Naudotojo aptarimas:Creative: Skirtumas tarp puslapio versijų

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Eilutė 303: Eilutė 303:
Nežaiskit redagavimų karo. Nėra jokių įrodymų, kad Opalas yra [[User:Vpovilaitis|Vpovilaičio]] klonas. Opalas pirmą keitimą atliko dar 2005 metais, kai Vpovilaitis - 2007-aisiais. --{{Parašas|Pėstininkas}} 23:00, 2 liepos 2011 (EEST)
Nežaiskit redagavimų karo. Nėra jokių įrodymų, kad Opalas yra [[User:Vpovilaitis|Vpovilaičio]] klonas. Opalas pirmą keitimą atliko dar 2005 metais, kai Vpovilaitis - 2007-aisiais. --{{Parašas|Pėstininkas}} 23:00, 2 liepos 2011 (EEST)
:O jei įrodymų yra, būtų gražu juos pateikti. Dabar kaip tik vyksta balsavimas dėl sukčiaus Vpovilaičio teisių aptarimo, kuriame būtų labai gerai turėti įrodymus ir apie kitus jo klonus. Kviečiu balsuoti ir pasisakyti --[[Naudotojas:Nomad|Nomad]] 23:02, 2 liepos 2011 (EEST)
:O jei įrodymų yra, būtų gražu juos pateikti. Dabar kaip tik vyksta balsavimas dėl sukčiaus Vpovilaičio teisių aptarimo, kuriame būtų labai gerai turėti įrodymus ir apie kitus jo klonus. Kviečiu balsuoti ir pasisakyti --[[Naudotojas:Nomad|Nomad]] 23:02, 2 liepos 2011 (EEST)
::Primygtinai prašau liautis piktnaudžiauti administratoriaus teisėmis ir redaguoti užrakintus straipsnius, taip pat be įrodymų dėlioti klonų skydelius, nes tai yra šmeižtas. --[[Naudotojas:Nomad|Nomad]] 23:11, 2 liepos 2011 (EEST)

23:11, 2 liepos 2011 versija

Tarpkalbinės nuorodos

Tarpkalbinės nuorodos turėtų būti pačioje apačioje, po tekstu, šablonais, kategorijomis.E rulez 00:13, 4 Gruodžio 2005 (EET)

Bus stengiamasi pasitaisyti

Gerb. Creative,

Reikėtų man atsiprašyti, kad iki šiol Vikipedijoje iš mano pusės buvo vykdyta tik 3 dalykai: asmeninių puslapių ir dienoraščių kūrimas, pataikavimas administratoriams ir beprasmiškų diskusijų sukėlimas, Bendruomenės skaldymas.

Ateityje bus užsiimama tik konstruktyvia veikla.

A propos, puslapis Wikipedia:Requests for adminship yra skirtas administratorių veiklai aptarti. Kol kas tokio statuso neturiu ir greitai negaliu tikėtis (dėl savo nekorektiško elgesio). Tad pastabas ateityje reikėtų išsakyti tam skirtoje vietoje (Naudotojo aptarimas:Ooom).

Jūsų pateiktas pastabas skiltyje, skirtoje administratoriams, galima vertinti kaip prezumpciją (prielaidą), kad man taikomi administratoriui keliami reikalavimai ir svarstomas elgesys dėl man suteiktų administravimo teisių. Bet juk taip nėra.


Tikėtina, kad ateityje atlikti darbai bus matyti ne tik čia...


Pagarbiai,

Ooom 22:57, 13 Sausio 2006 (EET)

Bendravimo kultūra

Giliai įstrigo Jūsų žodžiai apie bendravimo kultūrą: Kažkaip juk reikia žmonėms priminti apie elementarią bendravimo kultūrą, pagarbą kitiems ir t. t.

Būtų puiku, jei atsirastų drąsių Vikipedijos bendruomenės dalyvių, kurie nebijotų išsakyti savo nuomonę dėl galimų taisyklių pažeidimų atitinkamiems dalyviams asmeniškai, parašant į jų aptarimus, ir tik po to siūlytų juos blokuoti.

Siūlymai blokuoti, prieš tai net neįspėjus, atrodo ne kaip. Tenka apgailestauti, kad nei Turbo aptarimuose, nei Varingijas arba "sėkmingai tęsiančio skaldymo veiklą" Ooom aptarimuose nėra atitinkamų pastebėjimų apie siūlytino elgesio variantus bei nuoširdžius patarimus, kuriuos būtų parašęs Creative, bet įdėmiai stebintis ir skaitantis, kaip Vikipedija pavirto internetine pokalbių ir pamazgų pilstymo svetaine.

Tad jei pamazgų pilstymas toleruojamas, atsakomybę turi prisiimti ne tik "pilstytojai", bet ir jų skaitytojai, be kita ko pastebintys, kad kai kurie administratoriai kartais pasielgia karštakošiškai, VP dalyviai, siūlantys blokuoti taisykles pažeidžiančius asmenis, bet nenorintys įvardinti konkrečių pažeidimų ar bent apie juos užsiminti atitinkamoje vietoje (naudotojo aptarimuose).

Pagarbiai,

- Om 16:29, 19 Vasario 2006 (EET)

Dėl Kęstučio Bulotos gimimo datos

Mačiau pataisinėjai K.Bulotos straipsnį, tai turiu klausimą dėl gimimo datos - mano buvo parašyta "Gimė 1896 m. spalio 23 arba lapkričio 8 d." (remtasi VLE, kur rašoma, kad skirtinguose šaltiniuose yra šios datos), o pakeitei į "lapkričio 16". Kadangi yra aiškus nevienareikšmiškumas, gal galėtumei įvardinti šaltinį? Dar geriau būtų, jei šaltinius visad įvardintum keitimų komentare - tada istorijoje išliktų ir nekiltų bereikalingų klausimų. Ačiū. knutux 17:44, 19 Vasario 2006 (EET)

