Superzauras: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Lang-Bot-as (aptarimas | indėlis)
S Robot-assisted disambiguation: Koloradas
SNėra keitimo santraukos
Eilutė 14: Eilutė 14:
{{Taxobox_end_placement}}
{{Taxobox_end_placement}}
{{Taxobox_pabaiga}}
{{Taxobox_pabaiga}}
'''Superzauras''' (lot. ''Supersaurus'' - „Super driežas“) - ''[[diplodocidae]]'' šeimos augalaėdis [[dinozauras]]. Atrastas [[1972]] m. [[JAV]] [[Koloradas (valstija)|Kolorado]] valstijoje, suradus tik kelis kaulus kartu su [[Brachiozauras|brachiozauro]] liekanomis. Atradus brachiozauro ir superzauro liekanas buvo manyta, kad tai vienas dinozauras, kuris buvo pavadintas „Ultrazauru“. Dabartinį pavadinimą dinozaurui suteikė Dr. Jim Jensen [[1985]] metais. Dinozauras užaugdavo iki 18 m. aukščio ir 30-35 m. ilgio. Svėrė iki 50 t. Superzauras šiuo metu laikomas ilgiausiu dinozauru.
'''Superzauras''' (lot. ''Supersaurus''), „Super driežas“ - ''[[diplodocidae]]'' šeimos augalaėdis [[dinozauras]]. Atrastas [[1972]] m. [[JAV]] [[Koloradas (valstija)|Kolorado]] valstijoje, suradus tik kelis kaulus kartu su [[Brachiozauras|brachiozauro]] liekanomis. Atradus brachiozauro ir superzauro liekanas buvo manyta, kad tai vienas dinozauras, kuris buvo pavadintas „Ultrazauru“. Dabartinį pavadinimą dinozaurui suteikė Dr. Jim Jensen [[1985]] metais. Dinozauras užaugdavo iki 18 m. aukščio ir 30-35 m. ilgio. Svėrė iki 50 t. Superzauras šiuo metu laikomas ilgiausiu dinozauru.


[[kategorija:Dinozaurai]]
[[kategorija:Dinozaurai]]

21:43, 29 balandžio 2006 versija

Supersaurus

Superzauras (Supersaurus)
Mokslinė klasifikacija
Karalystė: Gyvūnai
( Animalia)
Tipas: Chordiniai
( Chordata)
Klasė: Ropliai
( Sauropsida)
Antbūris: Dinozaurai
( Dinosauria)
Būrys: Driežadubeniai dinozaurai
( Saurischia)
Pobūris: Zauropodai
( Sauropodomorpha)
Infrabūrys: Sauropoda
( Sauropoda)
Šeima: Diplodocidae
( Diplodocidae)
Gentis: Superzauras
( Supersaurus)
Rūšis: Superzauras
( Supersaurus vivianae)

Superzauras (lot. Supersaurus), „Super driežas“ - diplodocidae šeimos augalaėdis dinozauras. Atrastas 1972 m. JAV Kolorado valstijoje, suradus tik kelis kaulus kartu su brachiozauro liekanomis. Atradus brachiozauro ir superzauro liekanas buvo manyta, kad tai vienas dinozauras, kuris buvo pavadintas „Ultrazauru“. Dabartinį pavadinimą dinozaurui suteikė Dr. Jim Jensen 1985 metais. Dinozauras užaugdavo iki 18 m. aukščio ir 30-35 m. ilgio. Svėrė iki 50 t. Superzauras šiuo metu laikomas ilgiausiu dinozauru.