Pink Floyd The Wall: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
MastiBot (aptarimas | indėlis)
Loveless (aptarimas | indėlis)
Eilutė 75: Eilutė 75:
[[it:Pink Floyd The Wall]]
[[it:Pink Floyd The Wall]]
[[ja:ピンク・フロイド ザ・ウォール]]
[[ja:ピンク・フロイド ザ・ウォール]]
[[ka:პინკ ფლოიდი: კედელი]]
[[ka:კედელი (ფილმი)]]
[[nl:Pink Floyd The Wall]]
[[nl:Pink Floyd The Wall]]
[[nn:Filmen Pink Floyd The Wall]]
[[nn:Filmen Pink Floyd The Wall]]

21:19, 24 balandžio 2010 versija

Pink Floyd – Siena

PavadinimasPink Floyd The Wall
Kilmės šalis Jungtinė Karalystė
RežisieriusAlanas Parkeris
Prodiuseris (-iai)Alanas Maršalas
(Alan Marshall)
Scenaristas (-ai)Rodžeris Votersas
KompozitoriusPink Floyd
VaidinaBobas Geldofas
Metai1982
ŽanrasDrama, Miuziklas
Trukmė95 min.
Kalbaanglų
PlatintojasSony Music Video
IMDb įrašas

Pink Floyd – Siena (angl. Pink Floyd The Wall) – 1982 m. Alano Parkerio filmas sukurtas pagal garsiosios anglų roko grupės Pink FloydThe Wall“ albumą. Peržiūros riba: N-15.

Filmo premjera įvyko 1982 m. gegužės 23 d. Kanų kino festivalyje.

Siužetas

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Pagrindinis filmo herojus Pinkas nuo vaikystės statė aplink save sieną. Taip jį paveikė visuomenė, jo paties nuostatos ir moralė: jo tėvas žuvo antrajame pasauliniame kare Italijoje, mokykloje Pinkas susiduria su nekompetetingais mokytojais, jų juodu humoru („angl. dark sarcasm“) pamokose. Iš nevilties jis ateina pas motiną, kuri beprotiškai jį myli ir globoja, o tai slegia Pinką („Mother, did it need to be so high?“)[1].

Pinkas tampa garsiu roko muzikantu. Jis veda, bet pamažu jie su žmona tolsta viens nuo kito. Kol Pinkas gastrolėse, jo žmona miega su antikarinio judėjimo lyderiu. Bet kartą grįžusi žmona namo ir rando Pinką sėdintį kambaryje ir žiūrintį į vieną tašką sienoje. Žmona palieka jį, bet jam reikia jos, – kad sumuštų ją šeštadienio naktį („To beat to a pulp on a Saturday night“) ir draugų akivaizdoje praleistų per popieriaus smulkintuvą („To put through a shredder in front of his friends“)[2]!

Ir tada jis sako, – sudie, negailestingas pasauli (daina „Goodbye cruel world“)! Pinkas kenčia, bet toliau stato savo sieną. Pagaliau padauginus narkotikų gydytojai bando jam padėti, – .. ir kirminai ėda jo smegenis („…and the worms ate into his brain“). Prasideda pastovios haliucinacijos ir jis įsivaizduoja, kad yra nacionalistinės grupuotės lyderis. Pinkas nusiskuta antakius ir nuo kūno plaukus. Grupuotės simboliu tampa du sukryžiuoti plaktukai, primenantys svastiką. Jo koncertai primena nacių mitingus, kur Pinkas nori, – pastatyti juos prie sienos („Get them up against The Wall!“) ir savo vaizduotėje sušaudyti juos[3].

Bet Pinkas išdrįsta pasakyti STOP!!! Jis nenori tęsti, jis nori namo, bet dabar jis turi laukti, kad sužinotų – buvo jis kaltas? Pinkas teisiamas (daina „The Trial“), jo teisėjas vikšras išklausęs liudininkų parodymų: mokyklos mokytojo, žmonos, motinos ir skelbia nuosprendį, – sugriauti sieną. Siena griūna ir už jos pasirodo kitoks gyvenimas: laimingos šeimos, draugų kompanijos, poros, laikančios viena kito rankas… o sugriuvusios sienos plytas žaislinėmis mašinomis veža vaikai, kurie pradeda statyti savo mažas sienas…

Pinkas randa užuojautos raštą.

Aktoriai

  • Bobas Geldofas – Pinkas
  • Kristin Hargrivis (Christine Hargreaves) – Pinko motina
  • Eleanora Devid (Eleanor David) – Pinko žmona
  • Džeimsas Lorensonas (James Laurenson) – Pinko tėvas Pinkertonas
  • Kevinas MakKeonas (Kevin McKeon) – Pinkas jaunystėje
  • Aleksas MakEvojus (Alex McAvoy) – mokytojas

ir kt.

Įdomūs faktai

  • Pati įžymiausia filmo daina yra „Another Brick in the Wall, Part II“ (Dar viena plyta į sieną, II dalis), kurios atlikime dalyvavo ir 23 Londono Islington Green mokyklos choro (angl. Islington Green School Choir) mokiniai. Pagal Didžiosios Britanijos įstatymus, kiekvienas žmogus, prisidėjęs prie komercinės sėkmės sulaukusios dainos įrašo, turi teisę gauti autorinį mokestį. Moksleiviai iš mokyklos choro negavo jokio mokesčio[4].
  • Filme Pinkas Floydas randa karaliaus Jurgio VI užuojautos raštą, kuriame Pinko tėvas vadinamas J. A. Pinkertonu, todėl tikroji Pinko pavardė turėtų būti – Pinkertonas. Bet filme girdima frazė „…call to Mrs. Floyd from Mr. Floyd…“, kai jis skambina savo žmonai iš Los Andželo. Reiškia, kad Pinkas yra – Pinkas Floydas (PINK FLOYD).
  • Filme panaudoti kai kurie Rodžerio Voterso ir Keito „Sido“ Bereto biografiniai faktai.

Taip pat skaitykite

Išnašos

  1. http://www.thewallanalysis.com/mother.html Pink Floyd dainos „Mother“ tekstas
  2. http://www.thewallanalysis.com/leaveme.html Pink Floyd dainos „Don't Leave Me Now“ tekstas
  3. http://www.thewallanalysis.com/secondflesh.html Pink Floyd dainos „In The Flesh“ tekstas
  4. http://www.music.lt/Pink-Floyd-muzikantams-pakvipo-teismu-muzika-4763.html „Pink Floyd“ muzikantams pakvipo teismu

Nuorodos