB ar daugiau
Vaizdo plokštė: NVIDIA® FX 5700 ar ATI™ Radeon® 9600 ar geresnė
Laisvos vietos: 10GB ir daugiau
Garso draiveriai: DirectX 9.0c ar geresni
Interneto greitis: 56 kB ar greitesnis

Platinimas siuntimasis internetu, CD, DVD
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys Lineage, Lineage III
Oficiali Lineage II svetainė

Lineage II (kor. 리니지 2) – tai 2003 m. spalio 1 d. kompanijos „NCsoft“ sukurtas ir išleistas maginės fantastikos, MMORPG žanro žaidimas. Pradėtas kurti kompanijai „NCsoft“ įsigijus Unreal Engine 2 (grafinio varikliuko) licenziją ir perkėlus žaidimo idėją į trimatį pasaulį. Tai anksčiau išleisto žaidimo Lineage priešistorė, kur veiksmas vyksta prieš 150 metų.[1] Po žaidimo starto jis iškart išpopuliarėjo ir šiuo metu turi apie 1 mln. jį žaidžiančių žaidėjų.[2]

Apie žaidimą

Pradedant žaisti, žaidėjai įsikūnija į savo avatarą (veikėją) viduramžių epochos virtualiame pasaulyje.

Rasės

Žaidime yra 6 rasės: Žmonės (angl. Humans), Elfai (angl. Elves), Tamsieji Elfai (angl. Dark Elves), už kuriuos pradedama žaisti Adenos karalystėje (angl. Kingdom of Aden) ir Nykštukai/Dvorfai (angl. Dwarves), Orkai (angl. Orcs), Elmoro karalystėje (angl. Kingdom of Elmore). Chaotic Throne saga žaidimą papildė nauja rase Kamael, už kurią pradedama žaisti Sielų saloje (angl. Isle of Souls) ir nauju kontinentu Gracia. Kiekviena rasė turi tam tikrų privalumų ir trūkumų… Elfai yra labai miklūs, greiti, tačiau silpni ginyboje. Tamsieji Elfai turi aukštų sugebėjimų magijoje ir artimoje kovoje. Orkai – bene tvirčiausi, turi daugiausia gyvybės ir manos taškų, bet vieni lėčiausių. Nykštukai – stiprūs artimoje kovoje, turi galimybę kurti įvairius daiktus bei ieškoti papildomų medžiagų jų kūrimui, naudojant unikalius, kitoms klasėms nebūdingus sugebėjimus. Kamael – rasė turinti vieną sparną, pasiekusi 80 lygį atgauna ir antrą ir iš esmės pakeičia išvaizdą.[3]

Klasės ir poklasės (subklasės)

Iš viso yra 36 klasės. Galimos dvi veikėjo vystymosi kryptys – kario ir mago, kurios savo ruožtu šakojasi į kitas, orientuotas ir įvairias specializacijas – tam tikro tipo ginklo ar magijos, jos pobūdžio. Deja Nykštukai ir Kamael turi tik vieną vystymosi kryptį – karį. Kamael dar turi sugebėjimą naudoti magiją, jei renkamos sielos iš nužudytų priešų. Pasiekus 20 lygį galima pasirinkti pirmą profesiją/klasę, antrąją pasiekus 40, trečiąją – 76.

Pasiekus 75 lygį, galima pasirinkti poklasę – tai kitos rasės klasė. Deja, Elfai negali imti Tamsiųjų elfų klasių, ir taip pat negali imti panašios klasės į jau turimą. Pasirinkus poklasę pradedama žaisti nuo 40 lygio. Užkėlus iki 75 galima pasirinkti 2-ją, vėliau paskutinę – 3-čiąją. Jas galima keisti nuėjus pas klasės mokytoją. Visų poklasių lygio limitas yra 80, tuo tarpu su pagrindine galima pasiekti maksimalų – 85 lygį.

