Paul McCartney: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
RibotBOT (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: pap:Paul McCartney
Luckas-bot (aptarimas | indėlis)
S r2.5.2) (robotas Pridedama: hi:पल मेकार्टनी
Eilutė 42: Eilutė 42:
[[gd:Pol MacArtain]]
[[gd:Pol MacArtain]]
[[he:פול מקרטני]]
[[he:פול מקרטני]]
[[hi:पल मेकार्टनी]]
[[hr:Paul McCartney]]
[[hr:Paul McCartney]]
[[hu:Paul McCartney]]
[[hu:Paul McCartney]]

12:59, 12 gruodžio 2010 versija

Polas Makartnis koncerto Prahoje metu

James Paul McCartney (Džeimsas Polas Makartnis; g. 1942 m. birželio 18 Liverpulyje, Jungtinėje Karalystėje) – vienas iš britų muzikos grupės The Beatles narių, šiuo metu dainuoja, groja ir rašo dainas kaip atskiras atlikėjas.

Polas Makartnis dainas pradėjo rašyti būdamas šešiolikos, o jų parašė virš dviejų šimtų. Populiariausia iš jų yra Yesterday, kurią atliko grupė The Beatles 1965 metais. Kitos populiarios Makartnio parašytos ir The Beatles dainos yra: Can't Buy Me Love, Hey Jude!, Penny Lane, Eleanor Rigby, Let It Be ir t. t.

1970 metais The Beatles grupė iširo. Tada Polas Makartnis sukūrė grupę su savo žmona Linda, kurią pavadino Wings. Po grupės Wings Makartnis dainavo kartu su Stivu Vanderiu, Maiklu Džeksonu ir kitais žinomais atlikėjais.

Be savo muzikinio indėlio, Makartnis taip pat yra žinomas kaip aktorius, dailininkas bei gyvūnų teisių, vegetarizmo ir aktyvaus muzikinio išsilavinimo gynėjas; jis aktyviai dalyvauja kampanijose prieš fugasus, ruonių medžioklę, bei Trečiojo pasaulio skolas.

Makartnis yra gavęs lordo titulą. Šablonas:Link GA Šablonas:Link GA Šablonas:Link GA