Klaipėdos geležinkelio tiltas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
Lazdynas (aptarimas | indėlis)
cat
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Klaipėdos geležinkelio tiltas ''' - [[tiltas]] [[Klaipėda|Klaipėdoje]] per [[Dangė]]s upę.
''' Geležinkelio tiltas ''' -

Tiltas [[Klaipėda|Klaipėdoje]] per [[Danė]]s upę. Pastatytas 1874 m., kai buvo tiesiamas [[Klaipėdos-Tilžės geležinkelis]]. Išmūrytas iš akmenų su penkiomis pusapskritėmis arkomis jis atrodė rūstokas ir didingas. Aukščiausia tilto arka buvo 13,25 m pločio ir 8,5 m aukščio nuo vandens paviršiaus. Šio tilto atramos apačioje buvo su iškyšomis, kurios per ledonešį saugojo jį nuo sužalojimo. Tačiau laivybai tiltas nebuvo patogus: pro jo apačią galėjo praplaukti burlaiviai tik nuleistais stiebais. Todėl prie tilto teko pastatyti specialų mechanizmą stiebams pakelti. Sunaikintas užimant miestą. Dabartinis metalinės konstrukcijos tiltas atstatytas pokario metais.
== Istorija ==
Pastatytas [[1874]] m., kai buvo tiesiamas [[Klaipėdos-Tilžės geležinkelis]]. Išmūrytas iš akmenų su penkiomis pusapskritėmis arkomis jis atrodė rūstokas ir didingas. Aukščiausia tilto arka buvo 13,25 m pločio ir 8,5 m aukščio nuo vandens paviršiaus. Šio tilto atramos apačioje buvo su iškyšomis, kurios per ledonešį saugojo jį nuo sužalojimo. Tačiau laivybai tiltas nebuvo patogus: pro jo apačią galėjo praplaukti burlaiviai tik nuleistais stiebais. Todėl prie tilto teko pastatyti specialų mechanizmą stiebams pakelti. Sunaikintas užimant miestą. Dabartinis metalinės konstrukcijos tiltas atstatytas pokario metais.


== Nuorodos ==
== Nuorodos ==
Eilutė 6: Eilutė 8:
* http://wikimapia.org/6796453/lt/Gele%C5%BEinkelio-tiltas-per-Dan%C4%97s-up%C4%99
* http://wikimapia.org/6796453/lt/Gele%C5%BEinkelio-tiltas-per-Dan%C4%97s-up%C4%99


[[Kategorija:Klaipėda]]
[[Kategorija:Klaipėdos tiltai]]
[[Kategorija:Klaipėdos tiltai]]
[[Kategorija:Tiltai per upes]]
[[Kategorija:Tiltai per upes]]

13:26, 13 spalio 2010 versija

Klaipėdos geležinkelio tiltas - tiltas Klaipėdoje per Dangės upę.

Istorija

Pastatytas 1874 m., kai buvo tiesiamas Klaipėdos-Tilžės geležinkelis. Išmūrytas iš akmenų su penkiomis pusapskritėmis arkomis jis atrodė rūstokas ir didingas. Aukščiausia tilto arka buvo 13,25 m pločio ir 8,5 m aukščio nuo vandens paviršiaus. Šio tilto atramos apačioje buvo su iškyšomis, kurios per ledonešį saugojo jį nuo sužalojimo. Tačiau laivybai tiltas nebuvo patogus: pro jo apačią galėjo praplaukti burlaiviai tik nuleistais stiebais. Todėl prie tilto teko pastatyti specialų mechanizmą stiebams pakelti. Sunaikintas užimant miestą. Dabartinis metalinės konstrukcijos tiltas atstatytas pokario metais.

Nuorodos