Island Records: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
S robotas Pridedama: ka:Island Records
LaaknorBot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: tr:Island Records
Eilutė 137: Eilutė 137:
[[sk:Island Records]]
[[sk:Island Records]]
[[sv:Island Records]]
[[sv:Island Records]]
[[tr:Island Records]]

21:18, 3 vasario 2009 versija

Island Records
Pagrindinė bendrovė Universal Music Group
Įkurta 1959
Įkūrėjas Chris Blackwell
Žanras Įvairūs
Kilmės šalis Jungtinė Karalystė/JAV
Vieta Niujorkas
Tinklalapis www.islandrecords.com

Island Records yra įrašų kompanija kurią įkūrė Britų muzikos prodiuseriai Jamaikoje. Kompanija buvo įsikūrusi Anglijoje daug metų, tačiau kai Universal Music Group įsigijo Island, ir dabar yra įsikūrusi Niujorke.

Istorija

Island Records pradžia

Island Records buvo įkurta Jamaikoje, 1959. Šią įrašų kompaniją įkūrė Chris Blackwell air Graeme Goodall. Pavadinimas Island yra kilęs iš 1955 metų rašytojo Alec Waugh romano "Island in the Sun" pavadinimo. Taip pat tokiu pavadinimu yra sukurtas filmas (1957 m.), ir daina dainuojama Harry Belafonte.[1] Kompanija persikėlė į Jungtinę Karalystę 1962 metų gegužę. Kol dar Blackwell buvo nepardavęs įrašų kompanijos PolyGram 1989 metais, Island buvo didžiausia indie muzikos įrašų kompanija istorijoje. 1970-ųjų viduriu, Island valdė savo nuosavą įrašų gaminimo, bet turėjo problemų su kokybės kontrole; daug įrašų buvo su defektais ir turėjo būti grąžinti. Island (Jungtinės Karalystės) sudarė sutartį su EMI, kad ji gamintų ir paskirstytų jų darbus, nuo 1972-1977, kol aukštesnės vinilo kainos privertė Island sudaryti sutartį su žemesnės kokybės gamintoju. EMI atgavo pareigą 1987.

PolyGram Island įsigyjimas

1989 metų liepą, Blackwell pardavė Island Records ir Island Music PolyGram JK Grupei už £272 milijonų. Nuo to laiko Island daugiau nebebuvo privati kompanija. Nors Poligram tęsė pardavinėti Island prekės ženklą, Blackwell taip ir liko Poligram Island Entertainment skyriaus vadovaujantis pareigūnas. Poligram nedelsiant pradėjo pakartotinai išleisti didžiąją dalį Island katalogus kompaktinėm plokštelėm ir išplėtė Island pasiekiamumą per savo globalinę gamybą ir kompiuterių tinklą, bet etiketė buvo palyginti nesutelkta 1990-aisiais. 4th & Broadway (Island skyrius), veikdamas nuo 1980-ųjų vidurio, pasiekė nemažą pasisekimą prekiaujant alternatyvų Hiphopą ir dance-pop muziką. 1997 m. lapkritį, Blackwell atsistatydino iš Island Entertainment (kai kurie šaltiniai sako, kad jis buvo atleistas iš darbo), ir pradėjo formuoti Palm Pictures kitais metais. Tada 1998 visas Poligram ir susijusios įrašų kompanijos buvo nupirktos Universal-Vivendi.

Island Universal Music Group valdžioje

Kai Universal Music Group įsigijo Island, nuo tada Island padėtis gan pagerėjo, ir kompanija tapo viena iš sėkmingiausių įrašų kompanijų. Universal tai pasiekė padarydama keletą keitimų ir naujovių:

  • 1998 gruodį ir per tris 1999 metų mėnesius, Universal Music Group padalijo Island prekinį ženklą į tris skyrius: vieną JK, vieną JAV, ir vieną Vokietijoje:
    • JK, Island ir Mercury susijungė į Island Mercury Group.
    • Vokietijoje, Island ir Mercury tapo Island Mercury Labelgroup skyriais.
    • JAV, Mercury išsiskaidė, ir Island su Def Jam Recordings susijungė į Island Def Jam Music Group.

Atlikėjai

Pagrindinis straipsnis – Sąrašas:Island Records atlikėjai.
Pagrindinis straipsnis – Sąrašas:Buvę Island Records atlikėjai.

Filialai ar Susijusios Įrašų Kompanijos

Čia pateikiami Island Records filialai, ar susijusios įrašų kompanijos, ir laikas, kada jos priklausė Island Records su kuriomis Island anksčiau bendradarbiavo.

Šaltiniai

  1. Southall, Brian (2000). The A-Z of Record Labels. London: Sanctuary Publishing. ISBN 1-86074-281-5.

Nuorodos