Na, aš irgi galvojau, kaip geriau pasielgti, bet LTOK puslapyje [1] rašoma būtent tokia data. Gal jų duomenys tikslesni? Creative 17:52, 19 Vasario 2006 (EET)
Na kažin ar LTOK yra tikslesnis šaltinis nei VLE :) . Gal bent jau tada rašyti "apie lapkričio 16" arba parašyti, kad tiksli data nežinoma, skirtingais duomenim spalio 23, lapkričio 8 arba lapkričio 16 (dar gali būti kad kažkurios dvi šių datų sutaptų, jei skaičiuot pagal seną.naują kalendorius). knutux 17:59, 19 Vasario 2006 (EET)
Gerai, bandom taisyti :) Creative 18:07, 19 Vasario 2006 (EET)

Siūlau pervadinti straipsnį

Straipsnis Vidurinė Lietuva ir nuoroda į jį Vidurio Lietuva, mano nuomone, turėtų būti pervadinti. Straipsnio aptarime parašiau, dėl ko siūlau tai padaryti. Jaunė 22:18, 8 Birželio 2006 (EEST)

Dėl nuorodų naikinimo

Prašau straipsniuose apie architektus nenaikinti nuorodų. Daugeliui jų esu paruošęs straipsnius. Ačiū už supratimą. Kvitas

Neturiu nieko prieš nuorodas, tik manau, kad šių straipsnių pavadinimai galetų būti trumpesni, ne tokie gremėzdiški, pavyzdžui, Braziūkų Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia galėtų vadintis Braziūkų bažnyčia, panašiai kaip Žemaičių Kalvarijos bažnyčia, Vilniaus arkikatedra bazilika ir kt.
Taip pat nesuprantu kai kurių tamstos tvarkymų tikslo, pvz. [2], [3], [4] Labiau panašu į jau sutvarkyto straipsnio sudarkymą, nei į sutvarkymą. Ko gero, tai tik beprasmiškas laiko ir pastangų eikvojimas. Vikipedijoje yra visa aibė nesutvarkytų straipsnių, tad gal tikslingiau būtų juos tvarkyti, o ne stengtis grąžinti jau sutvarkytus straipsnius į pradinę padėtį. Creative
Džiaugiuosi, kad pagaliau atkreipėte dėmesį į mano pastabas ir atsiliepėte. Straipsnių pavadinimuose naudojami oficialūs bažnyčių pavadinimai, daugumos iš kurių ilgis susiformavo prieš kelis šimtus metų. Kadangi straipsnių bus gana daug (apie 700), manyčiau, kad netikslinga keisti net ir ilgiausius jų pavadinimus.
Pastebėdamas Jūsų veikloje ir naudingą pradą (pvz., neišvengiamai atsirandančių klaidų ištaisymą), noriu atkreipti Jūsų dėmesį, kad straipsnių pertvarkymas trinant nuorodas į datas, į bažnyčias, straipsnių apie architektus struktūros ardymas kartu su visišku abejingumu pastaboms ir prašymams gali būti vertinama ne kaip kurianti, o kaip ardanti veikla. Raginčiau greičiau atsiliepti į pastabas, nes, užuot dėjęs naujus straipsnius, esu priverstas bandyti atkreipti Jūsų dėmesį (pvz. žr. pastabas prie straipsnių redakcijų): [[5]], [[6]], [[7]], [[8]], o nepavykus to padaryti, atstatinėti Jūsų pusiau sutvarkytus, pusiau sugadintus straipsnius. Pagarbiai, Kvitas 00:18, 11 Liepos 2006 (EEST)

Pastaba (Komentarai)

Kuriant ar keičiant straipsnius būtina rašyti keitimo komentarus (laukelyje po redagavimo langy). Net jei daromas labai nedidelis keitimas, įrašydami trumpą komentarą sutaupote daugelio kitų žmonių laiką - perskaitę komentarą kiti dalyviai nebeturės atsidarinėti pakeitimų puslapio, kad pamatyti tą nedidelį pakeitimą.


Kilus klausimams ar neaiškumams, prašome įrašyti komentarą žemiau. Linkime ir toliau sėkmingai prisidėti prie projekto,<br\>  knutux 07:13, 17 Liepos 2006 (EEST)

Klausimas

Laba diena. Kauno tvirtoves paveikslu galerijoje esti ikelti jusu paveiksliai, ar galite sukonkretinti - sie visi paveiksliai yra is 9 forto? O artilerijos itvirtinimas? M.K. 21:21, 2006 Lapkričio 10 (EET)

Dėl redagavimo

Sveikas, nelababai suprantu konstruktyvumo tavo redagavimo veiksmuose, ypač sukeliant paveikslėlių nuorodas į vieną vietą. Jie specialai būna sudėti taikant prie skyrelio temos. Ypač, kai turės būt išplėsta. Be to, kam bereikalingi tarpai? :-) - andrius.v 22:35, 2007 Vasario 21 (EET)

Nėra ko čia nesuprasti - Klaipėdos pilies paveikslėliai sukelti į straipsnio pradžią, nes taip paprasčiau bus tvarkyti ir pildyti straipsnį. Dėl tarpelių nėra vieningos nuomonės. Man paprasčiau dirbti, kai atskiros straipsnio dalys atskirtos tarpais, ypač kai reikia tvarkyti didesnės apimties straipsnius. Creative 23:06, 2007 Vasario 21 (EET)

Kartoju, Jie specialai būna sudėti taikant prie skyrelio temos. Na, bet tarkim tarpas tarp kategorijos ir nebaigtumo šablono visai nereikalingas :-) Neskauda man, tik šiaip pasidomėjau.) - andrius.v 23:30, 2007 Vasario 21 (EET)

Kiekvienas galvoja skirtingai. Šiuo atveju geriau būtų, jei tie paveikslėliai būtų sudėti straipsnio pradžioje. Bet jei galvoji, kad aš klystu, niekas netrukdo atstatyti straipsnį į prieš tai buvusią padėtį :-) Creative 23:47, 2007 Vasario 21 (EET)

Dėl skyrybos ir rašybos

Sveiki! Rašydami ir redaguodami straipsnius nepamirškite lietuviškų skyrybos ženklų. Dažniausiai straipsniuose pasitaikančios klaidos:

neteisingos kabutės ( " " ) ir brūkšnys ( - ).

