Cassius: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
TXiKiBoT (aptarimas | indėlis)
S robotas Keičiama: es:The Third Twin
D'ohBot (aptarimas | indėlis)
S robotas Keičiama: es:T.T.T
Eilutė 27: Eilutė 27:
[[de:Cassius (Band)]]
[[de:Cassius (Band)]]
[[en:Cassius (band)]]
[[en:Cassius (band)]]
[[es:The Third Twin]]
[[es:T.T.T]]
[[fr:Cassius (groupe)]]
[[fr:Cassius (groupe)]]
[[it:Cassius (gruppo musicale)]]
[[it:Cassius (gruppo musicale)]]

17:43, 1 rugsėjo 2010 versija

Cassius
KilmėPrancūzija Prancūzija
ŽanraiHouse
Aktyvumo metaiNuo 1988 m.
Įrašų kompanijaVirgin records
Nariai
Philippe Zdar ir Boom Bass.

Cassius yra Prancūzijos house muzikos prodiuseriai. Jų tikrieji vardai Philippe Cerboneschi ir Hubert Blanc-Francard, tačiau yra geriau žinomi jų sceniniai pavadinimai, tai Philippe Zdar ir Boom Bass.

Biografija

Abu nariai ėmė dirbti kartu 1988 m. kai prodiusavo kelis Mc Solaar albumus. 1991 m. jie sukūrė pirmą savo projektą pavadinimu La Funk Mob, kur jie toliau eksperimentavo su elektriniais garsais. Vėliau jau jie abu sukūrė garsųjį hitą „Foxxy“, tik šį kartą jau pasivadinę Cassius vardu. Šio singlo populiarumas išgarsino Cassius, o tokios grupės kaip Daft Punk ar Air net leido sukurti kelis jų dainų remix'us. 1999 m. Sausį jie išleido kitą hitą „Cassius 1999“, kuris kaip pasirodo buvo jų albumo pagrindinė daina, albumio kuris ir vadinosi „1999“. Šiame albume buvo dar du hitai, tai „Feeling For You“ ir „La Mouche“. Dainų „Feeling for you" ir „Cassius 1999" video klipuose yra vaizduojamas garsus komiksų veikėjas, vardu Deadman, kuris čia yra Dj - superherojus.

2002 m. buvo išleistas antrasis jų albumas, pavadinimu Au Rêve, kuris nebuvo toks populiarus kaip pirmasis. Šiame albume galima išgirsti kūrinių, kartu su Steve Edwards, Wu-Tang Clan ir dar keliais kitais atlikėjais. Cassius grįžo į studiją 2006 m. su eksperimentiniu singlu „Toop Toop“, kuris buvo vienas iš jų albumo 15 Again singlų. Šis, kaip ir prieš tai buvęs „Au Rêve“ albumas buvo daugiau vokalinio, o ne house muzikos tipo. Keliaudami po albumo pristatymo turą, jie sugalvojo vieną įdomų dalyką, paprašė draugų ir fanų sukurti remixą dainos „Toop Toop“. Kaip jie patys teigia, jie sulaukė apie 400 remixų nuo 2006 spalio. Šiuo momentu grupe dar nieko nekuria.

Diskografija

  • 1999 1999 m.
  • Au Rêve 2002 m.
  • The Bad Seeds 1993-1997 2004 m. kaip grupės La Funk Mob kompiliacinis albumas.
  • 15 Again 2006 m.