The Smashing Pumpkins: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 1: Eilutė 1:
{{tvarkyti}}
{{Infobox_grupė |
{{Infobox_grupė |
grupės_pavadinimas = The Smashing Pumpkins |
grupės_pavadinimas = The Smashing Pumpkins |

23:12, 10 balandžio 2010 versija

   Šį puslapį ar jo dalį reikia sutvarkyti pagal Vikipedijos standartus.
Jei galite, sutvarkykite.

Šablonas:Infobox grupė The Smashing Pumpkins - amerikiečių alternatyvau roko grupė susikūrusi Čikagoje, Ilinojuje, 1988-siais metais. Ją įkūrė Billy Corgan (vokalas, gitara), James Iha (gitara, back vokalas), Jimmy Chamberlin (būgnai) ir Melissa Auf der Maur (bosinė gitara).

Grupė groja alternatyvų roką su gotinio roko, sunkaus metalo, psichodelinio roko elementais.

The Smashing Pumpkins išpopuliarėjo kai išleido antrąjį savo albumą Siamese Dream 1993-siais metais. Grupė prisitraukė gerbėjus dažnais turais. Didelis gerbėjų skaičius sukūrė puikų kapitalą dviejų diskų albumui Mellon Colie and the Infinite Sadness (išleistas 1995), kuris pasiekė pirmąją vietą Billboard 200 albumų tope. Vien JAV šio albumo buvo parduota apie 19 mln. kopijų. Tai grupei pelnė vienos iš sėkmingiausių grupių 1990-aisias titulą, bet dažni barniai tarp grupės narių, narkotikų vartojimas ir senkantys pinigai privedė grupę prie išsiskyrimo 2000-iais metais.

2006-iais metais grupė oficialiai anonsavo, kad sugrįžta ir įrašinėja naują albumą. Prie Billy Corgan ir Jimmy Chamberlin prisijungė Jeff Schroeder (gitara, vokalas), Ginger Pooley (bosas, vokalas) ir Lisa Harrington (klavišiniai, vokalas). 2009-iais Chamberlin paliko grupę ir Billy Corgan pasamdė Mike Byrne kaip naują būgnininką.