Atminkite, lietuvių kalboje vartojami:

  • kabutės: „“ (be išimčių).
  • brūkšnys: (taip pat ir minuso ženklas).

Šiuos ženklus galite rasti po straipsnių redagavimo langu esančioje simbolių lentelėje (arba naudodami klavišų kombinacijas: brūkšnys Alt+0150; atidaromosios kabutės Alt+0132 ; uždaromosios kabutės Alt+0147).


Taip pat atsižvelkite ir į likusias skyrybos bei rašybos taisykles:


Be to, redaguodami bet kokius straipsnius pasistenkite tuo pačiu sutvarkyti paminėtus skyrybos ženklus.

Linkime nežiūrėti į tai pro pirštus ir toliau sėkmingai darbuotis Vikipedijoje! – andrius.v 23:28, 2007 Vasario 26 (EET)


Specialiai ignoruoji patarimus? :-) – andrius.v 00:01, 2007 Vasario 27 (EET)

Šablono aptarimas:Skyryba-rašyba

Kauno tvirtovė

Labas, norėjau paklausti, kodėl atmetei pakeitimus prie Kauno tvirtovės straipsnio? CD 12:39, 2007 Gegužės 11 (EEST)

Keitimas [9] atmestas, nes tai klaidinanti informacija. Štai rašoma: "...dabartinėje Laisvės alėjoje įkurdinta administracija. Tuo pat metu buvo suprojektuotas visas Kauno naujamiestis." Jei neklystu, Laisvės alėjoje nebuvo nė vieno Kauno tvirtovės administracinio pastato, o Kauno Naujamiestis pradėtas formuoti kur kas anksčiau, nei prasidėjo Kauno tvirtovės statyba. Toliau rašoma: "Šiuo metu beveik miesto centre esantys fortai juos statant buvo užmiestyje, juose buvo sutelktos gausios kariuomenės pajėgos, milžiniška amunicijos atsarga, pabūklai. Vieta parinkta atsižvelgiant į gamtines aplinkybes." Apie ką čia kalbama? Ir koks tikslas straipsnio pradžioje kartoti tai, kas jau parašyta? Medžiaga paimta iš kažkokio bulvarinio ar panašaus lygio leidinio, net neįsigilinus apie ką šis straipsnis, o paskui dar stebimasi, kodėl atmestas keitimas. Creative 23:26, 2007 Gegužės 14 (EEST)

Jei galite, prašome pareikšti savo nuomonę dėl Vikpedijos kandidatų, pasiūlytų tapti Pavyzdiniais Straipsniais


Hello Creative, Sorry to disturb you, but could you please write a stub http://lt.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain? Just 2-5 sentences would be sufficient enough. Please! --Antaya 02:13, 2007 Birželio 27 (EEST)

Dėl straipsnio Tonkūnas

Sutinku. Šis straipsnis buvo sukurtas laikantis pagrindinės nuorodinių straipsnių kūrimo taisyklės, manant, kad Tonkūnas nėra vienintelis ir todėl gali turėti kelias reikšmes. Tačiau šiuo metu jo dar Vikipedijoje iš tikrųjų nereikia, nes peržiūrėjau visus Tonkūno paminėjimus ir manau, kad visus juos galima priskirti Juozui Tonkūnui. Nors ateityje šį nuorodinį straipsnį gali prireikti sukurti.

Dėl straipsnio Kaunas

Gal galite motyvuoti, kodėl buvo atliktas keitimas 2007 liepos 16, 22:58? Dėkoju. --Salamaleikum 23:25, 2007 Liepos 16 (EEST)

Tokia informacija - tik straipsnio šiukšlinimas, todėl ir atmesta. Creative 23:36, 2007 Liepos 16 (EEST)

Dėl Prunskienės

Neesu aš didelis Prunskienės gerbėjas, tačiau manau, kad yra tam tikros informacijos pateikimo etinės normos. Ką, pvz.,duoda jūsų ginami pakeitimai Prunskienės straipsnyje:

  1. dabar raudonas linkas į tėvas?
  2. linkas moteris?
  3. Po Lietuvos nepriklausomybės Kazimira Prunskienė buvo kaltinta bendradarbiavimu su KGB? - Apkaltinti galima bet kurį žmogų, tegu jis pats plaunasi? Kiek pamenu, buvo kalbų ir apie kitų Sąjūdžio lyderių bedradarbiavimą su KGB. Tačiau kol neįrodyta, tokius teiginius rašyti mažiausiai neetiška.
  4. ir pirmoji Ministrė Lietuvoje padariusi staigų kainų pakilimą? Tai tiesa, bet teiginys, išplėštas iš to laikotarpio ekonominio ir politinio konteksto dabar tikrai neigiamai charakterizuoja ją kaip ministrę. Jei manoma, kad tai labai esminis dalykas - kaip Prunskienės asmeninis/klaidingas/savalaikis/teisingas sprendimas, reikia tai labiau detalizuoti.

Orionus 23:07, 2007 Liepos 18 (EEST)