Su poklase įvykždius užduotį (angl. quest) Noblesse galima dalyvauti Olimpiadoje. Joje kovojama su tomis pačiomis klasėmis kaip jūsų turima, arba skirtingomis. Surinkęs daugiausia taškų tampa Herojumi (angl. Hero) ir gauna specialius įgūdžius (angl. skills) bei gali pasiimti netradicinius ginklus. Taip pat dar aurą, kuri juos išskiria iš kitų.

PvE ir PvP

PvE kaip ir visuose tokio žanro žaidimuose – užmušant NPC gaunama patirties taškų, kuriems didėjant pasiekiamas naujas lygis. Be to dar gaunama ir meistriškumo taškų (angl. skill points, trumpiau SP). Už juos galima išmokti naujų sugebėjimų ir juos tobulinti. Galima žaisti vienam ar su kitais žaidėjais grupėje (angl. party). Būnant grupėje galima eiti į požemius, griuvėsius ir į kitas panašias vietas, gauti ypatingų daiktų užmusant priešus ir jų bosus.

PvP kiek kitokia nei kituose žaidimuose – norint kovoti 1 prieš 1, abu žaidėjai turi kirsti vienas kitam, tada galima kovoti. Užmušant žaidėją, kai jis nekontraatakuoja gaunami Karmos taškai, kurie suteikia neigiamus padarinius. Būnant Karmos būsenoje yra tikimybė pamesti dėvimus daiktus. Yra galimas ir dvikovos pasirinkimas, kur galima atšaukti, jei nenorima kovoti, taip pat galima ir grupių dvikova.

Žaidime yra dar daug PvP galimybių be jau minėtos Olimpiados. Tai Pilies apgultis (angl. Castle Siege), Požemio Coliziejus (angl. Underground Coliseum), Teritorijų karai (angl. Territory War), Skraidančių laivų karai (angl. Airships War) ir kt.

Gyvūnai

Žaidėjai įvygdę tam tikras užduotis gauna gyvūną. Jiems taip pat galima pirkti šarvus, „ginklus“ ir beabejo maistą. Jiems užaugus ant kai kurių galima jodinėti ir skraidyti. Tai vadinamieji „mountai“ (nuo žodžio joti). „Agathion“ yra ne kovos gyvunėlis, kuris paskui tave skraido ar vaikšto.

Transformacijos

Transformacijos yra skirstomos į tokias kategorijas: kovos, ne kovos, paprastas, retas, dieviškasias ir kitas. Kovos transformacijos dar skirstomos į kitas dvi šakas – bendras ir tik tam tikrom rasėm budingas. Žaidėjai gali pasiversti į kitas formas naudodami specialius transformacijos sugebėjimus ar užsidedant talismaną į apyrankės vietą.

Kūrimas

Hyeong-Jin Kim, Lineage II gamybos komandos vadovas, pateikė pagrindinę žaidimo koncepciją pirmąjį 2000 metų pusmetį, ir jau tiems patiems metams einant į pabaigą prasidėjo žaidimo kūrimas.[4] Kim ir gamintojas James Bae išdėstė, kad Lineage II buvo nuspręsta kurti kaip Lineage priešistorę, o ne tesinį, dėlto, kad „Lineage buvo planuojama ir toliau atnaujinti“, ir, kad „kurdami priešistorę, mes nerizikavome „supainioti“ istorijos tarp Lineage II ir busimų Lineage atnaujinimų“.[5]

Vyriausiasis žaidimo dizaineris Raoul Kim teigia, kad Lineage II buvo nuspręsta kurti 3D „prapraščiausiai dėlto, kad tuo metu dauguma žaidimų buvo (kuriami) 3D grafikoje“ ir taip pat dėlto, kad jie manė „tai tinkamesnė nei 2D grafika dalykams, kuriuos mes ketinome sukurti“. Kūrėjai pasirinko panaudoti Unreal Engine 2 žaidimo variklį, dėl jo pajėgumo perteikiant aplinkos vaizdus ir dėl efektingų redagavimo ypatybių.[6]

