Naudotojo aptarimas:Algirdas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Algirdas (aptarimas | indėlis)
Eilutė 110: Eilutė 110:


Gal galėtumėt peržiūrėti iškilusias diskusijas dėl [[vapsva|vapsvų]]: [http://lt.wikipedia.org/wiki/Aptarimas:Vapsva], [http://lt.wikipedia.org/wiki/Aptarimas:Vapsvos]? [[Naudotojas:Hugo.arg|Hugo.arg]] 13:52, 7 rugpjūčio 2011 (EEST)
Gal galėtumėt peržiūrėti iškilusias diskusijas dėl [[vapsva|vapsvų]]: [http://lt.wikipedia.org/wiki/Aptarimas:Vapsva], [http://lt.wikipedia.org/wiki/Aptarimas:Vapsvos]? [[Naudotojas:Hugo.arg|Hugo.arg]] 13:52, 7 rugpjūčio 2011 (EEST)
*Kad ten viskas gerai yra, genties lietuviškas pavadinimas pakeistas į daugiskaitinį - Vapsvos, pošeimis, šeima irgi gerai, o kad vapsvos pavadinimas yra būitinis, o ne mokslinis, tai tas žmogelis tepaskaito daugiau literatūros. [[Naudotojas:Algirdas|Algirdas]] 14:01, 7 rugpjūčio 2011 (EEST)

14:01, 7 rugpjūčio 2011 versija

Vesicula problema

en wiki aprašant ląstelės organoidus yra išvardinta įvairių rūčių vesicuka's, o lt wiki tėra nurodyta ...vien lizosoma. Nežinau lt vesicula atitikmens, todėl negaliu kvalifikuotai sutvarkyti.

Kodėl ištrynei lotynišką genties pavadinimą? Iki šiol visur dėjau, tai nedėt daugiau? --Ryskas 08:36, 12 sausio 2010 (EET)[atsakyti]

Nesuprantu kam reikia dėti lotyniškų pavadinimų nuorodas į straipsnius, jei šalia jo yra nuoroda į tą patį straipsnį lietuvių kalba.--Tocekas 20:45, 2009 sausio 4 (EET)

  • Lietuvių kalba būna nemažai sinonimų, todėl lotyniškos nurodos yra būtinos. Algirdas 20:48, 2009 sausio 4 (EET)
    • Tai užtenka padaryti Redirect ir viskas tvarkoje, tad kam dėti nuorodą jei prieš ją jau lietuvių kalba yra nuoroda --Tocekas 20:52, 2009 sausio 4 (EET)

Aha, straipsniai ištikro nelabai estetiškai atrodo, kai pilna raudonų nuorodų. Gal geriau kur yra lietuviški atitikmenys dėti tik lietuvišką nuorodą. * Hugo ¿díme? 21:07, 2009 sausio 4 (EET)

Sveiki, gal galėtumėte patarti, ką daryti su šiais straipsniais. Kadangi lietuviški ir lotyniški pavadinimai nesutampa (lietuviškas pavadinimas "žvynabudė" apima ne tik Macrolepiota, bet ir dalį Lepiota genties; tuo tarpu žvynabudėlėmis vadinama tik dalis Lepiota genties), galbūt ne visai teisinga žvynabudes ir žvynabudėles vadinti gentimis. Su Toceku praeitą mėnesį apie tai diskutavom [1], bet nieko galutinai nenusprendėm. Viktė 15:44, 2009 sausio 5 (EET)