Man užkliuvo tamstos komentaras: beprasmės nuorodos, neįrodytų faktų pateikimas, tendencingai pateikiama informacija. Pirmieji du atstatyti punktai nieko neduoda, nes atstačiau tamstos keitimą į prieš tai buvusį kaip niekuo nepagrįstą. Dėl bendradarbiavimo galima pasiskaityti [10] Hm.. Aukščiausiojo Teismo sprendimas - ne įrodymas? Dėl kainų pakėlimo, kaip jau komentare minėjau: [11]. Kad šiuos teiginius reikėtų detaliau paaiškinti, visiškai sutinku. Creative 23:34, 2007 Liepos 18 (EEST)
Tai kam atstatinėti tai, kas nieko neduoda, tarkim link į tėvas? O link į moteris Prunskienės straipsnyje man apskritai atrodo kaip pasityčiojimas iš jos. Todėl tai vadinu "beprasmės nuorodos". Dėl bendradarbiavimo su KGB tai labai nevienareikšmiškai apibrėžiamas dalykas. Vieni bendradarbiavo sąmoningai, įskųsdami kitus, kiti gal formaliai, pasirašydami popieriuką prieš išvykdami į užsienį. Man kaip ir bet kokiam kitam skaitytojui (tarkim po šimto metų) atrodo, kad bendradarbiavimas tikriausiai tokio lygio, kaip stribų. Tuomet prašau, jei ginate tuos teiginius, patvarkykite straipsnį su nuorodomis ir detalesniais paaiškinimais. Nes dabar jūsų keitimą lygiai taip pat traktuoju "kaip niekuo nepagrįstą" ir panaikintiną. Orionus 00:01, 2007 Liepos 19 (EEST)
Atmečiau visą jūsų keitimą kaip nepagrįstą, savo argumentus išdėsčiau, o straipsnyje esančius netinkamus linkus galima vėliau pataisyti, tokių beveik kiekviename straipsnyje gali surasti. Nesiimu spręsti kas kaltas ir kas ne, kas ką skundė, gražu tai ar ne ir t.t., bet, jei buvo toks teismo sprendimas, kodėl šį faktą reikia slėpti? Creative 00:20, 2007 Liepos 19 (EEST)
Jūs nesilaikote vikipedijos ir paprasčiausios etikos taisyklių. Dar kartą kartoju, jūsų keitimai šiam momentui (2007.07.19, 9:30) yra "neįrodytų faktų pateikimas, tendencingai pateikiama informacija". Vikipedijos skaitytojas nesiraus po visą vikipediją ieškodamas šio aptarimų puslapio ir nežiūrės į straipsnio redagavimo istoriją. Prašyčiau patvarkyti vietas pažymėtas [reikalingas šaltinis] arba panaikinsiu jūsų nepagrįstus keitimus. Tas pat liečia Paulausko straipsnį. Orionus 09:42, 2007 Liepos 19 (EEST)
Nelabai suprantu - dėl ko čia susiginčyta? Regis, abu sutariate, kad vietoj vieno ir kito sakinio reikia parašyti po pastraipą (susiradus visas reikiamas datas), o tada viskas bus neutralu beveik savaime... --Martynas Patasius 13:52, 2007 Liepos 19 (EEST)
Kad ir kaip man nepatiktų Prunskienė, aš prieš faktais nepagrįstus teiginius. Jei Creative manė, kad tie faktai yra būtini, tai turėjo viską tvarkingai surašyti. Juk čia kalba eina ne apie tai, koks Visatos amžius ar kaip vadinti vieną ar kitą dalyką. Čia kalba liečia dabar gyvenančio žmogaus trūkumus, klaidas, pagaliau jo orumą. Ten pateikta informacija formuoja neigiamą skaitančiojo požiūrį į aptariamą asmenį. Todėl bent iš elementariausių etinių sumetimų ne tik pateikime tą informaciją (tarkim bendradarbiavo su KGB), bet ir nurodykime šaltinius, o taip pat ir apkaltintojo poziciją bei tą istorinį kontekstą. O kol to nėra, tokius teiginius būtina pašalinti iš skaitytojui matomo teksto. Toks mano požiūris į šią problemą.Orionus 14:30, 2007 Liepos 19 (EEST)

Tarpai

Nemanau, kad verta tekstą suskirstyti po sakinį tarp jų pridedant tarpų. --Osmis 00:05, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)

Nemanau, kad viską reikia sugrūsti į vieną krūvą. Creative 00:07, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)
Prašau liautis piktybiškai dėlioti tarpus straipsniuose. --Osmis 00:17, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)

Neaišku kuris iš mūsų čia vandalas. Creative 00:21, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)

Aš nesakau, kad Jūs vandalas. Straipnį parašiau aš ir jeigu Jūs norite atlikti pakeitimus, pirma argumentuokite juos aptarimų puslapyje. --Osmis 00:25, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)

Straipsniai nėra kieno nors nuosavybė ir taisydamas klaidas juose neprivalau atsiklausti juos parašiusių autorių leidimo. Turėtum tuos dalykus žinoti. Creative 00:29, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)

Kokias jūs klaidas taisote? --Osmis 00:36, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)

Na ko jūs kaip kaip vaikai:). Išsakytumėte savo argumentus. Pavyzdžiui aš pritariu Creative, kad tekstą verta skaidyti į pastraipas. Struktūrizuotą tekstą lengviau ir skaityti ir redaguoti. Matai, kad nauja pastraipa ir suvoki, kad tai jau mintis apie kažką naują. Arba jei ieškai kažko konkretaus, pradedi skaityti ir supranti, kad ne tai, ko nori ir iškart šoki akimis prie kitos pastraipos - taupome savo ir kitų laiką. Ir redaguojančiam lengviau, nereikia skaityti viso teksto, o tik pradėti nuo tam tikros vietos (čia ypač padeda tiems, kurie turi gerą vaizdinę atmintį). Orionus 10:07, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)

Argumentai buvo tokie: straipsnį sudaro viena pastraipa (str. Garo turbina), kuri suskaidoma po vieną sakinį. Man išsakius savo nuomonę tuoj pat kituose straipsniuose stebuklingai atsiranda tarpai. Juk yra galybė straipsnių pažymėtų {{cleanup}}, gal geriau tuomet prie jų padirbėti? --Osmis 11:36, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)
Na čia Osmi, manau, yra vikipedijos dėsnis. Dauguma spusteli ant naujausių keitimų ir jei pamato jį dominančios srities pavadinimą, iš smalsumo lenda pažiūrėti - o kas ten pakeista:) Na o dėl po vieną sakinį, tai gal tai kiek hiperbolizuota. Pavyzdžiui, labai logiška yra atskirti termino apibrėžimą nuo likusio teksto (net jei apibrėžime tik vienas sakinys). Tarkim Garo turbina Creative, mano nuomone, buvo labai tvarkingai suskaidyta. Orionus 11:56, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)
Bet kuriuo atveju, „redagavimo karas“ yra žymiai blogiau. Geriau apie juos tik skaityti kokiame nors en:Wikipedia:Lamest edit wars... :) --Martynas Patasius 12:48, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)

Dėl Ramūnas Jaras straipsnio

Manyčiau, nelabai gerai skamba Tau ir t.t. "stotyse", o tik vėliau Litpoliinter "radijo stotyje". Gal sukeisti vietomis?