Žaidimo versijos (papildymai)

Elfė Elfų kaimelyje (angl. Elven Village), klasė – Moonlight Sentinel

Šiuo metu kompanija yra sukūrusi jau 12 žaidimo versijų (papildymų). Kiekviena versija yra tarsi ankstesnės tąsa, todėl ištikimieji žaidėjai tęsia savo sukurto veikėjo vystymą nuo pat pradžių. Nauja versija išleidžiama maždaug kas pusę metų, kiekvienoje versijoje pridedama naujų istorijos detalių, savybių bei kitų dalykų pvz., naujų vietovių, įgūdžių, šarvų bei ginklų, užduočių ir galbūt pakeliamas žaidėjo lygio limitas. Oficialioje žaidimo svetainėje galima rasti visas nuorodas ir paaiškinimus. Pats žaidimo klientas yra platinamas nemokamai. Mokėti tenka už žaidimo laiką globaliuose serveriuose, pasinaudojant PayPal sistema.

Žaidimo versijų pavadinimai:

„Chaotic Chronicle“ saga

  • C0 – Prelude
  • C1 – Harbingers of War
  • C2 – Age Of Splendor
  • C3 – Rise of Darkness
  • C4 – Scions of Destiny
  • C5 – Oath of Blood

„Chaotic Throne“ saga

  • CT0 – Interlude
  • CT1 – The Kamael
  • CT1.5 – Hellbound
  • CT2.1 – Gracia Part 1
  • CT2.2 – Gracia Part 2
  • CT2.3 – Gracia Final
  • CT2.4 – Gracia Epilogue
  • CT3 – Freya
  • CT3.1 – High Five

„Goddess of Destruction“ saga

  • Awakening

Kritika

Lineage II gavo vidutinį įvertinimą nuo įvairių video žaidimų vertinimo svetainių. Scott Stahl iš The Daily Orange pagyrė žaidimo grafiką ir išdėstymą, tačiau jis taip pat paminėjo, kad žaidimas „greitai smunka į neįtikėtinai nuobodų ir monotonišką procesą – žudyti tą pačią pabaisą tūkstantį kartų“ bei veikėjo kūrimo pasirinkimas yra „pernelyg lėkštas: tik du ar trys veidų bei plaukų stiliai kiekvienos klasės veikėjui.“ Andrew Park iš Gamespot pasakė, kad žaidimas „siūlo nuolatinio „kalimo“ (kitaip vadinamą grindinimu) išbandymą“ ir nėra tinkamas, žmonėm, kurie pažaisti teturi valandą laiko ar mažiau.[7] Allen 'Delsyn' Rausch Kamael pavadino ypatinga rase, kitaip nei kitos, ji specializuojasi į kario kryptį bei aukštesniuose lygiuose tik tam tikrai lyčiai būdingas klases.[8]

Chronicle 5: Oath of Blood papildymas laimėjo „Metų papildymo“ apdovanojimą iš Stratics Central Editor`s Choice Awards 2006, ir Lineage II nusipelnė garbingo paminėjimo už „Metų žaidimo“ apdovanojimą.

Privatūs serveriai

Pastaruoju metu gana sparčiai yra vystomi L2j projektai. Jų pagalba kuriami žaidimo serveriai parašyti java kalba. Pati idėja nėra nauja, stengiamasi kaip galima priartėti prie originalios žaidimo versijos. Skirtingai nuo globalaus serverio, čia už žaidimą mokėti nereikia. Naudojamas originalus žaidimo klientas. Lietuvoje žymi L2mr komanda, palaikanti ir vystanti projektą. Tačiau visos autorinės teisės priklauso tik žaidimo kūrėjams, todėl tiek L2j kūrimas pasinaudojant atvirkštine inžinerija tiek jo naudojimas yra IT piratavimas.[9]

Išnašos

Nuorodos