Dapkiškės piliakalnis: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
CD (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Rencas (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Dapkiškės piliakalnis''' stūkso dešiniajame [[Jūra (upė)|Jūros]] upės krante, [[Dapkiškė]]s kaimo teritorijoje, [[Pajūrio seniūnija|Pajūrio seniūnijoje]], [[Šilalės raj]]one. Kalvos viršuje yra daugiau nei 50 metrų skersmens aikštelė, iš vakarinės pusės pilis buvo apsaugota gynybiniu grioviu ir 5,5 metrų aukščio nuo jo dugno pylimu, jis palei aikštelės kraštą nusitęsia apie 40 metrų. Šiaurinis kalvos šlaitas - tik 10 m aukščio, jis buvo sutvirtintas 50 m ilgio ir 1 m aukščio pylimu. Piliakalnis niekada nebuvo tirtas, bet spėjama, kad jis galėjo būti supiltas I-ojo tūkstantmečio antroje - II-ojo tūkstantmečio pirmoje pusėje.
'''Dapkiškės piliakalnis''' - [[piliakalnis]] dešiniajame [[Jūra (upė)|Jūros]] upės krante, [[Dapkiškė]]s kaimo teritorijoje, [[Pajūrio seniūnija|Pajūrio seniūnijoje]], [[Šilalės raj]]one. Kalvos viršuje yra daugiau nei 50 metrų skersmens aikštelė, iš vakarinės pusės [[pilis]] buvo apsaugota gynybiniu grioviu ir 5,5 metrų aukščio nuo jo dugno pylimu, jis palei aikštelės kraštą nusitęsia apie 40 metrų. Šiaurinis kalvos šlaitas - tik 10 m aukščio, jis buvo sutvirtintas 50 m ilgio ir 1 m aukščio pylimu. Piliakalnis niekada nebuvo tirtas, bet spėjama, kad jis galėjo būti supiltas I-ojo tūkstantmečio antroje - II-ojo tūkstantmečio pirmoje pusėje.


[[Kategorija:Lietuvos piliakalniai]]
[[Kategorija:Lietuvos piliakalniai]]

08:20, 1 liepos 2008 versija

Dapkiškės piliakalnis - piliakalnis dešiniajame Jūros upės krante, Dapkiškės kaimo teritorijoje, Pajūrio seniūnijoje, Šilalės rajone. Kalvos viršuje yra daugiau nei 50 metrų skersmens aikštelė, iš vakarinės pusės pilis buvo apsaugota gynybiniu grioviu ir 5,5 metrų aukščio nuo jo dugno pylimu, jis palei aikštelės kraštą nusitęsia apie 40 metrų. Šiaurinis kalvos šlaitas - tik 10 m aukščio, jis buvo sutvirtintas 50 m ilgio ir 1 m aukščio pylimu. Piliakalnis niekada nebuvo tirtas, bet spėjama, kad jis galėjo būti supiltas I-ojo tūkstantmečio antroje - II-ojo tūkstantmečio pirmoje pusėje.