Galima sukeisti vietomis, pagal radijo stočių įkūrimo metus, bet, šiuo atveju, turbūt tai nėra labai svarbu. Creative 23:45, 2007 rugpjūčio 9 (EEST)

Admin. teisės

Siūlau parašyti prašymą dėl admin. teisių ir tikiuosi neasiras prieštaraujančių, kadangi aktyviai kovoji su vandalizmais, ir konstruktyviai dalyvauji aptarimuose, todėl tikrai tau jos praverstų. --Atlantas 10:21, 2007 spalio 23 (EEST)

Aišku, jei to nori ;). --Atlantas 10:25, 2007 spalio 23 (EEST)

Ačiū už darbo įvertinimą :) Administratoriaus teisės man asmeniškai nėra būtinybė. Bet pasiūlymu būtinai pasinaudosiu, tik reikia apsispręsti dėl administratorių skyrimo tvarkos. Creative 23:07, 2007 spalio 23 (EEST)

Dėl straipsnio Gareth Gates

Atsiprašau už ganėtinai kvailoką klausimą, bet aš čia naujokė. Gal galėtumėte pasakyti, ką konkrečiai reikėtų tame straipsnyje patvarkyti? Arba, jei tai nereikalauti žymių pakeitimų galėtumėte pataisyti, nes negaliu eit miegot,nepamačius, kad straipsnis pilnai sutvarkytas:) Kristina0822

Kaip redaguoti straipsnį galima pasiskaityti Pagalba:Kaip redaguoti puslapį, taip pat galite peržvelgti kitų Vikipedijos dalyvių sukurtus straipsnius, pvz. Depeche Mode. Ir dar toks patarimas: jei save laikote naujoke, reikėtų pradėti nuo paprastesnių straipsnių. Rytoj ar kurią kitą dieną galėsiu kiek pataisyti šį straipsnį, nors nesu garantuotas kad pavyks :) Creative 00:11, 2007 gruodžio 10 (EET)

Labai dėkui už atsakymą, na taip turbūt per didelį kąsnelį apžiojau:) Tikėkimes dar pavyks atitaisyti.Na viskas einu migt, ryt į mokyklą. Labanakt :)

Gyvenimo datų trynimas

Sveiki, dėkui už redakcinę veiklą Vikipedijoje.

Norėtųsi paklausti, kodėl nuorodiniuose biografiniuose straipsniuose ištrintos gyvenimo datos:

[12] , [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22]

1) tai nėra smulkus pakeitimas, todėl abejotina dėl žymėjimo S

2) reikėtų komentaro dėl keitimo tam specialiai skirtoje vietoje (kad jis matytųsi, ypač keičiant daugiau nei kelis ženklus)

3) nuorodiniuose biografiniuose straipsniuose gali būti ieškoma kokio nors konkretaus asmens, apie kurį mažai žinoma,- gyvenimo metu nurodymas skliaustuose padeda orientuotis ir pasirinkti tinkamą nuorodą.

4) profesijos, veiklos nurodymas tokiu atveju nebūtinai padeda rasti tinkamą asmenį, juk yra ištisų medikų, inžinierių, mokslininkų, menininkų dinastijų; antra, ne visi žino tikslų asmens vardą, dažnai įsimenama tik pavardė; trečia, neretai tais pačiais vardais (pvz., Vytautas Landsbergis) žinomi skirtingi asmenys. Tos pačios profesijos nurodymas mažai tepadeda orientuotis (pvz., teisininkas Kūris). Gyvenimo datos bent jau suteikia duomenų apie amžių, veiklos laikotarpį. --brox 14:31, 2008 rugsėjo 13 (EEST)

Į klausimą galiu atsakyti klausimu: o kaip tos "gyvenimo datos" ten atsirado? Galima susigalvoti įvairiausių iniciatyvų ir paskui reikalauti, kad kiti jų laikytųsi. Tamstos bandymai viename kitame nuorodiniame straipsnyje pakeisti nusistovėjusią tvarką kažin ar naudingi enciklopedijai. Prieš kažką keičiant reikėtų apie tai parašyti aptarime. Creative 21:02, 2008 rugsėjo 14 (EEST)

"A Trojan Horse Was Found!"

I truly admire your creativity - as tikrai esu nustebintas Jusu sugebejimu surasti abi mano samoningai pasleptas nuorodas straipsnelyje apie Broniu Prapuoleni. As paslepiau jas, nes jos man kiekviena karta issaukdavo ispejima: "Abort connection. A Trojan Horse Was Found!" Nezinojau ka daryti - gal nekreipti demesio? Gal tai tik mano vieno kompiuteris? Bet dabar tas pats kartojasi ir vel. Naudotojas:KVZ 11:08, 2009 lapkricio 30 (EST)

Tokiu atveju galima panaikinti internetines nuorodas ir nebeliks problemos. Creative 22:55, 30 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Matau, kad Jus jau taip ir padarete: tu nuorodu jau nebera!.. Bet as pirmoje vietoje galvojau ne apie save bet apie kitus. Ir kitus tokius panasius atvejus - tiek savo praeityje, bet ypac visu kitu ateityje. Atrodo, kad VISOS AIDU NUORODOS - www.aidai.us/index - yra tuo virusu uzkrestos. Ar ne? Jei TAIP - argi nereiketu jiems pranesti? Kaip gaila, kad as pats nemoku kaip... Naudotojas:KVZ 17:26, 2009 lapkricio 30 (EST)

Atrodo buvo bereikalingas rupestis - niekas kitas, matomai, sios viruso problemos su Aidais neturi. Nusprendziau nebekreipti demesio ir naujame straipsnelyje - Bronius Zumeris - Aidu nuoroda palikau. Naudotojas:KVZ 19:25, 2009 gruodzio 20 (EST).