Lietuvos raudonojoje knygoje (2008 m.): p. 637-643 Baltoji žvynabudėlė - Lepiota alba, nuosėdinė žvynabudė - Lepiota cortinarius (čia klaida, turi būti žvynabudėlė), rausvarudė žvynabudėlė - Lepiota fuscovinacea, juodažvynė žvynabudėlė - Lepiota hystrix, Kiunerio žvynabudėlė - Lepiota kuehneri, gražioji žvynabudėlė - Lepiota lilacea, balsvoji žvynabudėlė - Lepiota subalba
  • Lietuvos grybai. - V., 1999. - T. 3, p. 30, 46: Lepiota - žvynabudėlė, Macrolepiota - žvynabudė; todėl reikia ištaisyti lietuviškus pavadinimus (matosi, kad autoriai yra pasinaudoję populiariomis grygų knygomis, o ne akademiniu leidiniu apie Lietuvos grybų rūšis. Todėl visur taisyti Lepiota genties rūšys - su galūne budėlė, Macrolepiota - su galūne budė. Algirdas 22:37, 2009 sausio 5 (EET)
  • Ir dar, kadangi keičiantis sistematikai kai kurios rūšys yra perkeltos į Lepiota ar Macrolepiota gentis, tai vadovaujantis lietuviška botanikos vardinimo praktika, pakeisti ir pačius lietuviškus pavadinimus, pakeičiant galūnę. Algirdas 22:43, 2009 sausio 5 (EET)

Perkėliau visas lepiotas iš žvynabudės prie žvynabudėlės, pataisiau galūnes straipsnyje apie raudonąją knygą (keista, kad ir jame neteisingai buvo, jei pačioje knygoje visur žvynabudėlės). Viktė 22:56, 2009 sausio 5 (EET)

Pavasaris

Sveikas, gal gali pasakyti, kas čia per vietovė – Vaizdas:Pavasaris resize resize.jpg? Būtų gerai parašyti po nuotrauka straipsnyje pavasaris. Taip pat ir su kitom tavo nuotraukom straipsniuose apie metų laikus --Nomad 15:33, 2009 sausio 26 (EET)

Vykdomas balsavimas dėl administratoriaus statuso atėmimo naudotojui Dirgelai, remiantis įsisenėjusiu projekto bendruomeniškumo ir demokratijos principų nesilaikymu bei kt. pažeidimais.
Kviečiu išreikšti savo nuomonę (balsavimu ir/arba diskusija) dėl enciklopedijoje demonstruojamo anarchistinio elgesio. —Kellogg257 21:05, 2009 vasario 15 (EET)

Prezidento rinkimai

Mane labai nustebino, kad toks senas ir rimtas naudotojas, taip neracionaliai ir nekorektiškai įdėjo į enciklopedijos straipsnį apie Prezidento rinkimus vienos iš kandidačių nuotrauką, su labai galimai propagandiniais, reklaminiais ar dar panašiais tikslais. ((( Šis Jūsų poelgis tik parodo, kokia "grybauskomanija" užsikrėtusi visa Lietuva, ir jei veltumėmės į politinę diskusiją, tai patarčiau pamąstyti apie apsikrėtimo šia manija priežastis (ar išvis yra tam pagrindo; ir net jei tai tikrai būtų labai gera kandidatė, tai ar yra normali šita masinė isterija, ar ji panašesnė jau į nedemokratiškos šalies "rinkimus"; mat kaip pastebėjau daug kam čia Lietuvoje labai baisu, kad tik kartais neprireiktų antro turo, ir kad tik ši buvusi kompartinės mokyklos dėstytoja, politinės ekonomIJOS specialistė, studijavusi SSRS Rusijoje ir dirbusi Kailių fabrike !NR.1!, Brazausko deleguota eurokomisarė (kažin ar gera), aklai klausydama konservatoriškos vyriausybės, sugebėtų savo populistinėmis šnekomis išlaikyti stiprų reitingą ir nugalėti rinkimuose). ))) Kiekvienas turim savo nuomonę ir savo pažiūras, ir internetinė enciklopedija, kurios tikslas - objektyvumas, nešališkumas, ne vieta jas rodyti straipsniuose. Kas dabar būtų jei visi į tą straipsnį prikištų savo remiamų kandidatų nuotraukų, rinkiminių šūkių, reklamų?.. Juk kokios Graužinienės ir Petruškevičiaus madų šou net vietos neužtektų :PPPP

p.s Jei jau dedame nuoraukas, tai visų (nes į enciklopediją tikrai daugelio kandidatų nuotraukos įkeltos). Nors kiek pastebėjau buvusiuose rinkiminiuose straipsniuose, nuotrakų nėra dedama.

