Maneto: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Hornblower (aptarimas | indėlis)
S typo
SNėra keitimo santraukos
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Maneto''' ('''Manetho''', '''Manetonas''', '''Manetonas iš Sebenytos''') - [[Egiptas|egiptiečių]] istorikas ir dvasininkas iš ''Sebenytos'', kuris gyveno Ptolomėjų laikotarpyje, 3 amžiuje pr. m. e. Meneto parašė „Egiptiaka“, Egipto istorija, ir „Sočio knyga“ (''Book of Sothis''), astronominę knygą (yra nuomonių, kad ji jam priskiriama klaidingai). „Egiptiaka“ susilaukė didelio egiptologų dėmesio, kadangi joje aprašyta faraonų valdymo chronologija.
'''Maneto''' ('''Manetho''', '''Manetonas''', '''Manetonas iš Sebenytos''') - [[Egiptas|egiptiečių]] istorikas ir dvasininkas iš ''Sebenytos'', kuris gyveno Ptolomėjų laikotarpyje, III a. pr. m. e.
Meneto parašė „Egiptiaka“, Egipto istorija, ir „Sočio knyga“ (''Book of Sothis''), astronominę knygą (yra nuomonių, kad ji jam priskiriama klaidingai). „Egiptiaka“ susilaukė didelio egiptologų dėmesio, kadangi joje aprašyta [[Faraonas|faraonų]] valdymo chronologija.


[[kategorija:Istorikai]]
[[kategorija:Istorikai]]

13:15, 31 sausio 2006 versija

Maneto (Manetho, Manetonas, Manetonas iš Sebenytos) - egiptiečių istorikas ir dvasininkas iš Sebenytos, kuris gyveno Ptolomėjų laikotarpyje, III a. pr. m. e.

Meneto parašė „Egiptiaka“, Egipto istorija, ir „Sočio knyga“ (Book of Sothis), astronominę knygą (yra nuomonių, kad ji jam priskiriama klaidingai). „Egiptiaka“ susilaukė didelio egiptologų dėmesio, kadangi joje aprašyta faraonų valdymo chronologija.