Cliff Burton: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
VP-bot (aptarimas | indėlis)
S Bot: en:Cliff Burton is a good article
Eilutė 50: Eilutė 50:


[[Kategorija:JAV atlikėjai]]
[[Kategorija:JAV atlikėjai]]
{{Link GA|en}}


[[bg:Клиф Бъртън]]
[[bg:Клиф Бъртън]]

22:42, 19 rugpjūčio 2010 versija

Cliff Burton
Vaizdas:Cliff+Burton+Cliffiecliff2.jpg
Cliff Burton
Biografija
Pilnas vardasClifford Lee Burton
Gimė1962 m. vasario 10 d. (62 metai)
Kilmė JAV
Mirė1986 m. rugsėjo 27 d. (24 metų)
ŽanraiThrash metal, speed metal, heavy metal
Kūrinių kalbosanglų
VeiklaMuzikantas
InstrumentaiBosinė gitara, vokalas.
Aktyvumo metai1979-1986
Įrašų kompanijaMegaforce, Elektra
Susijusi veiklaMetallica, Agents of Misfortune, EZ-Street, Trauma
SvetainėOficialus Metallica puslapis

Cliff Burton (1962 m. vasario 10 d. Castro Slėnyje, Kalifornija. – 1986 m. rugsėjo 27 d. Europos turo metu, Švedijoje) – buvęs Thrash metal grupės Metallica bosistas, dainų autorius.

Šis bosistas, kitaip nei kiti, naudojo savo bosinei gitarai "distortion" efektus, taipogi turėjo savitą grojimo stilių, kuriuo, 1982 susižavėjo dar neseniai susikūrusi thrash metal grupė Metallica. Cliffas sutiko gastroliuoti su Metallica, o vėliau ir prisijungė prie grupės, bet su viena salyga - grupė iš Los Andželo persikels į San Franciską. Kadangi ir kitiems Metallicos nariams nepatiko tai kaip su jais elgėsi Los Andžele, jie mielu noru persikraustė į San Franciską, kad suvienytų jėgas su unikaliu bosistu Cliffu Burtonu. Taigi, Metallica su Cliffu įrašė net 3 studijinius albumus: Kill 'em All, Ride The Lightning ir Master of Puppets. Šis muzikantas taip pat pasižymėjo nesustabdomu galvos kratymu per koncertus.

Mirtis

1986, Europos turo metu, Švedijoje, Metallicos bosistas žuvo autobuso avarijoje. Jo vietą Metallicoje užėmė Jason Newsted. Truputėlis atsiminimų iš Metallica narių:
Vakarą prieš tragediją, Cliffas su kolega Kirku draugiškai susiginčijo, kur kuris miegos. Cliffas laimėjo ginčą, ir atsigulė ten kur norėjo. Ir tada, apie 4 valandą viskas prasidėjo... Autobusas staiga pradėjo slysti ir vartytis, autobuse visi rėkė, buvo baisu, ir Metallicos gitaristas Kirkas, girdėjo visus rėkiant išskyrus Cliffą, ir nujautė kažką negero. Išlipę iš autobuso, Kirkas ir Jamesas pamatė Cliffo kojas kyšančias iš po autobuso, jie bandė jį pažadinti bet jis nejudėjo... Atvažiavo kranas su strėle, pakėlė autobusą, bet deja, autobusas vėl nukrito ant Cliffo. Visų manymu jis net neprabudo.


2006 m. Lapkričio 3 d. netoli avarijos vietos, buvo atidengtas paminklas Cliff'ui Burton'ui atminti, netoli avarijos vietos.


2009 m. Balandžio 4 d. Cliffas pateko į Rokenrolo Šlovės Muziejų, kartu su Metallica.


Diskografija

Studijiniai albumai


Demonstraciniai albumai
Papildomi

Šablonas:Link GA