MIDI: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Lazdynas (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
SNėra keitimo santraukos
Eilutė 1: Eilutė 1:
MIDI ({{en|Musical Instrument Digital Interface}}) - standartinis duomenų perdavimo protokolas, naudojamas elektroniniuose muzikos instrumentuose, leidžiantis perduoti duomenis apie grojamas natas garsų generatoriui.
'''MIDI''' ({{en|Musical Instrument Digital Interface}}) - standartinis duomenų perdavimo protokolas, naudojamas elektroniniuose muzikos instrumentuose, leidžiantis perduoti duomenis apie grojamas natas garsų generatoriui.


MIDI naudojamas klavišiniams ir mušamiesiems instrumentams.
MIDI naudojamas klavišiniams ir mušamiesiems instrumentams.

09:40, 12 rugsėjo 2008 versija

MIDI (angl. Musical Instrument Digital Interface) - standartinis duomenų perdavimo protokolas, naudojamas elektroniniuose muzikos instrumentuose, leidžiantis perduoti duomenis apie grojamas natas garsų generatoriui.

MIDI naudojamas klavišiniams ir mušamiesiems instrumentams. Pastaruoju metu taip pat ir pučiamiesiems (Casio_DH-800, Akai_EWI4000, yamaha_wx11 ir kt.) ir styginiams instrumentams (smuikas, violončelė, gitara).

Galima groti tiesiogiai (instrumentas - generatorius) arba įrašyti į failą. MIDI failai gali būti redaguojami, yra kelių formatų. Taip pat kartais naudojami karaoke.