Gimnazija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Homobot (aptarimas | indėlis)
S Automatinis sutrumpinimų taisymas.
SieBot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: io:Gimnazio
Eilutė 29: Eilutė 29:
[[hr:Gimnazija]]
[[hr:Gimnazija]]
[[hu:Gimnázium]]
[[hu:Gimnázium]]
[[io:Gimnazio]]
[[it:Ginnasio (sistema scolastico italiano)]]
[[it:Ginnasio (sistema scolastico italiano)]]
[[ja:ギムナジウム]]
[[ja:ギムナジウム]]

11:50, 22 kovo 2010 versija

Lietuviškoji Vasario 16-osios gimnazija Vokietijoje (Renhofo pilis)
Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazija

Gimnazija - vidurinės mokyklos tipas, bendrojo lavinimo mokykla (įstaiga, kurios pagrindinė veikla – formalusis arba (ir) neformalusis švietimas). Baigus gimnaziją - kaip ir kitą vidurinę mokyklą, t. y. išlaikius abitūros egzaminus, leidžiama studijuoti aukštojoje mokykloje. Išsilavinimo trukmė bei programos priklauso nuo švietimo sistemos.

Lietuvoje

Lietuvoje yra išskiriama „paprasta“ gimnazija ir menų gimnazija[1]:

  • Gimnazija (akredituota vidurinio ugdymo programa; akredituota vidurinio ugdymo programa ir pagrindinio ugdymo programos II dalis; tarptautinio bakalaureato programa, akredituota vidurinio ugdymo programa ir pagrindinio ugdymo programos II dalis; atskirais atvejais – akredituota vidurinio ugdymo ir pagrindinio ugdymo programos; akredituota vidurinio ugdymo, pagrindinio ir pradinio ugdymo programos);
  • Menų gimnazija: joje yra akredituota vidurinio ir muzikinio ugdymo programa, pagrindinio ir muzikinio, pradinio ir muzikinio ugdymo programos; akredituota vidurinio ir dailės ugdymo programa, pagrindinio ir dailės, pradinio ir dailės ugdymo programos. Lietuvoje - pvz., Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija, anksčiau taip pat Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų gimnazija.

Šaltiniai