(Atsiprašau, gal čia per aštriai rašiau ir viską sureikšminau, gal Jūs išvis tik šiaip sau nuotrauką įkėlete; na, bet dabar jau naktis, ir šp rinkimai yra svarbus įvykis, tai būna liežuvio nenulaikau :). --Gandras 01:29, 2009 gegužės 3 (EEST)

Iš tikrųjų tai persistengei čia. Tikrai niekas netrukdo tau ten įdėti ir kitų kandidatų nuotraukų, tuo labiau pavažinėti po susitikimus ir padaryti nuotraukas tų kandidatų, kurių laisvų nuotraukų neturime.--Dirgela 08:19, 2009 gegužės 3 (EEST)
Politikavimu neužsiimu, į diskusijas nesivelsiu. Dalią Grybauskaitę pavyko nufotografuoti visai atsitiktinai ir specialiai tam nesiruošiau, lygiai kaip ir Kazimiera Prunskienę pasisekė nufotografuoti dalyvaujant konferencijoje. Jei D. Grybauskaitės nuotrauka Jums nepatinka, galite ją pašalinti, neprieštarausiu. Algirdas 10:17, 2009 gegužės 3 (EEST)
Gandrui siūlau apsiraminti, kad vieno ar kito kandidato nuotrauka bus, o kito ne, nuo to nepasikeis rinkimų rezultatai (t.y. vargu ar kas naudoja Vikipedija politinei kompanijai). Kuo daugiau - iliustracijų, tuo geriau - Vikipedijai. Beje, niekas netrukdo padaryti galeriją straipsnio gale, kur būtų sudėtos visų kandidatų nuotraukos.--Atlantas 11:42, 2009 gegužės 3 (EEST)
nesuprantu kas čia dar per pasiūlymai apsiraminti. Man nuotrauka netrukdo, labai džiugu, kad enciklopedijoje yra daug nuotraukų, ir kad naudotojui pasisekė nufotografuoti kandidatę, kaip daug kitų žymių žmonių. Klausimas kyla, ar teisingoje vietoje nuotrauka naudojama.. Negalima dėti vienos kandidatės nuotraukos, nes tai akivaizdus šališkumas ir reklama; jei dedam, tai visų.

(be to Kazimirą Prunskienę galėjai ir gražiau nufotografuoti :ddd ) --Gandras 13:36, 2009 gegužės 3 (EEST)

Licenzijos


Failas Vaizdas:IMGP3800 viksras1.jpeg gali būti ištrintas

Brangus įkėlėjau: iliustracija Vaizdas:IMGP3800 viksras1.jpeg, kurią jūs įkėlėte, netrukus gali būti ištrinta, kadangi Jūs nenurodėte arba neteisingai nurodėte jos licenciją, arba paaiškinimuose nurodyta tik nekomerciniam naudojimui, mokymosi tikslams, tik Vikipedijoje. Vikipedijos turinys platinamas pagal GFDL licenciją, todėl ir įkeliamos bylos turi tenkinti šią nuostatą, arba kitos nurodytos licencijos turi būti suderinamos su nuostata, kad jų turinys gali būti bet kieno panaudotas bet kokiems komerciniams ir nekomerciniams tikslams.

Jei Jūs esate iliustracijos autorius ir norite naudoti ją Vikipedijoje, nurodykite šias licencijas: {{GFDL-self}} – GFDL tipo licencija arba {{cc-by-sa-3.0}} Creative Commons Attribution-ShareAlike licencija arba {{PD-self}} viešam naudojimui. Jei iliustracija buvo ištrinta, galite įkelti ją iš naujo, nurodydami vieną iš aukščiau išvardintų licencijų.

Jei Jūs nesate iliustracijos autorius, bet norite ją panaudoti Vikipedijoje – tam yra du būdai: 1) panaudoti fair use principą (išsamiau skaitykite straipsnyje apie fairuse principą), jei manote, kad šios bylos turinys atitinka fair use keliamus reikalavimus; 2) paprašyti autorių teisių turėtojo paskelbti Jums reikalingą iliustraciją laisvai platinama. Papildomą informaciją galite surasti skyrelyje Pagalba:Paveikslėliai.

