Pagalba:Nukreipiamieji puslapiai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
VolkovBot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: el, fa, gl, hi, hr, hy, ro Keičiama: ar, it, nl
Siggis (aptarimas | indėlis)
SNėra keitimo santraukos
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Nukreipiantieji puslapiai''' (angl. ''redirect'') - puslapiai, į kuriuos patekus skaitytojas iškart nukreipiamas į kitą straipsnį. Paspaudus nuorodą į pirmąjį puslapį, vietoje jo atsidaro tas į kurį padarytas nukreipimas. Taip galima pasiekti, kad spaudžiant nuorodą [[Zuokas]] būtų atidarytas straipsnis [[Artūras Zuokas]].
'''Nukreipiantieji puslapiai''' (angl. ''redirect'') - puslapiai, į kuriuos patekus skaitytojas iškart nukreipiamas į kitą straipsnį. Paspaudus nuorodą į pirmąjį puslapį, vietoje jo atsidaro tas, į kurį padarytas nukreipimas. Taip galima pasiekti, kad spaudžiant nuorodą [[Zuokas]] būtų atidarytas straipsnis [[Artūras Zuokas]].


Nukreipimas atliekamas komanda <code><nowiki>#REDIRECT</nowiki></code>.
Nukreipimas atliekamas komanda <code><nowiki>#REDIRECT</nowiki></code>.
Eilutė 15: Eilutė 15:
|}
|}


Vietoje "Naujas straipsnis" nurodykite straipsnį į kurį turės būti nukreipiama. Pavyzdžiui, puslapyje [[Zuokas]] parašę tekstą "<nowiki>#REDIRECT [[Artūras Zuokas]]</nowiki>" ir atėjus į šį puslapį atomatiškai nukeliausite į [[Artūras Zuokas]].
Vietoje "Naujas straipsnis" nurodykite straipsnį į kurį turės būti nukreipiama. Pavyzdžiui, puslapyje [[Zuokas]] parašę tekstą "<nowiki>#REDIRECT [[Artūras Zuokas]]</nowiki>" ir atėjus į šį puslapį automatiškai nukeliausite į [[Artūras Zuokas]].


''Pastaba'': Nukreipiamųjų straipsnių negalima priskirti kategorijoms. Argumentai, dėl kurių atsirado ši taisyklė aprašyti šio straipsnio [[Wikipedia_aptarimas:Redirect|aptarime]].
''Pastaba'': Nukreipiamųjų straipsnių negalima priskirti kategorijoms. Argumentai, dėl kurių atsirado ši taisyklė, aprašyti šio straipsnio [[Wikipedia_aptarimas:Redirect|aptarime]].


{{stub}}
{{stub}}

23:43, 7 birželio 2008 versija

Nukreipiantieji puslapiai (angl. redirect) - puslapiai, į kuriuos patekus skaitytojas iškart nukreipiamas į kitą straipsnį. Paspaudus nuorodą į pirmąjį puslapį, vietoje jo atsidaro tas, į kurį padarytas nukreipimas. Taip galima pasiekti, kad spaudžiant nuorodą Zuokas būtų atidarytas straipsnis Artūras Zuokas.

Nukreipimas atliekamas komanda #REDIRECT.

Nukreipiančiojo puslapio kūrimas

Norint sukurti nukreipimą, puslapio redagavimo lange reikia įrašyti

Tai įvedama Tai rodoma
#REDIRECT [[Naujas straipsnis]] 1. REDIRECT Naujas straipsnis

Vietoje "Naujas straipsnis" nurodykite straipsnį į kurį turės būti nukreipiama. Pavyzdžiui, puslapyje Zuokas parašę tekstą "#REDIRECT [[Artūras Zuokas]]" ir atėjus į šį puslapį automatiškai nukeliausite į Artūras Zuokas.

Pastaba: Nukreipiamųjų straipsnių negalima priskirti kategorijoms. Argumentai, dėl kurių atsirado ši taisyklė, aprašyti šio straipsnio aptarime.


Taip pat žiūrėk