Arminas Ragauskas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Telemat (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Telemat (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 36: Eilutė 36:


== Biografija ==
== Biografija ==
[[1964]] m. su medaliu baigė [[Kauno Jono Jablonskio gimnazija|Kauno Jono Jablonskio vidurinę mokyklą]]. 1964–[[1969]] m. studijavo [[KPI|Kauno politechnikos institute]] (KPI). 1969–[[1972]] m. KPI asistentas. 1972–[[1973]] m. studijavo KPI aspirantūroje. 1973–[[1978]] m. vyr. dėstytojas, 1978–[[1993]] m. [[docentas]]. [[1981]] m. stažavosi [[Londono universitetas|Londono universitete]]. 1993 m. UAB „Vittamed“ direktorius. Nuo [[1994]] m. KTU Telematikos mokslinės laboratorijos vadovas. [[2002]] m. profesorius.
[[1964]] m. su medaliu baigė [[Kauno Jono Jablonskio gimnazija|Kauno Jono Jablonskio vidurinę mokyklą]]. 1964–[[1969]] m. studijavo [[KPI|Kauno politechnikos institute]] (KPI). 1969–[[1972]] m. KPI asistentas. 1972–[[1973]] m. studijavo KPI vienmetėje aspirantūroje ir apgynė daktaro disertacija. 1973–[[1978]] m. vyr. dėstytojas, 1978–[[1993]] m. [[docentas]]. [[1981]] m. stažavosi [[Londono universitetas|Londono universitete]]. 1993 m. UAB „Vittamed“ direktorius. Nuo [[1994]] m. KTU Telematikos mokslinės laboratorijos vadovas. [[2002]] m. suteiktas profesoriaus akademinis vardas.


== Mokslininko veikla ==
== Mokslininko veikla ==
Telematikos mokslo laboratorijos steigėjas ir vadovas, [[mokslininkas]], Europos Sąjungos tyrimų grupės „Smegenys ir informacinės technologijos“ valdybos narys, [[išradėjas]] (daugiau kaip 140 registruotų išradimų, patentai [[JAV]], [[ES]], [[Japonija|Japonijoje]], [[Kanada|Kanadoje]], [[Australija|Australijoje]] ir ES valstybėse), inovatorius (sukurti aukštųjų technologijų pramoniniai ir biomedicininiai prietaisai serijiniu būdu gaminami Lietuvoje ir eksportuojami į užsienio valstybes), vadovėlių universitetų magistrantams ir doktorantams autorius, doktorantų mokslinis vadovas, tarptautinių mokslinių ir technologijų plėtros projektų iniciatorius ir vadovas.
Telematikos mokslo laboratorijos Kauno technologijos universitete steigėjas ir vadovas, [[mokslininkas]], Europos Sąjungos tyrimų grupės „Smegenys ir informacinės technologijos“ direktorių valdybos narys nuo 1997 m., [[išradėjas]] (daugiau kaip 140 registruotų išradimų, patentai [[JAV]], [[ES]], [[Japonija|Japonijoje]], [[Kanada|Kanadoje]], [[Australija|Australijoje]] ir ES valstybėse), inovatorius (sukurti aukštųjų technologijų pramoniniai ir biomedicininiai prietaisai serijiniu būdu gaminami Lietuvoje ir eksportuojami į užsienio valstybes), vadovėlių universitetų magistrantams ir doktorantams autorius, doktorantų mokslinis vadovas, tarptautinių mokslinių ir technologijų plėtros projektų iniciatorius ir vadovas.


Skaitė paskaitas universitetuose JAV, [[Didžioji Britanija|Didžiojoje Britanijoje]], [[Belgija|Belgijoje]]. Dalyvauja pasaulinėse ir Europinėse mokslinėse konferencijose, skaitė mokslinius pranešimus JAV, Didžiojoje Britanijoje, Suomijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Graikijoje, Danijoje, Olandijoje, Belgijoje, Indijoje, Hong Konge ir kt.
Skaitė paskaitas universitetuose JAV, [[Didžioji Britanija|Didžiojoje Britanijoje]], [[Belgija|Belgijoje]]. Dalyvauja pasaulinėse ir Europinėse mokslinėse konferencijose, skaitė mokslinius pranešimus JAV, Didžiojoje Britanijoje, Suomijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Graikijoje, Danijoje, Olandijoje, Belgijoje, Indijoje, Hong Konge ir kt.

10:47, 1 gegužės 2011 versija

Arminas Ragauskas
Gimė 1946 m. rugpjūčio 20 d. (77 metai)
Sutuoktinis (-ė) Dalia
Vaikai Dinas, Dalia
Veikla mokslininkas, išradėjas, pedagogas, inovatorius
Alma mater 1969 m. Kauno politechnikos institutas

Arminas Ragauskas (g. 1946 m. rugpjūčio 20 d. Kaune) – Lietuvos mokslininkas, išradėjas,inovatorius, profesorius.

Biografija

1964 m. su medaliu baigė Kauno Jono Jablonskio vidurinę mokyklą. 1964–1969 m. studijavo Kauno politechnikos institute (KPI). 1969–1972 m. KPI asistentas. 1972–1973 m. studijavo KPI vienmetėje aspirantūroje ir apgynė daktaro disertacija. 1973–1978 m. vyr. dėstytojas, 1978–1993 m. docentas. 1981 m. stažavosi Londono universitete. 1993 m. UAB „Vittamed“ direktorius. Nuo 1994 m. KTU Telematikos mokslinės laboratorijos vadovas. 2002 m. suteiktas profesoriaus akademinis vardas.

Mokslininko veikla

Telematikos mokslo laboratorijos Kauno technologijos universitete steigėjas ir vadovas, mokslininkas, Europos Sąjungos tyrimų grupės „Smegenys ir informacinės technologijos“ direktorių valdybos narys nuo 1997 m., išradėjas (daugiau kaip 140 registruotų išradimų, patentai JAV, ES, Japonijoje, Kanadoje, Australijoje ir ES valstybėse), inovatorius (sukurti aukštųjų technologijų pramoniniai ir biomedicininiai prietaisai serijiniu būdu gaminami Lietuvoje ir eksportuojami į užsienio valstybes), vadovėlių universitetų magistrantams ir doktorantams autorius, doktorantų mokslinis vadovas, tarptautinių mokslinių ir technologijų plėtros projektų iniciatorius ir vadovas.

Skaitė paskaitas universitetuose JAV, Didžiojoje Britanijoje, Belgijoje. Dalyvauja pasaulinėse ir Europinėse mokslinėse konferencijose, skaitė mokslinius pranešimus JAV, Didžiojoje Britanijoje, Suomijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Graikijoje, Danijoje, Olandijoje, Belgijoje, Indijoje, Hong Konge ir kt.

Vadovauja ir vykdo didelių apimčių tarptautinius mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros projektus, finansuojamus Europos Komisijos, JAV Gynybos Departamento, JAV Armijos Departamento, Lietuvos ir užsienio bendrovių.