Naujo Pasaulio partija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Idioma-bot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: de, es, fi, fr, ja, ko, no, pl, ru, zh
LinasD (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 38: Eilutė 38:
|}
|}
{{Pietų Korėjos politinė sistema}}
{{Pietų Korėjos politinė sistema}}
'''Didžioji Nacionalinė partija''' (DNP, kor. 한나라당, ''hanara dang'') yra [[Pietų Korėja|Pietų Korėjos]] politinė partija. Ji buvo įkurta 1997 m., susijungus kelioms [[konservatyvizmas|konservatyvios]] pakraipos partijoms. Po 2008 m. rinkimų DNP turi daugumą [[Pietų Korėjos parlamentas|parlamente]].
'''Didžioji Nacionalinė partija''' (DNP, kor. 한나라당, ''hanara dang'') yra [[Pietų Korėja|Pietų Korėjos]] politinė partija. 1993-1995 m. laikotarpiu ji buvo žinoma kaip '''Demokratinė Liberalų partija''', 1995-1997 m. kaip '''Naujos Korėjos partija''', o nuo 1997 m., susijungus kelioms [[konservatyvizmas|konservatyvios]] pakraipos partijoms, dabartiniu DNP pavadinimu. Po 2008 m. rinkimų DNP turi daugumą [[Pietų Korėjos parlamentas|parlamente]].


== Istorija ==
== Istorija ==

10:16, 26 balandžio 2010 versija

Didžioji Nacionalinė partija
한나라당, hanara dang
Informacija
Įkurta 1997 m. lapkričio mėn.
Politinė ideologija Liberalus konservatyvizmas
Politinis spektras Centro-dešinė
Lyderis Džong Mongdžun (정몽준)
Svetainė internete http://www.hannara.or.kr
Pietų Korėjos herbas
Šis straipsnis yra serijos
Pietų Korėjos politinė sistema
ir vyriausybė

dalis

Didžioji Nacionalinė partija (DNP, kor. 한나라당, hanara dang) yra Pietų Korėjos politinė partija. 1993-1995 m. laikotarpiu ji buvo žinoma kaip Demokratinė Liberalų partija, 1995-1997 m. kaip Naujos Korėjos partija, o nuo 1997 m., susijungus kelioms konservatyvios pakraipos partijoms, dabartiniu DNP pavadinimu. Po 2008 m. rinkimų DNP turi daugumą parlamente.

Istorija

DNP buvo įkurta 1997 m. lapkričio mėnesį Naujosios Korėjos partijai susijungus su keletu nedidelių demokratinės pakraipos partijų. DNP gerai pasirodė per 2000 m. rinkimus, kuriuose laimėjo daugumą balsų, tačiau vėliau jos populiarumas sumažėjo ir 2004-taisiais ji liko antroje vietoje. 2007 m. prezidento rinkimuose nugalėjo DNP kandidatas I Mjongbak, o po metų partija laimėjo ir parlamento rinkimus. Šiuo metu ji sudaro valdančiąją daugumą.

Pakraipa, atstovaujamos vertybės

DNP yra konservatyvios, pro-amerikietiškos ir pro-japoniškos pakraipos partija, pasisakanti už mažą valstybės kišimąsi į ekonomiką, nedidelius mokesčius, kritiką Šiaurės Korėjos politikos atžvilgiu. Partija priklauso Tarptautinei Demokratų sąjungai, vienijančiai centro-dešinės konservatyvias politines grupes.