Pagalba:Prisijungimas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
 
Eilutė 4: Eilutė 4:
==Prisijungimas==
==Prisijungimas==


Prisijungimas reiškia [[Pagalba:Naudotojo vardas|naudotojo vardo]] (tikro ar slapyvardžio) ir slaptažodžio užregistravimą.
Prisijungimas reiškia [[Pagalba:Naudotojo vardas|naudotojo vardo]] (tikro ar slapyvardžio) ir slaptažodžio užregistravimą. Jei norimas sukurti naudotojo vardas jau yra registruotas pakartotinai jo sukurti nepavyks. Sukūrus naudotojo vardą prisijungiame prie sistemos. Kitą kartą įsijungus Vikipediją reikia vėl nurodyti vartotojo vardą ir slaptažodį, kad sistema tave atpažintų.

Daromi straipsnių redagavimai išsaugomi susiejant su tavo naudotojo vardu. Jei esi neprisijungęs, keitimai išsaugomi susiejant su [[IP adresas|IP adresu]].

== Kam registruotis? ==

Nei teksto skaitymui, nei keitimui prisijungti nebūtina, tačiau yra keletas dalykų, dėl kurių tai daryti verta:

* Kitiems naudotojams bus lengviau atpažinti ir atsiminti tavo naudotojo vardą, nei IP adresą, tuo labiau, kad naudojant internetą skirtingose vietose (namuose, darbe, interneto kavinėje) IP adresas kiekvienu atveju yra kitoks; netgi jungiantis iš tos pačios vietos prie interneto, priklausomai nuo interneto ryšio tipo, IP adresas kaskartą gali būti kitoks.
*Turėsi savo "naudotojo puslapį", kur gali parašyti šiek tiek apie save ir "naudotojo aptarimų puslapį", kuri galima naudoti bendraujant su kitais naudotojais.
* Galėsi keitimus žymėti kaip smulkius, kurių kiti naudotojai paprastai netikrina taip sutaupydami laiko.
* Galėsi naudotis pageidaujamų straipsnių stebėjimo funkcija, įtraukdamas juos į "stebimų puslapių" sąrašą.
* Jei nuspręstumėte pateikti savo el.pašto adersą, kiti naudotojai galės susisiekti su tavimi el.paštu. Ši funkcija yra anoniminė - siunčiantis tau laišką naudotojas nežinos tavo el.pašto adreso. Jei nenori el.pašto gali nenurodyti.
* Galėsi [[Help:Straipsnio pervadinimas|pervadinti straipsnius]].
* Galėsi keisti savo [[Help:Nustatymai|naudotojo nustatymus]], pvz.,
** Puslapių, rodomų [[Help:Naujausi keitimai|"Naujausiuose keitimuose"]], skaičius
** Svetainės šriftus, spalvas ir formatavimą, naudojant skirtingus ''apvalkalus''.


Taip pat žr.:
Taip pat žr.:

10:48, 18 gruodžio 2005 versija

Prisijungimas arba prisiregistravimas nėra būtinas straipsnių peržiūrai ar jų redagavimui, tačiau leidžia pasinaudoti papildomomis galimybėmis ir yra rekomenduotinas.

Prisijungimas

Prisijungimas reiškia naudotojo vardo (tikro ar slapyvardžio) ir slaptažodžio užregistravimą. Jei norimas sukurti naudotojo vardas jau yra registruotas pakartotinai jo sukurti nepavyks. Sukūrus naudotojo vardą prisijungiame prie sistemos. Kitą kartą įsijungus Vikipediją reikia vėl nurodyti vartotojo vardą ir slaptažodį, kad sistema tave atpažintų.

Daromi straipsnių redagavimai išsaugomi susiejant su tavo naudotojo vardu. Jei esi neprisijungęs, keitimai išsaugomi susiejant su IP adresu.

Kam registruotis?

Nei teksto skaitymui, nei keitimui prisijungti nebūtina, tačiau yra keletas dalykų, dėl kurių tai daryti verta:

  • Kitiems naudotojams bus lengviau atpažinti ir atsiminti tavo naudotojo vardą, nei IP adresą, tuo labiau, kad naudojant internetą skirtingose vietose (namuose, darbe, interneto kavinėje) IP adresas kiekvienu atveju yra kitoks; netgi jungiantis iš tos pačios vietos prie interneto, priklausomai nuo interneto ryšio tipo, IP adresas kaskartą gali būti kitoks.
  • Turėsi savo "naudotojo puslapį", kur gali parašyti šiek tiek apie save ir "naudotojo aptarimų puslapį", kuri galima naudoti bendraujant su kitais naudotojais.
  • Galėsi keitimus žymėti kaip smulkius, kurių kiti naudotojai paprastai netikrina taip sutaupydami laiko.
  • Galėsi naudotis pageidaujamų straipsnių stebėjimo funkcija, įtraukdamas juos į "stebimų puslapių" sąrašą.
  • Jei nuspręstumėte pateikti savo el.pašto adersą, kiti naudotojai galės susisiekti su tavimi el.paštu. Ši funkcija yra anoniminė - siunčiantis tau laišką naudotojas nežinos tavo el.pašto adreso. Jei nenori el.pašto gali nenurodyti.
  • Galėsi pervadinti straipsnius.
  • Galėsi keisti savo naudotojo nustatymus, pvz.,
    • Puslapių, rodomų "Naujausiuose keitimuose", skaičius
    • Svetainės šriftus, spalvas ir formatavimą, naudojant skirtingus apvalkalus.

Taip pat žr.: m:Help:Logging in