UDP: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
RibotBOT (aptarimas | indėlis)
S robotas Keičiama: et:Kasutajadatagrammi protokoll
Lot-bot-as (aptarimas | indėlis)
S Kai kurių rašybos, skyrybos ar kitų klaidų taisymas
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''UDP''' ({{angl|User Datagram Protocol}}) tai [[IP|TCP/IP]] naudojamas perdavimo protokolas. Šis protokolas yra alternatyva [[TCP]] protokolui. Skirtingai nei [[TCP]], [[UDP]] nėra patikimas, neatlieka duomenų tėkmės kontrolės (''[[flow-control]]'') ir neturi klaidų atitaisymo mechanizmų. Daugeliu atvejų šitos funkcijas atliekamos aukštesniame pagal [[OSI]] lygmenyje , o [[UDP]] naudojamas tik persiųsti duomenis. Programų naudojančių [[UDP]] pavyzdžiai: [[TFTP]], [[Network File System (Sun)|NFS]], [[DNS]], [[NTP]], [[VoIP]].
'''UDP''' ({{angl|User Datagram Protocol}}) tai [[IP|TCP/IP]] naudojamas perdavimo protokolas. Šis protokolas yra alternatyva [[TCP]] protokolui. Skirtingai nei [[TCP]], [[UDP]] nėra patikimas, neatlieka duomenų tėkmės kontrolės (''[[flow-control]]'') ir neturi klaidų atitaisymo mechanizmų. Daugeliu atvejų šitos funkcijas atliekamos aukštesniame pagal [[OSI]] lygmenyje, o [[UDP]] naudojamas tik persiųsti duomenis. Programų naudojančių [[UDP]] pavyzdžiai: [[TFTP]], [[Network File System (Sun)|NFS]], [[DNS]], [[NTP]], [[VoIP]].


== Protokolo specifikacija ==
== Protokolo specifikacija ==

11:28, 12 kovo 2010 versija

UDP (angl. User Datagram Protocol) tai TCP/IP naudojamas perdavimo protokolas. Šis protokolas yra alternatyva TCP protokolui. Skirtingai nei TCP, UDP nėra patikimas, neatlieka duomenų tėkmės kontrolės (flow-control) ir neturi klaidų atitaisymo mechanizmų. Daugeliu atvejų šitos funkcijas atliekamos aukštesniame pagal OSI lygmenyje, o UDP naudojamas tik persiųsti duomenis. Programų naudojančių UDP pavyzdžiai: TFTP, NFS, DNS, NTP, VoIP.

Protokolo specifikacija

UDP antraštė yra fiksuoto 8 baitų ilgio.

UDP antraštė
šaltinio portas (source port) paskirties portas (destination port)
lango dydis (lenght) duomenų patikros suma (checksum)





Nuorodos