Pagalba:Šablonai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Dkbrz (aptarimas | indėlis)
S →‎Tušti straipsniai: ištryniau pačia kategorija, kad straipsnis nefigūruotų tuščiųjų sąraše
Eilutė 22: Eilutė 22:


Jei kuriate puslapį be turinio, tik įdedate tos temos šabloną (pavyzdžiui - metų puslapis, dienos puslapis, šalies puslapis, miesto puslapis), naudokite tokį tekstą:
Jei kuriate puslapį be turinio, tik įdedate tos temos šabloną (pavyzdžiui - metų puslapis, dienos puslapis, šalies puslapis, miesto puslapis), naudokite tokį tekstą:
<div class="boilerplate metadata" id="stub"><table CELLPADDING=2 CELLSPACING=0 style="background-color: transparent;"><tr><td>[[Image:Template.png|Šablonas]]&nbsp;&nbsp;</td><td>''Šis straipsnis nėra pradėtas kurti, tik įdėtas šablonas.<br>Galite pradėti jį kurti - [{{SERVER}}{{localurl:{{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}|action=edit}} spauskite čia]''.[[Category:Tušti straipsniai]]</td></tr></table></div>
<div class="boilerplate metadata" id="stub"><table CELLPADDING=2 CELLSPACING=0 style="background-color: transparent;"><tr><td>[[Image:Template.png|Šablonas]]&nbsp;&nbsp;</td><td>''Šis straipsnis nėra pradėtas kurti, tik įdėtas šablonas.<br>Galite pradėti jį kurti - [{{SERVER}}{{localurl:{{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}|action=edit}} spauskite čia]''.</td></tr></table></div>





11:06, 26 vasario 2005 versija


Dalis Stiliaus ir Kaip Ką Daryti pamokymų


Šiame puslapyje galite sužinoti kaip naudotis šabloniniais tekstais ebi kaip pačiam sukurti tokius.

Pranešimas apie nepilną straipsnį

Daugumos nepilnų straipsnių gale yra tekstas:

Šis straipsnis yra nebaigtas. Jūs galite prisidėti prie Wikipedijos papildydamas šį straipsnį.

Kodas:

''Šis straipsnis yra '''nebaigtas'''. Jūs galite prisidėti prie Wikipedijos [http://lt.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Wikipedia:%C5%A0ablonai&action=edit papildydamas] šį straipsnį.''

O paprasčiausiai būdas pasinaudoti šablonu, įdėti tokį kodo gabalėlį:

{{stub}}

ir straipsnyje visada bus naujausia šabloninio teksto versija.

Tušti straipsniai

Jei kuriate puslapį be turinio, tik įdedate tos temos šabloną (pavyzdžiui - metų puslapis, dienos puslapis, šalies puslapis, miesto puslapis), naudokite tokį tekstą:


Paprasčiausias būdas įdėti šį tekstą - rašyti:

{{Šablonas}}

Nukreipiamojo straipsnio aprašymas

Jei straipsnis yra nukreipiamasis (su nuorodom į straipsnius apie skirtingus objektus tuo pačiu pavadinimu), patartina dėti tekstą:

Šis straipsnis yra nukreipiamasis - nukreipiantis į skirtingus puslapius, turinčius vienodą pavadinimą. Jei čia patekote pagal nuorodą, jūs galite norėti grįžti ir pataisyti nuorodą kad rodytų į konkretų puslapį.

Lengviausia tai padaryti įdedant kodo gabalėlį:

{{disambig}}

Šiuo metu redaguojamas puslapis

Jeigu darote stambų straipsno pakeitimą kuris ilgai užtrunka ir norite išvengti redagavimo konfliktų, naudokite šabloną

{{inuse}}

kuris atvaizduos straipsnyje štai tokį įspėjimą:

Straipsnis šiuo metu yra aktyviai redaguojamas.
Prašome nedaryti straipsnio pakeitimų, kol šis pranešimas yra rodomas. Tokiu būdu išvengsime redagavimo konfliktų. Norėdami sužinoti kas dirba prie straipsnio ir kada prasidėjo redagavimo sesija, skaitykite redagavimo istoriją.

Straipsniai neatitinkantys neutralaus požiūrio reikalavimo

Jei manote, kad parašytas straipsnis neatitinka neutralumo kriterijų parašykite apie tai šito straipsnio diskusijų puslapyje ir įdėkite {{NPOV}} šabloną kuris atvaizduos straipsnyje tokį pranešimą:

Šio straipsnio neutralumas yra ginčytinas. Žiūrėkite diskusiją