Ačiū, --Justass 00:17, 2009 rugpjūčio 23 (EEST)


Failas Vaizdas:Viksras3.jpeg gali būti ištrintas

Brangus įkėlėjau: iliustracija Vaizdas:Viksras3.jpeg, kurią jūs įkėlėte, netrukus gali būti ištrinta, kadangi Jūs nenurodėte arba neteisingai nurodėte jos licenciją, arba paaiškinimuose nurodyta tik nekomerciniam naudojimui, mokymosi tikslams, tik Vikipedijoje. Vikipedijos turinys platinamas pagal GFDL licenciją, todėl ir įkeliamos bylos turi tenkinti šią nuostatą, arba kitos nurodytos licencijos turi būti suderinamos su nuostata, kad jų turinys gali būti bet kieno panaudotas bet kokiems komerciniams ir nekomerciniams tikslams.

Jei Jūs esate iliustracijos autorius ir norite naudoti ją Vikipedijoje, nurodykite šias licencijas: {{GFDL-self}} – GFDL tipo licencija arba {{cc-by-sa-3.0}} Creative Commons Attribution-ShareAlike licencija arba {{PD-self}} viešam naudojimui. Jei iliustracija buvo ištrinta, galite įkelti ją iš naujo, nurodydami vieną iš aukščiau išvardintų licencijų.

Jei Jūs nesate iliustracijos autorius, bet norite ją panaudoti Vikipedijoje – tam yra du būdai: 1) panaudoti fair use principą (išsamiau skaitykite straipsnyje apie fairuse principą), jei manote, kad šios bylos turinys atitinka fair use keliamus reikalavimus; 2) paprašyti autorių teisių turėtojo paskelbti Jums reikalingą iliustraciją laisvai platinama. Papildomą informaciją galite surasti skyrelyje Pagalba:Paveikslėliai.

Ačiū, --Justass 00:17, 2009 rugpjūčio 23 (EEST)


Failas Vaizdas:Viksras1.jpeg gali būti ištrintas

Brangus įkėlėjau: iliustracija Vaizdas:Viksras1.jpeg, kurią jūs įkėlėte, netrukus gali būti ištrinta, kadangi Jūs nenurodėte arba neteisingai nurodėte jos licenciją, arba paaiškinimuose nurodyta tik nekomerciniam naudojimui, mokymosi tikslams, tik Vikipedijoje. Vikipedijos turinys platinamas pagal GFDL licenciją, todėl ir įkeliamos bylos turi tenkinti šią nuostatą, arba kitos nurodytos licencijos turi būti suderinamos su nuostata, kad jų turinys gali būti bet kieno panaudotas bet kokiems komerciniams ir nekomerciniams tikslams.

Jei Jūs esate iliustracijos autorius ir norite naudoti ją Vikipedijoje, nurodykite šias licencijas: {{GFDL-self}} – GFDL tipo licencija arba {{cc-by-sa-3.0}} Creative Commons Attribution-ShareAlike licencija arba {{PD-self}} viešam naudojimui. Jei iliustracija buvo ištrinta, galite įkelti ją iš naujo, nurodydami vieną iš aukščiau išvardintų licencijų.

Jei Jūs nesate iliustracijos autorius, bet norite ją panaudoti Vikipedijoje – tam yra du būdai: 1) panaudoti fair use principą (išsamiau skaitykite straipsnyje apie fairuse principą), jei manote, kad šios bylos turinys atitinka fair use keliamus reikalavimus; 2) paprašyti autorių teisių turėtojo paskelbti Jums reikalingą iliustraciją laisvai platinama. Papildomą informaciją galite surasti skyrelyje Pagalba:Paveikslėliai.

