Vilniaus Ozo gimnazija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Wycka (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 11: Eilutė 11:
}}
}}


'''Vilniaus Ozo vidurinė mokykla''' – dieninė, savarankiško mokymosi bendrojo lavinimo [[mokykla]] [[Vilnius|Vilniuje]], Ozo g. 39, vykdanti pradinio, pagrindinio, vidurinio ir papildomo ugdymo programas. Įstaigos kodas 190009014.
'''Vilniaus Ozo vidurinė mokykla''' – dieninė, savarankiško mokymosi bendrojo lavinimo [[mokykla]] [[Vilnius|Vilniuje]], Ozo g. 39, vykdanti pagrindinio, vidurinio ir papildomo ugdymo programas. Įstaigos kodas 190009014.


== Istorija ==
== Istorija ==

17:41, 10 rugsėjo 2008 versija

Vilniaus Ozo vidurinė mokykla
[[Vaizdas:|Vilniaus Ozo vidurinė mokykla herbas|center|100px]]
[[Vaizdas:|Vilniaus Ozo vidurinė mokykla|250px]]
Adresas Vilnius
Direktorius(-ė) {{{direktorė}}}
Mokinių skaičius 702
Įkūrimo data
Uždarymo data {{{uzdarimo data}}}
Išleista laidų 18 (2008m.)
Pedagogų skaičius 54

Vilniaus Ozo vidurinė mokykla – dieninė, savarankiško mokymosi bendrojo lavinimo mokykla Vilniuje, Ozo g. 39, vykdanti pagrindinio, vidurinio ir papildomo ugdymo programas. Įstaigos kodas 190009014.

Istorija

Įkūrimas

Vilniaus Ozo vidurinė mokykla įsteigta 1990m. gegužę kaip 65-oji vidurinė mokykla, LOSC mokyklos-internato patalpose. Iki tol Šeškinės mikrorajone buvo tik viena lietuviška vidurinė mokykla, todėl dauguma mokytojų buvo perkelti iš ten.

Nuotolinis mokymas

Vilniaus Ozo vidurinė mokykla 2002 m. pradėjo nuotolinio mokymo eksperimentą ir iki 2003 m. savarankiškai sukūrė elektroninę 10 klasės kurso versiją ir pradėjo mokymą nuotoliniu (distanciniu) būdu per žiniatinklį (internetą). Mokymui naudojama Vilniaus universiteto Nuotolinių studijų centro WebCT mokomoji terpė (platforma). 2005 metais ES ir Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija projektui „Nuotolinio mokymo(si) kursas X-XII klasei“ skyrė 510.000 Lt , o 2006 metais projektui “Nuotolinio mokymosi kursas VIII-IX klasei” - 507.690,00 Lt. Šios lėšos ir mokyklos bendruomenės darbas leido per trejus metus Vilniaus Ozo vidurinėje sukurti šiuolaikinę techninę, programinę, dalykinę ir metodinę nuotolinio mokymo bazę. Šiuo metu Vilniaus Ozo vidurinėje mokykloje yra paruoštas nuotolinio mokymo kursas, pritaikyta metodika ir vyksta mokymas aštuntose, devintose, dešimtose, vienuoliktose ir dvyliktose klasėse. Kiekvienos klasės kursas suskirstytas į konkrečias pamokas ir adaptuotas specifiniams IKT reikalavimams. Pamokos interaktyvios, mokinių darbai vertinami ir recenzuojami komunikuojant elektroniniu paštu ir Skype. E-pamokose daug video ir audio medžiagos, savikontrolės ir kontrolinių darbų testų, papildomų žiniatinklio (interneto) adresų. Reikia pabrėžti, kad tai nėra savarankiškas mokymasis (eksternas), kadangi kiekvienam mokomajam dalykui yra paruošta tiek pamokų , kiek reikalauja visas atitinkamos klasės ugdymo planas. Visos pamokos surašytos į tvarkaraštį, kuris savo struktūra yra analogiškas tradiciniam savaitiniam pamokų tvarkaraščiui. Pvz.: per savaitę būna dvi istorijos, keturios matematikos ir t.t. pamokos. Kiekvieną pamoką mokiniai konsultuojami, vertinami, atlieka užduotis, gauna namų darbus ir t.t. Vieną kartą per mėnesį mokytojo nustatytu laiku vyksta kiekvieno dalyko vertinamasis tekstas. Didelis patogumas yra tai, kad mokiniai gali atlikti užduotis bet kuriuo paros metu ir bet kurią savaitės dieną. Esant rimtam pagrindimui mokytojas turi teisę atidėti užduočių atlikimo terminą ilgesniam laikui. Nuotoliniu būdu besimokantiems Lietuvos piliečiams mokslas nemokamas. Baigiamuosius 12–os klasės mokyklinius egzaminus abiturientai laiko Vilniaus Ozo vidurinėje mokykloje, valstybinius – specialiose grupėse su kitais Vilniaus miesto mokiniais Savivaldybės paskirtoje vietoje. Sėkmingai baigę kursą mokiniai gauna valstybės pripažintus išsilavinimą patvirtinančius dokumentus.


Direktoriai

Mokytojai

Mokiniai

Nuorodos

Mokyklos svetainė