Gerbiamas Vikipedijos iliustratoriau, prasideda pavasaris, o tuo pačiu ir naujo fotografavimo sezono pradžia. Nors Lietuva ir nedidelė, tačiau dar daug žymių ir mažiau žinomų jos vietovių, objektų Vikipedijoje nėra iliustruota. Todėl tuo tikslu sukurtas Vikiprojektas:Straipsnių iliustravimas. Ten rasite objektų, kuriuos reikia iliustruoti, sąrašą pagal apskritis ir savivaldybes. Galbūt jis Jums padės lengviau pastebėti objektus, kurie yra Jūsų gyvenamojoje vietovėje, bet vis dar neiliustruoti arba leis lengviau sudaryti fotografinę kelionę po Lietuvą? O gal jau turite minimų objektų nuotraukų, bet dar nesate jų įkėlęs/usi į Vikipediją? Jei ketinate prisidėti prie projekto, įsirašykite į dalyvių sąrašą.

Pagarbiai, Hugo.arg 21:38, 5 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Keitimų komentavimas

Tokie keitimai kaip [23] ne visai gali būti suprantami kitiems. Vikipedija - ne 1 asmeninis, o bendruomeninis projektas; todėl svarbu, kad būtų paaiškinami redagavimo veiksmai bei motyvuojami, priežastis nurodant komentaruose. --Brox 17:11, 8 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

admin.

Sveiki. Matau, dažnai tvarkote vandalizmus, netvarkingus straipsnius, galėtumėte pateikti paraišką dėl admin. teisių, būtų paprasčiau tvakytis. Hugo.arg 18:00, 3 spalio 2010 (EEST)[atsakyti]

Gerai, pateiksiu. Creative 18:04, 3 spalio 2010 (EEST)[atsakyti]

Lt. kalbos skyryba

Netrinkit brūkšnių, ten kur nereikia. Jei sakinyje "[kažkas] buvo/yra [kažkas]" praleidžiama "yra/buvo", dedamas brūkšnys, o ne tiesiog praleidžiamas žodis. Nedarykim betvarkės su tais kvailais teksto trumpinimais. – Andrius // 16:42, 21 lapkričio 2010 (EET)[atsakyti]

Andrius.v

Šiaip jau adminai neblokuojami, vis tiek bet kada gali atsiblokuoti. Jei kažkaip netinkamai elgėsi, reikėtų aptarti administravimo kritikoj, ar asmeniniam aptarimų puslapy jei ten nieko labai rimto ir/ar pasikartojančio. Net ir ne-adminai neblokuojami išsyk, egzistuoja įspėjimai ir t.t. Aišku kai įspėjimus dalija adminai adminams, lygūs lygiems, tai kvailokai atrodo, verčiau paprastai draugiškai aptarti elgesį.

O ką jis ten nuveikė, kad iššaukė tokią reakciją? Kas yra „kitų kvailinimas“? --Nomad 06:36, 23 lapkričio 2010 (EET)[atsakyti]

Paveikslėliai

Laba diena, žymite mano įkeltus paveikslėlius trynimui kaip neaiškios licencijos (žr. paveikslėlisu publikuotus straipsniuose Babilonas (laikraštis), Babilonas (pastatų kompleksas)), tačiau jų licencija yra aiški (teisinę situaciją, kodėl legalu šiuos paveikslėlius naudoti, nurodau atitinkamų paveikslėlių puslapiuose). Kai nuimu šias žymas, pažymite pakartotinai. Prašyčiau perskaityti parašytus komentarus ir jeigu kils konkrečių teisinių klausimų, pasistengsiu į juos atsakyti / papildyti tą informaciją. BBBDBV 11:57, 20 gruodžio 2010 (EET)[atsakyti]

Dėl The Clash straipsnio

Aš suprantu, kad Vikipedijoje yra pateikiama informacija ir po to ji redaguojama (bent jau taip skelbiama Wiki principuose), tačiau tamsta nesismulkindamas tiesiog ištrynei visa INFORMACIJA, kaip suprantu, kad jos tiesiog nebūtu, bent jau lietuvių kalba. Neabejoju, kad tamsta turi tam gudrių paaiškinimų, kurių pagrindinis: neatitinka formato. Tiesiog atkreipsiu dėmesį, kad net tame trumpučiame straipsnyje, kuriame grąžinai yra visiškai NEINFORMATYVIŲ teiginių. Viena įtakingiausių - kur, kaip ir kuo įtakinga neaišku, ir pats teiginys apie muzikos grupę yra paaugliško lygio. Sujungę ... į repertuarą - literatūriškai gražu, bet klaidinga. Tiek logiškai, tiek faktiškai. Logiškai į repertuarą muzikinių stilių sujungti neišeina niekaip, o faktiškai The Clash repertuare absoliučiai dominavo pankroko dainos, o kitokios stilistikos dainos buvo paliktos studijiniuose įrašuose. Vienas geriausiai parduodamų albumų - kur ir kaip, ir su kuo lyginant ? Neaišku, tūlam skaitytojui gali pasirodyti, kad kalbama apskritai apie pasaulinius pardavimus. London Calling buvo parduotas > čmln kopijų tiražu, kas pasauliniais masteliais yra vidutinis rezultatas. Trumpai sakyčiau - jei kažkas mano straipsnyje tau nepatiko, tai koreguok, o ne trink lauk viską iš eilės. Vėlgi prisiminsiu Wiki principus: straipsniai taisomi ir papildomi. Iš principo jie yra tokie, kokius juos sukuria vartotojai. Jei tamsta įsivaizduoji save kaip moderatorių, daugmaž - tą praleidu, o to ne, tai sveikinu, matyt straipsnio apie The Clash nebus tol, pakol aš su tavim bokalu alaus nesusidaušiu arba pakol pats tamsta arba koks tavo draugužis prie to neprisidės. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 86.100.102.97 (aptarimasindėlis)