Ačiū, --Justass 00:17, 2009 rugpjūčio 23 (EEST)


Failas Vaizdas:Marguolis.jpeg gali būti ištrintas

Brangus įkėlėjau: iliustracija Vaizdas:Marguolis.jpeg, kurią jūs įkėlėte, netrukus gali būti ištrinta, kadangi Jūs nenurodėte arba neteisingai nurodėte jos licenciją, arba paaiškinimuose nurodyta tik nekomerciniam naudojimui, mokymosi tikslams, tik Vikipedijoje. Vikipedijos turinys platinamas pagal GFDL licenciją, todėl ir įkeliamos bylos turi tenkinti šią nuostatą, arba kitos nurodytos licencijos turi būti suderinamos su nuostata, kad jų turinys gali būti bet kieno panaudotas bet kokiems komerciniams ir nekomerciniams tikslams.

Jei Jūs esate iliustracijos autorius ir norite naudoti ją Vikipedijoje, nurodykite šias licencijas: {{GFDL-self}} – GFDL tipo licencija arba {{cc-by-sa-3.0}} Creative Commons Attribution-ShareAlike licencija arba {{PD-self}} viešam naudojimui. Jei iliustracija buvo ištrinta, galite įkelti ją iš naujo, nurodydami vieną iš aukščiau išvardintų licencijų.

Jei Jūs nesate iliustracijos autorius, bet norite ją panaudoti Vikipedijoje – tam yra du būdai: 1) panaudoti fair use principą (išsamiau skaitykite straipsnyje apie fairuse principą), jei manote, kad šios bylos turinys atitinka fair use keliamus reikalavimus; 2) paprašyti autorių teisių turėtojo paskelbti Jums reikalingą iliustraciją laisvai platinama. Papildomą informaciją galite surasti skyrelyje Pagalba:Paveikslėliai.

Ačiū, --Justass 00:17, 2009 rugpjūčio 23 (EEST)
Galite šias nuotraukas ištrinti ir pakeisti kokybiškesnėmis iš commons. Algirdas 09:36, 2009 rugpjūčio 23 (EEST)

Good day. See, please, commons:File talk:Succisa pratensis.JPG --Bff 13:36, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

commons

Visų pirma noriu padėkoti už daugelį iliustracijų vikipedijoje, ir kad esate vienas iš nedaugelio naudotojų sugebančių bent minimaliai aprašyti savo įkeliamų paveiksliukų turinį. Taip pat norėčiau pasiūlyti autorines nuotraukas kelti ne į lietuvišką vikipediją, o tiesiai į Commons --Justass 21:07, 1 spalio 2009 (EEST)[atsakyti]

Scardinius erythropthalmus1 resize.jpg

Здравствуйте, Algirdas!

В Commons имеется такой файл File:Scardinius erythropthalmus1 resize.jpg. В описании указано, что это Ваша оригинальная фотография. Однако в описании была ошибка. Правильный биологический вид Rutilus rutilus (ru:плотва) а не Scardinius erythropthalmus (ru:краснопёрка). Эти два вида очень похожи. Главное отличие - цвет радужной оболочки глаза.

И дополнительно: для перевода с русского языка или на русский Вы можете использовать www.translate.ru.

С уважением, Георгий Commons:User:George_Chernilevsky -- George Chernilevsky 11:53, 4 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Balsavimas

Kviečiu balsuoti už straipsnį Roger Federer, dėl patekimo į pavyzdinius. --Federeris 11:24, 6 gruodžio 2009 (EET)[atsakyti]

Vadakstis

Labas, esu naujokas ir nesu tikras, kaip teisingai nurodyti, vertimą iš kito vikiprojekto, mat naudoju šabloną, kuris nurodo vertimus iš to paties pagrindinio vikiprojekto (bet ne kitų vikiprojektų) kitų kalbų versijos. Kadangi dabar neturiu laiko, vėliau pamėginsiu rasti išeitį. Kantrybės. Geros dienos linkiu. (beje, panašaus šablono pasigendu lietuviškoje vikipedijoje). --Kusurija 12:14, 12 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Bebrų užtvanka

