VFK Dorado: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Suodis2 (aptarimas | indėlis)
Pridėta klubo vėliava
Suodis2 (aptarimas | indėlis)
kategorijų pakeitinas
Eilutė 10: Eilutė 10:
*[http://www.qedata.se/dr/ "Dorado raganos"]
*[http://www.qedata.se/dr/ "Dorado raganos"]


[[Kategorija:Lietuvos fantastikos klubai]]
[[Category:Lietuvos organizacijos]] [[Kategorija:Visuomeninės (nepelno) organizacijos]] [[Kategorija:Fantastikos klubai]]

12:38, 17 liepos 2006 versija

Dorado klubo vėliava

Dorado - seniausias fantastų klubas Lietuvoje, veikiantis Vilniuje nuo 1979 metų. Klubo įkurėjas ir garbės prezidentas - Gediminas Beresnevičius, dabartinis prezidentas - Justinas Žilinskas. Nuo 2006 metų kovo 30 dienos oficialiai vadinasi asociacija "VFK Dorado".

Klubas kasmet organizuoja Kūrybinę stovyklą, Hukoną, bei, kartu su kitais klubais, Vilniuje vykstančius Lituaniconus. Leidžia fenziną "Dorado raganos". Čia veikia viena didžiausių tarp Europos ir pasaulio fantastų klubų fantastinių knygų ir žurnalų biblioteka. Joje (2005-ųjų duomenimis) buvo apie 4000 fantastinių knygų anglų kalba, apie 800 fantastinių žurnalų anglų kalba, apie 1600 fantastinių kn. rusų k. ir daugiau nei 600 fantastinių kn. lietuviškai (iš jų 64-ios parašytos lietuvių autorių). Prie arbatos puodelio diskutuojama apie fantastiką ir su ja susijusius dalykus. Klube sukurta lietuviška vaidmenų žaidimo sistema "Kariai ir magai".

Nuorodos