Prieš keldamas tokios apimties tekstą į Vikipediją, pirmiau susipažinkit bent su Pagalba:Kaip kurti puslapius. Nusistovėjusi praktika yra iškart vidaus taisykles atitinkantį tekstą įkelti, o ne betvarkę ir po to (po neapibrėžto laiko tarpo) jį sutvarkyti pagal taisykles. Bėda ta, kad mažos apiemties tekstus dar apsiima kas nors sutvarkyti, bet knistis prie tokių didelių tekstų yra didelis laiko gaišimas. Todėl paprasčiau yra vėliau sulaukti normalios versijos, negu neaiškų laiko tarpą laikyti netvarkingą tekstą. Jūsų įkeltas tekstas nedingo (žr. straipsnio sitoriją [24]), tad atsiverskite ją, pataisykitę tekstą pagal Vikipedijos taisykles. – Andrius // 13:53, 20 gruodžio 2010 (EET)[atsakyti]

Dėl paveikslėlio ištrynimo

Sveiki, Kaip matau, Jūs ištrynėte įkeltą paveikslėlį "Mantas Bagočius 1981.JPG": 31 gruodžio 2010 (Šalinimų sąrašas); 18:47 . . Creative (Aptarimas | indėlis) ištrynė „Vaizdas:Mantas Bagočius 1981.JPG“ (Perkeltas į Vikiteką) Prašau informuoti: 1. Dėl kokių priežasčių paveikslėlis buvo pašalintas? 2. Ką reikia atlikti, kad paveikslėlis daugiau nebūtų ištrinamas? Ačiū už atsakymus ir informaciją. Pagarbiai. Tels.red.

rencas klonas?

Įdomu, kaip galėčiau patį įtikinti, kad nesu VPovilaičio klonas? Matyt, kad manyje giliai tūnančio jausmo, kad esu originalus individas, ne kieno nors homozigotinis dvynys, tamstai nepakaks? --rencas 02:41, 7 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Keitimas šitas – [25]..? Na, belieka manyti, kad įvyko žiopla klaida arba kažkas panašaus, nes jokio protingo (ar net nelabai protingo) pagrindimo neįžiūriu. Tiesą sakant, sunku ir įsivaizduoti du skirtingesnius naudotojus – tiek pagal domėjimosi sritis, tiek pagal rašymo stilių... --Martynas Patasius 03:13, 7 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Jūsų žinios labai atitolusios nuo realybės. Vpovilaitis yra susikūręs keletą klonų ir Rencas - vienas iš jų. Creative 23:17, 7 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Turite kokių nors įrodymų? --Martynas Patasius 23:44, 7 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Na greičiausiai Creative norėjo pasakyti, kad aš esu ir jo klonas. O turbut ir kiti Vikipedijos naudotojai yra mano klonai, nes jie visi domisi viena ir ta pačia sritimi, o būtent Vikipedija, o taip pat turime gal būt tuos pačius protėvius, nes esame lietuviai. O jei rimtai, dėl kloninių paskyrų tai gal galite paaiškinti kam man jos būtų reikalingos? -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 23:56, 7 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Pajuokavimai visai ne į temą. Kodėl kuriami klonai galite atsakyti tik jūs pats. Creative 22:58, 8 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Tai dar sykį – ar turite kokių nors įrodymų, kad taip tikrai būtų? Ar jei tikrų įrodymų neturite, tai bent šiaip – kodėl taip manote? Nes „Proof by assertion“ atrodo nelabai rimtai ir greičiau jau kelia klausimų dėl to, ar Jūsų paskyra kartais neperimta... --Martynas Patasius 23:09, 8 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Tiesioginių įrodymų nėra, bet yra kai kurių smulkmenų, pagal kurias galima spręsti apie sukurtus klonus. Creative 23:13, 8 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Na, ir galite pateikti kokį nors pavyzdį? Nes be jų sunku patikėti, kad kažkas, kas moka rašyti taip gražiai, tvarkingai, planingai ir logiškai, taip pat galėtų nuolat kitu vardu rašyti ir žymiai prasčiau (pavyzdžiui, [26]). Tarkim, Naudotojas:Turbo klonai rašo panašiu stiliumi ([27]), Naudotojas:Brox ir Naudotojas:Ooom – irgi panašiai. Ir Naudotojas:SZOM, Naudotojas:Pegasas, Naudotojas:Nemunas, Naudotojas:Žiedas bei kiti...
Be to, pavyko rasti tik vieną balsavimą, kuriame abu naudotojai balsavo taip pat ([28]) – pavyzdžiui, už administratoriaus ar biurokrato suteikimą Vpovilaičiui Rencas nebalsavo. Tad akivaizdus motyvas lyg ir pranyksta... --Martynas Patasius 00:33, 9 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Galite netikėti, aš neverčiu to daryti. Administratoriaus ir biurokrato rinkimuose Rencas nedalyvao, bet buvo naudojami kiti klonai, jau ne Vpovilaičio. Creative 22:11, 12 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Atleiskite, bet, pateikus tokius kaltinimus, apie „Galite netikėti, aš neverčiu to daryti.“ kalba eiti jau nebegali. Kaltinimus reikia arba bent kaip nors pagrįsti, arba atsiimti. --Martynas Patasius 22:41, 12 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Aš nieko nekaltinu, tik pasakau kaip yra. O klonų egzistavimo taip paprastai neįmanoma įrodyti. Creative 22:48, 12 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Na, tai, visų pirma, „bent kaip nors pagrįsti“ ne taip sunku, kaip „įrodyti“. Jei dėl kažkokios priežasties Jūs manote, kad du naudotojai yra klonai, tai galite tą priežastį nurodyti. Jei negalite pateikti visko iki galo, galite nurodyti priežastį, dėl kurios dalį priežasčių pasiliekate sau. Pavyzdžiui, taip, kaip aš padariau [29]. Galiausiai yra m:Steward_requests/CheckUser, kur irgi galima paprašyti (aišku, argumentuotai) patikrinti, ar naudotojai nėra klonai (pagal IP adresus ir naršykles). --Martynas Patasius 22:58, 12 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Kaip jau sakiau, tai yra smulkmenos ir aš jums nieko neįrodysiu. Dėl IP adreso, abejoju ar ką galima atsekti, nes lietuviškoje Vikipedijoje naudojama dar viena gudrybė (mano nuomone). Creative 23:10, 12 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Kaip jau sakiau, tai yra smulkmenos ir aš jums nieko neįrodysiu.“ – jei nieko nepateiksite, tikrai neįrodysite. Bet nepamirškim: šiuo atveju įrodyti visų pirma turite ne tai, kad kažkas yra klonas, o tai, kad šito netvirtinate neturėdamas jokios priežasties. O šitai įrodyti labai lengva (aišku, jei bent kokia nors – tegu ir labai silpna – priežastis egzistuoja). --Martynas Patasius 23:15, 12 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Be priežasties to nedaryčiau, tai būtų neatsakinga. 2008 m. buvo panaši diskusija dėl Homo, turbūt nežinote. [30] Creative 23:23, 12 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Buvau primiršęs, bet, priminsiu, joje dalyvavau (Naudotojo_aptarimas:Atlantas/Archyvas2#Hugo-Homo). Ir, kaip matote, pozicija nepasikeitė: ir ten kviečiau Jus pateikti priežastis.
Tarp kitko, kiek įtartinai atrodo tai, kad prieš pat tokį pareiškimą ([31]) su Rencu užsiėmėte redagavimų karu dėl TSRS/SSRS ([32], [33], [34])... Gal galėtumėte paaiškinti, ar tai nėra susiję..? Vis tik 23:10 ([35]) ir 23:11 ([36]) – labai jau arti pagal laiką... --Martynas Patasius 23:39, 12 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Tai susiję tik tiek, kad padariau tai, ką ir turėjau padaryti, tik atidėliojau. Creative 23:46, 12 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]
Hmm... Ką gi, galima pabandyti kitaip: kodėl manote, kad padarėte „tai, ką ir [turėjote] padaryti“..? --Martynas Patasius 23:53, 12 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Tarp kitko, gal dėl šio (ar kito) reikalo norėtumėte išbandyti ką tik sukurtą Vikipedija:Įtarimų klonų naudojimu tyrimai..? --Martynas Patasius 16:38, 24 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Beje, kad jau nepasinaudojote „pirmumo teise“, ten pateikiau kitokios medžiagos susijusius su naudotoju „Vpovilaitis“. Gal norėtumėte susipažinti, išsakyti savo nuomonę ir pan.? --Martynas Patasius 23:57, 28 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Jums skiriamas Viki-sausainis!

