Linksmos istorijos (filmas): Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
KongasII (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Lot-bot-as (aptarimas | indėlis)
S Kai kurių rašybos, skyrybos klaidų taisymas
Eilutė 21: Eilutė 21:
*[[Steponas Kosmauskas]] - ''profesorius''
*[[Steponas Kosmauskas]] - ''profesorius''
*[[Gediminas Girdvainis]] - ''dirigentas''
*[[Gediminas Girdvainis]] - ''dirigentas''
*taip pat [[Saulius Balandis]], [[Artūras Vegys]], A. Lukšas, A.Muraškaitė, [[Aleksandras Ribaitis]], A. Suchodimcevas, [[Jonas Čepaitis]], [[Laima Štrimaitytė]], [[Juozas Jaruševičius (1930)|Juozas Jaruševičius]] ir kiti.
*taip pat [[Saulius Balandis]], [[Artūras Vegys]], A. Lukšas, A. Muraškaitė, [[Aleksandras Ribaitis]], A. Suchodimcevas, [[Jonas Čepaitis]], [[Laima Štrimaitytė]], [[Juozas Jaruševičius (1930)|Juozas Jaruševičius]] ir kiti.


== Siužetas ==
== Siužetas ==

21:06, 1 kovo 2010 versija

„Linksmos istorijos“ - 1973 m. TSRS Centrinės televizijos užsakymu Lietuvos kino studijoje sukurtas trijų kino novelių rinkinys pagal rusų rašytojo Nikolajaus Nosovo apsakymus. Filmo trukmė - 79 min. Tai buvo pirmas lietuvių filmas, užsakytas Centrinės televizijos.

Kūrybinė grupė

Vaidina

Siužetas

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Rusiškų apsakymų veikėjams suteikti lietuviški vardai, veiksmas pritaikytas Lietuvai. Filmas pasakoja apie 1970-ųjų pradžios mokinių gyvenimą. Kino noveles jungia vaikai, renkantys metalo laužą. Novelė „Nenuorama“ - apie mergaitę, kuri pabėgo iš namų ir padeda rinkti metalo laužą moksleiviškam garlaiviui statyti. „Melagėlis“ - apie berniuką, kuris neruošia pamokų, važinėja dviračiu, o tėvams ir mokytojams meluoja, kad renka metalo laužą. „Telefonas“ - apie du berniukus, kurie už surinktą metalo laužą dovanų gauna telefoną ir jį išardo, norėdami sužinoti, kaip jis padarytas.

Nuorodos