GAZ-66: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Tocekas (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Rencas (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Eilutė 4: Eilutė 4:
==Lietuvoje==
==Lietuvoje==
Anksčiau Lietuvoje GAZ-66 naudojo komunalininkai, geologai, ūkininkai. Šiuo metu jis vis rečiau sutinkamas mūsų keliuose.
Anksčiau Lietuvoje GAZ-66 naudojo komunalininkai, geologai, ūkininkai. Šiuo metu jis vis rečiau sutinkamas mūsų keliuose.
Lietuvos kariuomenėje GAZ-66 greta [[ZIL-131]] yra naudojami tik [[KASP]]. Praeitame dešimtmetyje buvo naudojamas [[Geležinis vilkas|Geležinio vilko]] brigadoje kaip ryšių automobilis, minosvaidžių vilkikas, karių gabenimo automobilis, mobili vadavietė.
Lietuvos kariuomenėje GAZ-66 greta [[ZIL-131]] yra naudojami tik [[KASP]]. Praeitame dešimtmetyje buvo naudojamas [[Geležinis Vilkas (motorizuotoji pėstininkų brigada)|„Geležinio vilko“ brigadoje]] kaip ryšių automobilis, minosvaidžių vilkikas, karių gabenimo automobilis, mobili vadavietė.


==Priešgaisrinė apsauga==
==Priešgaisrinė apsauga==

13:43, 9 rugsėjo 2008 versija

GAZ-66

GAZ-66 - TSRS gamybos lengvasis visureigis sunkvežimis. Dėl savo paprastumo, pravažumo labai išpopuliarėjo visoje TSRS. Idomi aplinkybė - praktiškai absoliuti dauguma, net ir civilinės paskirties sunkvežimių, yra nudažyti chaki spalva.

Lietuvoje

Anksčiau Lietuvoje GAZ-66 naudojo komunalininkai, geologai, ūkininkai. Šiuo metu jis vis rečiau sutinkamas mūsų keliuose. Lietuvos kariuomenėje GAZ-66 greta ZIL-131 yra naudojami tik KASP. Praeitame dešimtmetyje buvo naudojamas „Geležinio vilko“ brigadoje kaip ryšių automobilis, minosvaidžių vilkikas, karių gabenimo automobilis, mobili vadavietė.

Priešgaisrinė apsauga

GAZ-66 AC-30(66) ir dabar yra dažniausiai sutinkamas automobilis savivaldybių ugniagesių komandose.