Jus pavaišino Viki-sausainiu!
Gero apetito ir geros nuotaikos Jums linki Vpovilaitis. Prajuokinot :) Ačiū.


dėl nelietuviškų santrumpų naudojimo

Prašau nustoti naudoti nelietuviškas (sukurtas iš transkribuotų rusiškų pavadinimų) santrumpas, kai yra atitinkami lietuviški pavadinimai. Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 19:45, 13 birželio 2011 (EEST) [atsakyti]

Čia apie „SSRS“ ([37])? Abi santrumpas (ir abu žodžius – „sovietų“ ir „tarybų“) VLKK laiko tinkamomis ([38]). Vienodai tinkamomis. Tad abi puses norėčiau paraginti neužsiimti dėl šito beprasmiais redagavimo karais, abipusiais kaltinimais bei įžeidinėjimais. --Martynas Patasius 22:12, 13 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Teisingai, pilnai sutinku. Todėl paprasčiausiai siūlau, pvz. į patį straipsnį patalpinus abu pilnus pavadinimus, kartu nurodyti išnašoje į šį VLKK straipsnį. Ir tada aplamai nėra ko pastoviai kaitoalioti iš vienos forms į kitą jei jos abi yra laikomos tolygiais žodžiais kurie pilnai gali pakeisti vienas kitą. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 22:53, 13 birželio 2011 (EEST) [atsakyti]

Dėl Sting biografijos lietuvių kalba

Sveiki,

Lietuvišką Sting straipsnį pažymėjote, jog jį reiktų sutvarkyti. To straipsnio dar nepabaigiau. Beje, norėčiau paklausti, ką reiktų pakeisti jau esančioje straipsnio dalyje? Jau šiek tiek pataisiau. Ačiū, už atsakymus. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo MonikaL (aptarimasindėlis) 21:01, 21 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Labai nevykęs pažodinis vertimas iš anglų kalbos, pilna klaidų ir netinkamai išverstų frazių, pavyzdžiui:
  • 1971–1974 buvo kvalifikuotas kaip mokytojas.
  • Pirmasis 1994 m. Stingo albumas „Mercury Falling“, stipriai debiutavo su singlu „Let Your Soul Be Your Pilot“, tačiau buvo greitai išmestas iš populiarumo lentelių.
  • Pirmą kartą savo interesus socialiniams ir politiniams klausimams, Stingas parodė 1980 m. „The Police“ dainoje „Driven to Tears“.
Esu linkęs tokį papildymą atmesti. Creative 23:34, 28 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Nežaiskit redagavimų karo. Nėra jokių įrodymų, kad Opalas yra Vpovilaičio klonas. Opalas pirmą keitimą atliko dar 2005 metais, kai Vpovilaitis - 2007-aisiais. --Pėstininkas apt. 23:00, 2 liepos 2011 (EEST)[atsakyti]

O jei įrodymų yra, būtų gražu juos pateikti. Dabar kaip tik vyksta balsavimas dėl sukčiaus Vpovilaičio teisių aptarimo, kuriame būtų labai gerai turėti įrodymus ir apie kitus jo klonus. Kviečiu balsuoti ir pasisakyti --Nomad 23:02, 2 liepos 2011 (EEST)[atsakyti]
Primygtinai prašau liautis piktnaudžiauti administratoriaus teisėmis ir redaguoti užrakintus straipsnius, taip pat be įrodymų dėlioti klonų skydelius, nes tai yra šmeižtas. --Nomad 23:11, 2 liepos 2011 (EEST)[atsakyti]