Labas, Tu/Jūs įkėlete nuotrauką: Bebru uztvanka.JPG. Labai graži nuotrauka - beje ar ne paslaptis, kurioje upėje/upelyje pastatyta? Matai, daugumai upių/upelių negaliu gauti tinkamos nuotraukos o šį upelį neatpažinau... Gal man kaip tik ta nuotrauka tiktų mano čekiškoje wikipedijoje (kažkuriam) aprašytam upeliui? (atsiprašau už galimas kalbos klaidas - esu Čekas) --Kusurija 23:22, 14 kovo 2010 (EET)[atsakyti]

Re:cs:Wikipedista_diskuse:Kusurija#Bebr.C5.B3_u.C5.BEtvanka

Gerbiamas Vikipedijos iliustratoriau, prasideda pavasaris, o tuo pačiu ir naujo fotografavimo sezono pradžia. Nors Lietuva ir nedidelė, tačiau dar daug žymių ir mažiau žinomų jos vietovių, objektų Vikipedijoje nėra iliustruota. Todėl tuo tikslu sukurtas Vikiprojektas:Straipsnių iliustravimas. Ten rasite objektų, kuriuos reikia iliustruoti, sąrašą pagal apskritis ir savivaldybes. Galbūt jis Jums padės lengviau pastebėti objektus, kurie yra Jūsų gyvenamojoje vietovėje, bet vis dar neiliustruoti arba leis lengviau sudaryti fotografinę kelionę po Lietuvą? O gal jau turite minimų objektų nuotraukų, bet dar nesate jų įkėlęs/usi į Vikipediją? Jei ketinate prisidėti prie projekto, įsirašykite į dalyvių sąrašą.

Pagarbiai, Hugo.arg 21:32, 5 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Sveikinimai

Sveiki sugrįžę į Lietuviškąją Vikipediją!!! --Brox 21:49, 30 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Kražantė

Labai ačiū už nuotrauka, panaudojau cs:wiki. --Kusurija 21:14, 3 birželio 2010 (EEST)[atsakyti]

Paprastoji ar Dirvinė raugė

gal pervadinti paprastąja r.? Taip am.lt rašo savo puslapyje

nusistovėjęs pavadinimas yra dirvinė raugė. Algirdas 21:04, 4 liepos 2011 (EEST)[atsakyti]

Nuotrauka

Sveiki. Kokia vabzdžio nuotrauka yra vertingesnė: gyvo ir natūralioje aplinkoje, ar sudžiovinto iš kolekcijos? Žr. diskusiją. Hugo.arg 16:04, 31 liepos 2011 (EEST)[atsakyti]

  • Ir ta, ir ta. Aš labiausiai žiūriu į vabzdžio skiriamąjį požymį. Gali būti labai graži, natūralioje aplinkoje nufotografuota rūšis, bet jei jos nesimato skiriamojo požymio, tada tokia nuotrauka lieka „nieko nesakanti" (tai pasakytina apie daugelį dieninių drugių, ypač melsvius, pleštekes, jei nesimato jų apatinėje pusėje esančių dėmelių, taškelių, gyslų ir pan.). Geros yra ir sudžiovinto tinkamai kolekcijai paruošto vabzdžio iliustracijos su gerai matomais skiriamais požymiais. Kokią iliustraciją įdėti į wiki? Jeigu yra didelis pasirinkimas, dėčiau kokybišką natūralioje aplinkoje nufotografuotą ir vieną kurią nors su skiriamuoju rūšies požymiu (nesvarbu, gali būti ir iš kolekcijos, ir gamtoje nufotografuoto). Visgi pirmenybę teikčiau mūsų krašto autorių darbams, jei tokių nuotraukų yra. Algirdas 18:17, 31 liepos 2011 (EEST)[atsakyti]

Gal galėtumėt peržiūrėti iškilusias diskusijas dėl vapsvų: [2], [3]? Hugo.arg 13:52, 7 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

  • Kad ten viskas gerai yra, genties lietuviškas pavadinimas pakeistas į daugiskaitinį - Vapsvos, pošeimis, šeima irgi gerai, o kad vapsvos pavadinimas yra būitinis, o ne mokslinis, tai tas žmogelis tepaskaito daugiau literatūros. Algirdas 14:01, 7 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]